10 vecí, za ktoré vás môžu vyhodiť z lietadla

0
10 vecí, za ktoré vás môžu vyhodiť z lietadla
pixabay.com

Ako jasne ukázali virálne videá a správy o správaní sa celebrít, ak v lietadle urobíte zlý dojem, môžu vás z neho vykázať.

Väčšina z nás si asi myslí, že sa nám niečo takéto nemôže stať – nie sme typy náchylné na bitky alebo nezvykneme baliť do príručných tašiek zbrane. Budete však prekvapení, kvôli čomu vás môžu vyhodiť. Niekedy sa to stáva dokonca aj pri najmenších priestupkoch.

Tu je 10 vecí, ktorým by ste sa mali vyhnúť, pokiaľ sa nechcete ocitnúť predčasne na zemi. 

1. Ísť naboso

Jednu z prvých vecí, ktorú niektorí ľudia urobia, keď sa usadia na dlhý let, je, že sa vyzujú. Stále to môžete urobiť, ale dávajte si pozor, aby vám nohy nezapáchali. Tiež by ste si mali obuť topánky – alebo papuče -, ak sa vyberiete na toaletu. Nech už však robíte čokoľvek, nechoďte naboso, lebo niektoré letecké spoločnosti to považujú za hodné vykázania.

2. Vyzerať chorý

Či už kvôli opitosti alebo jedlu, ktoré ste skonzumovali na cestách, ak letušky nadobudnú pocit, že sa chystáte zvracať, nebudú vás chcieť v lietadle. Sáčky na vracanie zvládnu len niečo. Skutočne potrebujete vystaviť svojej chorobe niekoľko stoviek ďalších ľudí? Myslíme si, že nie.

3. Mať príliš veľké miery

Letuška nevytiahne váhu ani nič, aby vás zmerala, ale ak „nemôžete sedieť na sedadle so zapnutým pásom“, môžete byť vyhodení. Pre veľkých chlapcov to zvyčajne znamená kúpiť si dve sedadlá a získať predĺženie bezpečnostného pásu, aby sa zaistilo, že sa zmestia a môžu sa pripnúť.

4. Zapáchať 

Keď už hovoríme o nepríjemných arómach, môže vás zradiť pach alebo niečo, čo spoločnosť Delta nazýva „zapáchajúci stav“. Či už je to oblak telesného zápachu, ktorý sa vznáša nad vami, nadmerná plynatosť alebo nejaká zapáchajúca látka, ktorú máte uloženú v príručnom kufri, páchnutie v lietadle vás neurobí obľúbeným medzi cestujúcimi ani letovou posádkou. Urobte si teda v taške poriadok, než nastúpite do lietadla.

5. Mať sex

Aj keď ste so svojím partnerom v lietadle dobre naladení na zábavu počas letu, rozmyslite si to. Ak vás pristihnú pri bláznení na toalete, môžete byť vykázaní z lietadla. Nie je to technicky nezákonné a tisíce ľudí uvádzajú, že to niekedy urobili, ale buďte opatrní.

Prečítajte si: Motory lietadla zlyhali a cestujúci sa lúčili s najbližšími, zachránila ich šikovnosť pilota

6. Opíjanie sa

Ak boli tie giny alebo vodky v letiskovom bare účinnejšie, než ste si uvedomovali, a nastúpili ste do lietadla očividne napití, letušky vás môžu požiadať, aby ste sa otočili. To isté platí, ak sa v lietadle napijete priveľa mini fľaštičiek bourbonu.

pixabay.com

7. Zničenie vybavenia lietadla

Ak odkladací stôl alebo dotyková obrazovka operadla sedadla nefunguje správne, môže to byť veľmi nepríjemné. Ale skôr, ako sa budete sťažovať, že ho máte práve vy, môžete čeliť problémom. Pravidlá spoločnosti Delta uvádzajú, že „ak správanie cestujúceho predstavuje riziko poškodenia lietadla a/alebo majetku dopravcu“, je možné ho vyhodiť.

8. Správať sa ako blbec

Američania vyžadujú, aby sa všetci cestujúci „správali primerane a úctivo k ostatným cestujúcim na palube“, pričom Delta tvrdí, že vás môžu vykopnúť, ak vytvoríte „neprimerané riziko urazenia alebo obťažovania ostatných cestujúcich“. Takže aj keď máte mrzutú náladu, je lepšie si ju  nechať pre seba, pokiaľ nechcete riskovať, že skončíte predčasne vysadení na zemi.

9. Dotýkať sa vecí iných ľudí 

Rovnako môžete byť vyhodení, ak poškodíte majetok cestujúcich. Takže aj keď sa zdá, že ten chlap odvedľa úplne obsadil priestor nadrozmernou darčekovou krabičkou, nepokúšajte sa problém vyriešiť tak, že tam vopcháte tašku a rozdrvíte jeho veci.

Prečítajte si: 10 tipov, čo si nezabudnúť na dovolenku

10. Mať nevhodné oblečenie

Verte či neverte, vyzerať príliš sexi vás môže dostať do problémov. Väčšina veľkých leteckých spoločností si vyhradzuje právo vyhodiť z lietadla osoby, ktoré sú vyzývavo oblečené. Spoločnosť United požaduje, aby boli cestujúci „poriadne oblečení“ a aby letecká spoločnosť neumožňovala vstup v oblečení, ktoré je „oplzlé, obscénne alebo zjavne urážlivé“.

Zdroj: Bestlifeonline.com

žiadne príspevky na zobrazenie