Aké ovocie preferuje Nasťa Kuzminová?

0
Aké ovocie preferuje Nasťa Kuzminová?

Počuli ste už o lyofilizovanom ovocí? Ide o proces sušenia mrazom, ktoré si zachováva tvar, farbu, chuť a arómu čerstvého zrelého ovocia. Ostávajú v ňom tiež jeho nutričné hodnoty, vláknina, vitamíny a minerály. Navyše, takéto ovocie vám dlho vydrží a kedykoľvek ho môžete použiť a pripraviť z neho chutný zákusok.

Pripravili sme si tri recepty, kde môžete využiť lyofilizované ovocie. Ovocie je bez pridaného cukru a oproti klasickému sušenému ovociu si zachováva svoj tvar a je ľahučké. V porovnaní s čerstvým ovocím je veľkou výhodou, že ovocie je zbierané až v čase zrelosti a spracované do niekoľkých hodín. Je vhodné do smoothies, do raňajkových kaší, jogurtov alebo na zdobenie dezertov či koláčov.

Sušené ovocie Brixproducts chutí aj Nasti Kuzminovej

Nasťa Kuzminová hovorí, že medzi obľúbené produkty jej rodiny patria:

  • VIŠNE. Majú výbornú kyslastú chuť a zároveň sú príjemne sladké. Radi ich konzumujeme s deťmi pri večernom čaji namiesto dezertu, lebo vďaka obsahu melatonínu podporujú pokojný spánok a napomáhajú k psychickej pohode.
  • JAHODY a LESNÉ JAHÔDKY. Sú voňavé, chrumkavé, no pritom sa dokážu “rozpustiť” v ústach, tiež sú najchutnejším zdrojom vitamínu C.
  • ČUČORIEDKY. Sú najchutnejšou zdravou ingredienciou do kaše na raňajky, perfektne chutia, chrumkajú.
  • MANGO. Jednoducho milujem tú chuť a farbu. Hlavný bonus lyo-manga je, že sa nemusím trápiť s čerstvým ovocím pri čisteni a krájaní. :) Už je pripravené na konzumáciu.
  • ANANÁS. Má mnoho blahodárnych účinkov/vplyvov na organizmus človeka, no najmä dobre detoxikuje. To využívam v spojení so zeleným čajom.
  • HROZNO. Je to novinka, ktorú si obľúbila celá naša rodina. Je to prirodzene sladký produkt, ktory nám športovcom dodáva okamžitú energiu (a našim deťom tiež:) Chutí ako cukríky, ktorých ale veľa nevedia zjesť pre výnimočnú sladkost’.
  • BANÁN. Je ideálnym základom pre akékoľvek mliečne alebo ovocné smoothie na olovrant alebo ako potréningový super-regeneračný koktejl! V kombinácii s rôznym ovocím môže byť každý deň iný!
  • ACTICOA ČOKOLÁDKY. Od momentu ako som túto čokoládu ochutnala, mi už iná nechutí.
foto: Vlado Veverka

K zákazníkom sa správajú ako k rodine

Rodinná firma z Prievidze vybudovala značku Brix – Grown for flavour a dôveru zákazníkov od roku 2016. Riadia sa heslom: „To, čo robíme pre svojich zákazníkov, robíme s láskou akoby sme to robili pre vlastnú rodinu či deti.“
Minulý rok sa k nim “pridala” aj olympijská medailistka Anastasia Kuzminová ako ambasádorka značky, s ktorou ich spojil práve spoločný pohľad na zdravý životný štýl a kvalitu potravín. Pre firmu je veľkou poctou a motiváciou mať za sebou takúto úžasnú osobnosť po športovej aj ľudskej stránke, akou Nasťa je. Spoločne vytvorili jedinečný produkt – mrazom sušené Lesné ovocie.

Kde sa dá ovocie využiť?

Aj my v redakcii sme sa pustili do pečenia. Aké recepty sme s týmto skvelým sušeným ovocím vyskúšali?

1. Pohár s gaštanovým pyré

Potrebujete: mrazené gaštanove pyré, šľahačku (buď na šľahanie, alebo v prášku s pridaním mlieka), lyofilizované ovocie.

Gaštanové pyré necháte rozmraziť pri izbovej teplote (cca 1-2 hodiny), postrúhate, vymiešate šľahačku a ozdobíte ovocím. Ja som použila lyofilizované jahody.

„Vedeli ste? Lyofilizácia je proces dehydratácie pri nízkej teplote, ktorý spočíva v zmrazení, znížení tlaku a následnom odstránení ľadu sublimáciou.“

2. Cheesecake

Potrebujete: dva balíčky sušienok (napríklad Club, Bebe kekse a pod.), 100 g masla, 2 tvarohy alebo mascarpone, vanilkový pudingový prášok, 2 vajíčka, lyofilizované ovocie.

Keksy si rozdrvíte na prášok, pridáte zmäknuté maslo a zamiešate. Masu vyložíte na plech (ideálne kruhovú formu), roztlačíte po celom dne a necháte zapiecť na 180 stupňoch na 10 minút. Medzitým si pripravíte plnku – zmiešate tvaroh s cukrom, pridáte 2 žĺtka a vymiešate. Ak to máte, prisypte aj dve lyžice pudingového prášku. Sneh z bielkov si urobte zvlášť a na konci ho jemne primiešajte do masy.

Vylejte na plech a nechajte 40 minút zapekať v rúre. Na záver koláč ozdobte ovocím podľa vašej chuti. Ja som zvolila lesnú zmes.

3. Lievance s ovocím

Potrebujete: hladkú múku, mlieko, vajíčko, práškový cukor, kvasnice, mrazom sušené ovocie, šľahačku.

Kvasnice zalejete mliekom a lyžicou cukru a necháte vykysnúť kvások. Pridáte múku, vajíčko, cukor a mlieko a vypracujete cesto, ktoré sa dá liať, ale nie je také husté, ako na palacinky.

Na rozpálenú panvicu dávkujete po lyžiciach cesto, aby sa vám vytvorili malé dolky. Podávajte so šľahačkou a ovocím alebo použite javorový sirup.

Všetky produkty nájdete na brixproducts.sk.

Pre akčné ženy bol špeciálne vytvorený zľavový kód akcne8 na 8% zľavu do e-shopu.

Foto na titulke: Vlado Veverka

žiadne príspevky na zobrazenie