17 najväčších chýb, ktoré robíme na sociálnych sieťach

0
17 najväčších chýb, ktoré robíme na sociálnych sieťach
Sociálne siete sú v dnešnej dobe také bežné, že musíte mať aspoň jeden online účet. Či už je to však Twitter, Facebook, Instagram alebo iná sociálna sieť, vytváranie kontaktov online nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. V skutočnosti máte veľa zvykov na sociálnych sieťach, ktoré by mohli odradiť práve tých ľudí, s ktorými sa snažíte spojiť.
Aby sme vám pomohli, zhrnuli sme všetky chyby na sociálnych sieťach, ktoré robíte a ktoré by vás mohli brzdiť osobne aj profesionálne.

1. Prijímate každú žiadosť o priateľstvo

Pustili by ste k sebe domov cudzinca? Nie. Nepúšťajte ich teda ani do svojej bubliny na sociálnych sieťach. Prijímanie žiadostí o priateľstvo od cudzích ľudí znamená, že vaši priatelia pravdepodobne tiež dostanú nechcené a nepríjemné žiadosti. Znamená to tiež, že zdieľate súkromné ​​informácie s niekým, koho nepoznáte – a to môže viesť k nechcenému spamu, žiadostiam o peniaze alebo používaniu vašich fotografií spôsobom, ktorý vám nevyhovuje.

2. Zdieľate otravné memečka

Dobre, mačka Grumpy bola zábavná, keď sme ju videli prvýkrát. Ale zdieľanie tých istých unavených vtípkov znova a znova zostarne naozaj rýchlo. Ak na svojom informačnom kanáli zverejňujete viac starých memečiek ako skutočného obsahu, nebuďte prekvapení, keď uvidíte, že počet vašich sledovateľov sa zmenšuje.

3. Často označujete priateľov na fotografiách

Chápeme to. Tá párty minulý víkend bola úžasná a chcete si ju navždy zapamätať. Váš priateľ, ktorý si hľadá prácu, však pravdepodobne nechce na Facebooku fotku, na ktorej vyzerá tak trochu opitý. A to isté platí pre vášho kamaráta so zavretými očami a zlým uhlom na každej fotke. Buďte opatrní, pokiaľ ide o označovanie priateľov na fotografiách, a tiež sa uistite, že vo svojom vlastnom profile povoľujete zobrazovanie iba tých fotiek, ktoré ste schválili.
pixabay.com

4. Nadmerne zdieľate veci

Úprimne povedané, je skvelé, že váš nový priateľ je taký nadaný, a je skutočne smutné, že sa vám vrátila vyrážka. Ale nikto o tom nechce počuť – ani vaši kolegovia, ani váš druhý bratranec, dokonca ani váš najlepší priateľ. Ak potrebujete zdieľať intímne detaily svojho osobného života, urobte to osobne.

5. Posielate žiadosti o spoločenské hry

Vaši priatelia pravdepodobne nemajú problém nájsť hry, ktoré chcú hrať online, takže nie sú potrebné neustále požiadavky na hry. Ak hráte hru na sociálnych sieťach, uistite sa, že ste vypli nastavenia zdieľania, inak riskujete stratu priateľov online. Všetci si pamätáme FarmVille.

6. Preháňanie úspechov

Ľudia si vás stále mýlia s modelkou, aj keď nie ste upravená? Skvelé. Odohrali ste zlý koncert, ale hudobný producent povedal vašej kapele, že ste podali najlepší hudobný výkon, ktorý počul od čias Beatles? Úžasné. Ak uvažujete o zdieľaní niektorého z týchto úspechov na sociálnych sieťach, zdržte sa. Humblebrag je najotravnejší spôsob, ako sa potľapkať po pleci na sociálnych sieťach – je to spoľahlivý spôsob, ako prinútiť vašich sledovateľov odísť z vášho profilu.

7. Ničíte svoje pracovisko

Aj keď si myslíte, že máte svoj profil zablokovaný, neznamená to, že vaše informácie sú 100-percentne bezpečné. Znevažovať svojho šéfa, spolupracovníkov alebo firemnú kultúru tým, čo si myslíte, že je súkromný profil sociálnych médií, je stále zlý nápad, bez ohľadu na to, aké prísne sú nastavenia ochrany osobných údajov. Stačí, keď vás jeden nahnevaný kolega nahlási. Nedávno sa niečo podobné stalo dvom slovenským novinárov.

