Akčné ženy: Keď sme zdravé, dokážeme v živote všetko

0
Akčné ženy: Keď sme zdravé, dokážeme v živote všetko

V Košiciach sa predposlendú májovú sobotu stretli ženy, aby hovorili o tom najcennejšom a zároveň najkrehkejšom, čo máme. O zdraví, prevencii a psychickej pohode. Dámy našli na IV. ročníku konferencie Pre zdravie ženy odpovede na otázky ohľadom ženského zdravia, prevencie, psychiky a popôrodnej zdravotnej starostlivosti.

Od cvičenia k prednáškam

Konferencia začala v znamení hesla v zdravom tele zdravý duch – cvičením Body Balance. „Týmto cvičením sa dostane nie len tvoje telo, ale aj tvoja myseľ do stavu harmónie a balansu,“ hovorí trénerka Elisabeth Öhlschlägerová. Toto cvičenie vystriedal krátky intenzívny tréning Core.

Medzitým sa už na hlavnom pódiu cvičila tvárová jóga pod taktovkou Jany Matyasekovej. Po nej nasledovala doktorka Renáta Lenártová, ktorá prezradila dámam potraviny, ktoré im škodia. Sexuologička Danica Caisová sa zase venovala chúlostivej téme vaginizmu. Po tomto vstupe už nasledovali témy ako social freezig a dopad koronavírusu na trávenie a na náš celý organizmus.

Po obede sa diskutovalo o zdravej výžive, probléme mnohých mamičiek po pôrode – diastáze a panvovom dne a tiež o trápeniach v období pred menopauzou. Koučka Zuzana Šofraneková vysvetľovala, ako trénovať pevnú vôľu a aké najčastejšie chyby robíme, keď chceme niečo dosiahnuť.

Koučingové kruhy

Po oficiálnej časti programu sa účastníčky mohli načerpať inšpiráciu v Koučingových kruhoch, kde sa im venovali špecialisti, kouči a lekári. V úzkom kruhu si preberali témy, ktoré ich zaujímali. Medzi lektorkami boli Zuzana Šofraneková, Martina Magic, Monika Mihoková, a Michaela Birkusová. Hlavnou myšlienkou bolo uvedomiť si svoj potenciál a svoje vnútorné možnosti, a návod na to, ako je možné dosiahnuť svoje sny s ľahkosťou.

Aktivity a ochutnávky v expo zóne

Dámy mohli v expo zóne otestovať svoje srdce a rôzne telesné hodnoty prístrojom IN BODY, naučili sa, ako si správne vyšetriť prsia a mohli konzultovať svoj zdravotný stav alebo intolerancie s množstvom odborníkov. Na mieste vyskúšali aj zážitkovú prvú pomoc s RescueRoom, ale neostalo len pri fyzickom zdraví. Koučka Michaela
Koniarová ochotne poradila v oblasti partnerských vzťahov.

Chuťové poháriky potešili šťavnaté vitamínové produkty Vely a ochutnávka vína z vinárstva ViaJur. K dispozícii bolo aj poradenstvo ohľadom plodnosti – Gyncare, a dámy mali možnosť nahliadnuť do laboratórií spoločnosti Medirex. Pre krásnu pleť slúžili účastníčkam bahenné masky Blackmud a mohli vyskúšať aj fotokútik.

Spätná väzba účastníčiek

Pre každé podujatie je dôležité zistiť aj pohľad z druhej strany. Ako sa dámam na podujatí páčilo?

Návštevníčka Vierka sa podelila o svoje dojmy ako prvá: „Stretla som úžasné ženy, odniesla som si veľa podnetov z celého dňa… Za mňa bol program mega! Prednášky z rôzneho spektra, aj keď odborné, boli skvele vysvetlené aj laikom, možnosť sa so spíkrom ešte porozprávať, to som takisto využila. Expo zóna bola plná viacerých
aktivít týkajúcich sa zdravia a ženskej pohody. Teším sa na ďalšie ročníky!“

Juliana nám napísala: „Boli sme tam a bolo to výborné! Pestré, zaujímavé, podnetné. Za mňa jednoznačne prednáška o mikrobióme. Ďakujem za rozšírenie obzorov!“

Účastníčka Lucia tiež nešetrila chválou: „Veľmi sa mi páčilo! Úžasné témy, atmosféra, najviac sa mi pozdávala prednáška o mikrobióme, pán prednášajúci bol taký zanietený a bolo vidno, že svoju prácu miluje.“

Ďalšie plány s konferenciou

V nasledujúcich mesiacoch majú Akčné ženy v pláne zintenzívniť zvyšovanie povedomia o dôležitosti prevencie zdravia. Preto pripravujú konferenciu v hlavnom meste Slovenska, v Bratislave už na jeseň, 22. októbra. Po úspešnej konferencii v Prahe sa uskutoční konferencia Pre zdravie ženy aj v ďalšom českom meste, v Brne, 24. septembra.

„Veríme, že osvetu je potrebné šíriť celosvetovo. Už počas minulého aj tohto ročníka nás vďaka celodennému streamovaniu programu online, sledovali ženy na Kostarike aj v Anglicku. Čechy stále berieme tak trochu ako našu súčasť, ja sama žijem v Prahe a mnohé ženy medzi Slovenskom a našimi najbližšími susedmi pravidelne cestujú za prácou i rodinou. Veríme, že česko-slovenský formát má zmysel,“ uzatvára Martina Novotná.

Interaktívnu konferenciu PRE ZDRAVIE ŽENY o všetkom, čo sa týka ženského zdravia, prináša ženám každého veku online magazín akcnezeny.sk.

žiadne príspevky na zobrazenie