10 zaujímavostí o ženách! Wau, takéto niečo ste vedeli?

0
10 zaujímavostí o ženách! Wau, takéto niečo ste vedeli?
Zdroj: Unsplash.com

Ženský svet je zaujímavý sám o sebe. Niektorí muži povedali, že je to s nami ťažké, no bez nás ešte horšie. Samozrejme, aj my máme svoje chyby. Tiež sme len ľudia, no za to poriadne zaujímaví! Sledujte, čo všetko dokážeme. Našli ste sa v tom?

Ženy vidia viac farieb

Toto je naozaj pravda. Nepoznáme iba základné farebné spektrum, ale aj milión ďalších. Je fakt rozdiel medzi lososovou a broskyňovou farbou alebo medzi lila a fialovou farbou. Rovnako to tak máme aj pri rúžoch, všetky odtiene sú jedinečné. Je dokázané, že vidíme o 20% viac rozdielov medzi farbami a aj tvarmi.

Lepší čuch

Ženy majú citlivejší čuch a preto veľakrát v obchode dbajú na správny výber potravín.

Zdroj: Unsplash.com

Máme menší mozog

V priemere je ženský mozog o 9% menší ako mužský. Ale pozor! Nemá to žiadny vplyv na naše kognitívne schopnosti. Rozdiel je iba v tom, že hoci máme rovnaký počet buniek, naše sú len na sebe husto natlačené.

Dámy, opätky neboli vždy pre nás

Toto je veľká pravda. Hoci sú v súčasnosti vnímane topánky na vysokom opätku ako prejav ženskosti, nie vždy to tak bolo. Kedysi ich nosili práve muži, aby tak dávali najavo svoju maskulinitu.

Nás niekto len tak ľahko neoklame

Vieme ľahko prečítať ľudí. Samozrejme, nie vždy to musí byť pravda. Najmä, keď nám niekto zlomí srdce a zrazu je z neho úplne iná osoba, za ktorú sme ho považovali. Ale to je skúsenosť navyše. V princípe platí, že ženy majú aj „čuch“ na ľudí. Súhlasíš s týmto výrokom?

Zdroj: Unsplash.com

Intuícia, ktorá až naháňa strach

Poznáš aj ty ten pocit, keď niečo nemáš na 100% potvrdené, no niečo ti hovorí, že je to predsa len pravda? Alebo dokážeš rozlúštiť každú záhadu, odhadnúť úmysly človeka a pod.? To je ženská intuícia. Niektoré osoby sa kvôli nej môžu cítiť aj nekomfortne. Nuž, nie nadarmo sa hovorí, že ženy vedia všetko. A aj to, čo by nechceli. Muži dokonca môžu mať dojem, že im čítame myšlienky, ale nie za tým nič mystické. Skôr biologické. Z vedeckého hľadiska sa to dá vysvetliť tak, že vieme lepšie vnímať a pochopiť neverbálne správanie druhých ľudí, ovládame lepšie reč tela a či tón hlasu.

Ženy sú racionálnejšie ako muži

Je to tak a znova za to môže mozog. Vyššie je spomenuté, že tento orgán síce máme menší ako muži, ale za to je naša mozgová kôra hrubšia. A práve to nás môže robiť racionálnejšími. Aj keď povedzme si pravdu, každá z nás už v živote spravila aspoň jednu scénu…

Hovoríme veľa, naozaj

Ženy povedia denne o 13 000 slov viac ako muži. Teda ak nemáte tichú domácnosť. Je však niečo na tom, že sme výrečnejšie.

unsplash.com

Multitasking je naše druhé meno

Okej, kto by s týmto nesúhlasil? Tu nejde o robenie dvoch vecí naraz, ale rovno viacero. Stalo sa aj vám, že ste varili, do toho počúvali rádio a aby nebolo málo, tak ste sa počas toho pohádali aj s partnerom? Aj to sa volá multitasking. To je, samozrejme, len na odľahčenie. Dokážeme robiť niekoľko dôležitých a užitočných vecí naraz.

Prvá počítačová programátorka

Je to tak! Prvou počítačovou programátorkou sa stala Ada Lovelace. Všetci by sme si mali uvedomiť, že veda je aj ženská parketa!

žiadne príspevky na zobrazenie