8. Píšete nejasne

Ak cítite potrebu zdieľať niečo, čo vás rozčúlilo alebo potešilo s vašimi sledovateľmi na sociálnych sieťach, skutočne to zdieľajte. „Vaguebooking“ je prax zdieľania iba časti príbehu v nádeji, že vaši sledovatelia budú požadovať viac informácií. Napríklad: „Niekto mi niečo urobil, ale ja som príliš charakterný na to, aby som povedal, kto to bol,“ s úmyslom čakať, že vás niekto požiada, aby ste povedali viac. V konečnom dôsledku je to len mätúce, hľadajúce pozornosť a predovšetkým otravné. Nerobte to.

9. Zverejňujete neustále aktualizácie vzťahov

Vaše míľniky vo vzťahu môžu byť pre vás veľkou vecou, ​​ale to neznamená, že to všetci cítia rovnako. V skutočnosti sa niektorí odborníci domnievajú, že zverejňovanie neustálych aktualizácií vzťahov online je kompenzáciou za nie až taký skvelý vzťah. „Často sú to ľudia, ktorí hľadajú potvrdenie svojho vzťahu od iných ľudí na sociálnych médiách,“ povedala pre Daily Mail Australia expertka na vzťahy Nikki Goldsteinová.

unsplash.com

10. Zverejňujete svoj profil

Internet je veľké miesto a mať verejný profil je ako pozvať milióny ľudí, aby sledovali, ako sa vyvíja váš osobný život. Ak necháte svoj profil čo najviac uzamknutý, znamená to, že svoje informácie uchovávate v bezpečí najlepšie, ako viete. A nebojte sa, vaši priatelia si vás stále nájdu.

11. Nevhodne žartujete

Ten vtip o politikovi, hrobárovi a mníške sa teraz môže zdať smiešny, ale nebude to na smiech, keď vás vyhodia z práce. Váš šteklivý humor je najlepšie podať osobne – ak vôbec.

12. Odmietate overiť fakty

Čo si myslíte, je pravdepodobné, že polovica detí vo vašom okolí dostala počas Halloweenu naozaj extázu, ktorá vyzerala ako cukríky M&M? Internet je plný nepravdivých informácií, takže sa uistite, že si overujete fakty, ktoré zdieľate, skôr než prispejete do cyklu dezinformácií.

13. Zdieľate informácie, ktorými by ste nemali

Nie sú to len vaše vlastné informácie, na ktoré by ste si mali dávať pozor online. Zverejňovanie podrobností o skvelom pracovnom pohovore, odhaľovanie vecí o pripravovanom projekte v práci alebo dokonca len spomenutie priateľkinho tehotenstva predtým, ako to oznámi svetu, môže byť veľkým porušením súkromia. Uistite sa, že máte súhlas predtým, ako urobíte akékoľvek vyhlásenie o sebe alebo o niekom inom.

14. Správate sa nadradene

Veríte, že pridanie „#thinkaboutit“ k vašim príspevkom prinúti ľudí premýšľať? Máte pocit, že ste múdrejší, dobročinnejší alebo osvietenejší ako vaši priatelia? Ak nemáte konkrétny úspech, ktorý by sa hodil k potľapkaniu po pleci, nechajte si to pre seba. Pripomínanie ľuďom na sociálnych sieťach, prečo ste lepší ako oni, len zriedka dopadne dobre.
zrkadlo
pixabay.com

15. Neustále zdieľate petície

Či už chcete zdravšie školské obedy alebo koniec lovu veľkej zveri, online petície môžu pomôcť dostať vaše posolstvo medzi milióny ľudí. Ak však na sociálnych médiách zdieľate nekonečné petície, nielenže obťažujete svojich sledovateľov, ale tiež sa môžete javiť ako fanatický obhajca vecí. Pred odoslaním príspevku si overte fakty a vyberajte múdro.

16. Neupravujete minulé príspevky

Všetci robíme chyby. Koniec koncov, keď máte trinásť a uverejňujete príspevky online, možno nehovoríte práve najinteligentnejšie veci. Tieto príspevky však nemusia byť súčasťou vášho trvalého online záznamu. Pravidelne si prechádzajte svoje účty na sociálnych médiách a vymažte tie vtipy a fotky z minulých rokov, ktoré vyvolávajú čudné pocity.

17. Zdieľate nudné veci

Priznajme si to: vaše raňajky, pocity z počasia alebo aktuálne informácie z dopravnej zápchy, v ktorej ste uviazli, jednoducho nie sú také zaujímavé. Ak si chcete udržať svojich sledovateľov na sociálnych sieťach, snažte sa, aby vaše príspevky boli aspoň trochu zaujímavé alebo zábavné.

žiadne príspevky na zobrazenie