Akčné ženy na Malte: Spoločný týždeň sme si užili na jednotku

0
Akčné ženy na Malte: Spoločný týždeň sme si užili na jednotku
Camp na Malte, akčné ženy na MAlte

Malta je tvorená nie jedným, ale hneď tromi ostrovmi. Malta, Comino a Gozo spolu tvoria známe súostrovie v Stredozemnom mori, na ktorom človek spozná nielen krásy miestnej kultúry, ale stretne aj množstvo ľudí a zlepší si angličtinu. A práve toto všetko presvedčilo aj Akčné ženy, aby sa sem vybrali na týždenný pobyt práve na farebnú Maltu. 

Pobyt na Malte sme plánovali niekoľko mesiacov dopredu, veď zorganizovať plnohodnotný program pre dve desiatky žien dá zabrať. Ešte na Slovensku sme si rozdali malé pozornosti v podobe relaxačných masiek a mini balíčkov, ktoré sa vmestili účastníčkam do príručnej batožiny, od internetového obchodu Notino. Po prílete na letisko sme sa transferom presunuli na naše novučičké priestranné apartmány v časti St. Julians, pozoznamovali a zabývali sa.

https://www.facebook.com/akcnezeny/photos/a.1058800270947339/1058817324278967/?type=3&theater

Trištvrte žien si zvolilo aj kurz angličtiny, ktorý sme sprostredkovali vďaka agentúre Bestest. Naše školáčky sa vybrali do školských lavíc a zlepšovali si svoje znalosti v anglickom jazyku na rôznych úrovniach. Ostatní výletníci sa rozhodli pre prvý malý výlet do Sliemy. Je to časť neďaleko tej, kde sme bývali, má široké kamenisté pláže, prírodné bazéniky, v ktorých je veľa rybičiek, priehľadná voda, množstvo obchodíkov, reštaurácií aj detských ihrísk navôkol. Keďže boli s nami aj tri deťúrence, toto miesto bolo ideálne na trávenie voľných chvíľ. 

https://www.facebook.com/akcnezeny/photos/a.1058800270947339/1058817314278968/?type=3&theater

https://www.facebook.com/akcnezeny/photos/a.1058800270947339/1058816114279088/?type=3&theater

Školáčky navštevovali jazykový kurz každý deň od 8:30 do 13:00 a poobede mali naplánované výlety. Raz objavovali Sliemu, hlavné mesto Malty a v tomto roku i európskej kultúry – Vallettu či historickú Medinu, inokedy nádhernú pláž Golden Bay. Každý deň bol intenzívny program, pretože okrem kurzu a výletov na akčné Slovenky na Malte čakala aj joga na pláži. Tú viedol oduševnený a mimoriadne charizmatický jogín, ktorý vytvoril skvelé každodenné rituály a dotváral výbornú atmosféru campu na malebnom ostrove pre všetky žienky. Všetky, ktoré sa chceli poriadne nadýchnuť a vydýchnuť morského vzduchu, zacvičiť si pri východe slnka, či poďakovať v tichu a meditácii na konci každého dňa, si našli to svoje. Okrem precvičovania celého tela sme nezabudli ani na tvár. Vďaka našej účastníčke Katke sme si mali možnosť precvičiť a vymasírovať každý deň i viac ako 60 svalov na našej tvári. Tvárová gymnastika skutočne stála za to! Mimochodom, viete o tom, že úsmev je najčastejším mimickým gestom tváre a na to, aby vznikol, je potrebné zapojiť 5 až 53 párov tvárových svalov?

https://www.instagram.com/p/Bn7HxiVgxec/?taken-by=akcnezeny.sk

Každý deň bol skrátka pestrou paletou udalostí, slnka aj soli vo vlasoch, slnečného počasia aj aktívneho oddychu. Bodkou za výletom bol výlet na ostrov Gozo, na ktorom sme si pozreli hlavné mesto Victoria aj úžasnú Citadellu. V rámci výletu sme mali možnosť navštíviť aj známu Blue Lagoon, nachádzajúcu sa na maličkom ostrove Comino. Preplnené brehy nás však nelákali, vďaka radám skúsenej Tiny sme si oddych užili na opačnej, tichšej strane ostrova. 

https://www.facebook.com/akcnezeny/photos/a.1058800270947339/1058816354279064/?type=3&theater

Po prílete na Slovensko si každá jedna účastníčka zájazdu domov odniesla balíček kozmetiky značky Dulcia, v ktorom si našla hneď viacero noviniek, ktoré každej dobre padli po intenzívnom slnečnom žiarení. Potešili sme sa produktom ako BIO mätová kvetová voda, letný hydratačný krém s perleťou, ktorý krásne rozžiaril opálenie a tiež denné energizujúce sérum s okamžitým efektom.

dulcia natural prírodná kozmetika zo slovenska dulcia natural prírodná kozmetika zo slovenska

Zdravé raňajkové menu a pudingy nám pripravila firma Dr. Oetker.

https://www.facebook.com/akcnezeny/photos/a.1058800270947339/1058822447611788/?type=3&theater

So značkou Inca collagen sa stretávame aj na našich eventoch. Ide o najčistejší kolagén z morských rýb bez akýchkoľvek umelých prísad. My sme jednomesačný balíček odovzdali Nore Šulíkovej, ktorá sa na camp na Malte prihlásila ako úplne prvá. Do budúceho roka už teraz pripravujeme ďalšie prekvapenia pre tie najakčnejšie žienky.

incacollagen, najčistejší kolagén

Zdroj: Nora Šulíková

Záverečná spoločná fotografia bola skvelou bodkou za výletom, ktorý sa nedá nazvať inak ako babinec. Veríme, že sa výlet pod hlavičkou Akčných žien zúčastneným páčil a odniesli si z neho množstvo slnka, pozitívnej energie, zážitkov aj skúseností. Čoskoro vám prinesieme aj ďalšie blogočlánky z jednotlivých výletov. Už teraz sa tešíme na druhý ročník – Camp na Malte 2019

https://www.instagram.com/p/BoUqRxKAXHU/?taken-by=akcnezeny.sk

žiadne príspevky na zobrazenie