7 reštaurácií, ktoré zriadili na najnezvyčajnejších miestach

0
7 reštaurácií, ktoré zriadili na najnezvyčajnejších miestach

Kvalitne pripravené a esteticky naaranžované jedlo je len polovicou úspechu. Majitelia najnavštevovanejších reštaurácií vedia, že zákazníkom musia ponúknuť aj niečo navyše. Skvelým reklamným ťahom je zriadenie reštaurácie v neobvyklom prostredí, v ktorom hosťom naservírujú nezabudnuteľný zážitok.

Labassin Waterfalls Restaurant (Tiaong, San Pablo City, Filipíny)

Návštevníci filipínskeho rezortu Villa Escudero v lokalite Tiaong v San Pablo City si môžu vychutnať jedlo priamo pod vodopádom. Ten ale nie je dielom prírody. Ako umelá atrakcia bol vybudovaný pri realizácii reštaurácie patriacej do ubytovacieho komplexu. Hostia si počas horúcich dní môžu namáčať nohy a chladiť sa v dopadajúcej vode priamo pri konzumácii vybraných vlastnoručne naservírovaných jedál.

Copper Canyon Coctail Bar (Sierra Madre Occidental, Mexiko)

Pohľad na vodopád ponúka aj mexická reštaurácia Copper Canyon Coctail Bar. Jej hostia sa ale nezdržiavajú hneď pod ním. 246-metrový vodopád Basaseachic Falls môžu pozorovať iba z reštaurácie na okraji neďalekého skalného útesu. Časť 2-poschodového objektu dokonca visí vo vzduchu, čo v spojitosti s priehľadnou presklenou podlahou umocňuje zážitok z posedenia pri chutnom mexickom jedle či z kúpania v bazéne, ktorý sa nachádza v hornej časti budovy.

Soneva Kiri – Treepod Dining (Koh Kood Island, Thajsko)

Zážitok zo stolovania v pohodlnej lodžii zavesenej v korune stromu patrí k hlavným lákadlám thajského ostrovného rezortu Soneva Kiri. Do lodžie vo výške 5 metrov je možné usadiť až 4 hostí, ktorým sa otvára malebný výhľad na okolité pláže. Objednané jedlo im podáva osobný čašník, ktorý sa k lodžii spúšťa pomocou lana. Už len samotný pohľad na neobvyklú techniku servírovania pokrmov je nezabudnuteľným zážitkom.

Dinner in the Sky (viac ako 40 štátov sveta)

Stolovaním v korune stromu vo vyššie uvedenom thajskom rezorte sa zoznam možností, ako si dopriať večeru niekoľko metrov nad zemou, zďaleka nekončí. Podobná možnosť sa naskytá vo viacerých krajinách vďaka projektu Dinner in the Sky. Prvýkrát sa otvorený reštauračný priestor zdvihnutý pomocou žeriava do výšky 50 metrov sprístupnil v Belgicku. Adrenalínová gastronomická atrakcia sa postupne rozšírila do viac ako 40 štátov.

The Clink Brixton (Londýn, Veľká Británia)

Väzenské areály sú čoraz menej nezvyčajnými miestami na zriadenie reštaurácie. Podobné prevádzky ako The Clink Brixton postupne pribúdajú vo viacerých kútoch planéty. Veľká Británia je však príkladom, ako im dať pridanú hodnotu. V charitatívnej reštauračnej sieti, ktorej súčasťou je aj gastronomická prevádzka vo väzení Brixton Prison, sú totiž zamestnaní väzni obsluhujúci hostí, ktorí musia pred vstupom do reštaurácie prejsť kontrolou a nechať si odobrať odtlačky prstov. Cieľom ich zamestnávania je pomôcť im s opätovnou socializáciou a dodať im motiváciu začať na sebe pracovať.

Grotta Palazzese (Polignano a Mare, Taliansko)

Ďalšia z nezvyčajných reštaurácií je najvyhľadávanejšou atrakciou 5-hviezdičkového hotela Grotta Palazzese v talianskom Polignano a Mare. Zriadili ju priamo v prírodnej jaskyni, čo hosťom ponúka možnosť stráviť večer pri miestnych špecialitách v exkluzívnom prostredí. Pri posedení v jaskynnej reštaurácii majú k dispozícii aj výhľad na more. Navyše, jaskyňa dýcha bohatou históriou, nakoľko už od 18. storočia slúži ako miesto na organizovanie hostín alebo iných spoločenských podujatí.

Ithaa Undersea Restaurant (Maledivy)

Kým niektoré gastronomické prevádzky ponúkajú výhľad na more, v iných môžu návštevníci pozorovať život priamo pod morskou hladinou. Od roku 2014 je príkladom takejto reštaurácie Ithaa Undersea Restaurant, ktorá bola pred pár rokmi vyhlásená za najkrajšiu reštauráciu na svete. Nachádza sa na Maledivách, 16 metrov pod hladinou, vďaka čomu umožňuje sledovať  krásu koralov, rýb a celého podmorského sveta.

Pri zriaďovaní nových reštaurácií sa vsádza na mnoho ďalších nezvyčajných miest. Známe sú reštaurácie vybudované na vrchole sopky, na opustených ostrovoch či v púšti. Napriek tomu, že sú situované na odľahlých miestach, núdzou o návštevníkov nepotrpia.

Prečítajte si aj: 10 kurióznych múzeí s najnezvyčajnejšími expozíciami

Foto na titulke: Pixabay

žiadne príspevky na zobrazenie