10 spôsobov ako zlepšíte vnímanie svojho tela

0
10 spôsobov ako zlepšíte vnímanie svojho tela
pixabay.com

Milovať svoje telo, akokoľvek sa to môže zdať samozrejmé, sa často ľahšie povie, ako urobí. Vedeli ste, že 70% žien vo veku 18-30 rokov neznáša svoje telo? A muži na tom nie sú oveľa lepšie; 45 % hovorí, že sú nespokojní so svojím telom. Ak zistíte, že sa cítite zle vo svojom vlastnom tele, nie ste sami.

Zmena spôsobu myslenia si vyžaduje každodenné úsilie, rovnako ako udržanie zdravých zubov si vyžaduje každodenné čistenie. Nie je to vždy vzrušujúca jazda. Niektoré činnosti sa vám môžu zdať nudné alebo niekedy dokonca hlúpe, ale to je v poriadku.

Existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako môžete pracovať na pozitivite svojho tela, a budete musieť zistiť, čo vám najlepšie vyhovuje. Aby ste mohli vyktočiť na cestu sebalásky, zostavili sme 10 spôsobov, ako si pripomenúť, že telá sú darom, nie prekliatím.

1. Pozitívne afirmácie

Jedným z najzákladnejších a najúčinnejších spôsobov, ako môžeme praktizovať sebalásku, je hovoriť nahlas a často, najmä keď je ťažké byť vďačný za svoje telo. Doprajte si denné, verbálne povzbudenia a pripomienky. Ráno si poviete niečo milé do zrkadla, alebo si na nočný stolík položíte povzbudzujúce lepiace papieriky. Môžete si dokonca vložiť každodenné povzbudenia do telefónu alebo počítača. Hľadajte sebalásku a body positive afirmácie, ktoré k vám prehovoria.
A pamätajte, povedali sme, že niektoré z týchto bodov sa môžu zdať hlúpe, ale to, že vám môžu pripadať hlúpo, neznamená, že nefungujú. Trocha hlúposti vám neuškodí:).

2. Myslite zdravšie, nie chudšie

Keď pripravujete jedlo alebo keď chodíte do posilňovne, nezostavujte si svoje fitness ciele podľa čísla, ktoré by ste chceli vidieť na váhe. Cvičenie a zdravá strava by nemali byť trestom, je to jeden zo spôsobov, ako prejavujeme úctu a uznanie svojmu telu. Takže namiesto toho, aby ste premýšľali o tom, koľko vaše telo váži alebo ako je tvarované, premýšľajte o všetkých úžasných veciach, ktoré dokáže, o všetkých miestach, kam vás môže vziať, ako sa cítite a aké skúsenosti vám to prináša. Potom si ho uctite výživnými jedlami a cvičením, ktoré vás bavia.

pixabay.com

3. Pochváľte ostatných

Častokrát premietame svoju vlastnú neistotu na iných ľudí. Prísne ich posudzujeme, pretože sa príliš prísne posudzujeme aj my sami. Ale keď sa otvoríme, aby sme boli láskaví k ostatným, otvorí nás to aj k tomu, aby sme boli láskavejší voči sebe. Dajte niekomu kompliment, ktorý ste si priali, aby ste ho dostali, keď ste to najviac potrebovali. Buďte dnes milý k niekomu inému a povedzte mu, čo sa vám páči na jeho vzhľade.

4. Obklopte sa pozitivitou

Negatívne správy o telesnom obraze sú všade okolo nás a našli si spôsob, ako sa dostať do našich myšlienok a spriateliť sa s našou neistotou. Môžu to byť fotografie modeliek na bilbordoch upravené vo photoshope alebo ľudí s negatívnym postojom k telu vo vašom živote a dokonca aj príspevky s negatívnymi komentármi o telách na sociálnych sieťach.

Podľa jednej štúdie účastníci, ktorí trávili viac času na sociálnych sieťach, mali väčšiu pravdepodobnosť, že si vytvoria negatívny obraz o svojom tele, a častejšie sa u nich vyvinú poruchy príjmu potravy. Takže sa snažte vystrihnúť všetku negativitu, na ktorú narazíte. Upravte svoje informačné kanály sociálnych sietí a skryte tieto módne diétne plagáty. Hľadajte pozitívnych ľudí, ľudí, ktorí praktizujú sebalásku a ľudí, ktorí vás povzbudia, aby ste boli tým, kým ste.

pixabay.com

5. Sústreďte sa na veci, ktoré máte na sebe radi

Zakaždým, keď sa vo vašej mysli objaví negatívna myšlienka o vašom tele, postavte sa proti nej niečím pozitívnym. Skúste si urobiť zoznam vecí, ktoré sa vám na vašom tele páčia. A nielen to, ako vyzerá, ale aj to, čo vám umožňuje (funkčnosť tela). Vypíšte to všetko. Prirodzene máme sklon hľadať svoju nespokojnosť a prehliadať dobré veci. Aby ste sa vymanili z tohto spôsobu myslenia, bude to vyžadovať každodenné opakovanie. Len v tom stále pokračujte.

6. Prestaňte sa porovnávať s ostatnými

Ľudia okolo nás sú vo všetkých tvaroch a veľkostiach. Jedna osoba je krásna jedným spôsobom a druhá osoba iným spôsobom. A nemá to tak byť? Predstavte si, aké by to bolo nudné, keby existoval len jeden spôsob, ako byť a cítiť sa krásnymi. Porovnávanie sa s ostatnými vo vás môže vyvolať pocit, že nevyzeráte tak, ako by ste mali, ale nemali by ste vyzerať ako niekto iný, mali by si vyzerať ako vy.

7. Prestaňte s negatívnu samomluvou

Správajte sa k svojmu telu rovnako láskavo, ako by ste sa správali k priateľovi. A ak čokoľvek, čo sa chystáte povedať o svojom tele, je také, čo by ste nepovedali o tele svojej kamarátky, potom to nehovorte! Negatívna samomluva nás len hlbšie zaryje do telesných negatívnych vzorcov myslenia. Nezaslúžite si verbálne napádanie od nikoho, najmä nie od seba.

Foto: pixabay.com

8. Absorbujte pozitívne správy

Svet je plný negatívnych správ o telách, takže vyvážte tento negatívny flow dobrými, pozitívnymi perspektívami. Existuje veľa skvelej literatúry o imidži tela a mnohí čitatelia ich považujú za obrovskú pomoc na svojej ceste za body pozitivitou. Tu je napríklad rozhovor s tanečnicou burlesque, Lady Vivian.

9. Urobte niečo pekné pre svoje telo

Kedy ste naposledy dali svojmu telu darček len preto, aby ste povedali, hej, ďakujem, že si so mnou? Vyhraďte si nejaký čas na to, aby ste si šli ľahnúť do trávy, alebo si dopriali perličkový kúpeľ alebo sa prešli do kopca s pekným výhľadom. Darčekom môže byť aj dobrý spánok.

10. Sústreďte sa na celú svoju osobu

Nezabudnite: ste oveľa viac, než ako vyzeráte! Kľúčovým prvkom zdravého obrazu tela je prestať sa fixovať na svoje telo. Skúste tráviť viac času premýšľaním o iných veciach, ako je fyzický vzhľad. Vrhnite sa do svojich vášní. Začnite sa venovať novému koníčku. Pozrite si film s priateľom. Vyrobte niečo. Vaše telo nie je len ozdobou na pohľad; je na robenie. Takže choďte von a robte to.

wellbeingtrust.org

žiadne príspevky na zobrazenie