Šesť akčných knižných tipov na Vianoce

0
Šesť akčných knižných tipov na Vianoce

Kniha je jedným z najlepších darov, aké môžete na Vianoce darovať. Pobavia, poučia, pozitívne naladia alebo nás môžu vzdelávať. Pripravili sme pre vás prehľad kníh, za ktorými stoja naše akčné ženy. Knihy sú v rôznych žánroch, a tak si každý môže vybrať a darovať svojim najbližším podľa ich vkusu.

Martina Valachová – Kam miznú vaše peniaze?

Práve v tomto období možno viacerí siahnu po knihe, ktorá je akýmsi návodom na prežitie. Kniha obsahuje praktické rady a postupy, vďaka ktorým môžete ušetriť a vytvoriť si rezervu peňazí.

Kniha sa dá aktuálne kúpiť na stránke autorky.

Ak sa chcete naučiť narábať s peniazmi, kúpte si moju knihu. Ak máte vo svojom okolí niekoho, komu by pomohla vymotať sa zo spotrebiteľskej špirály, kúpte mu ju ako darček,” uzatvára Martina Valachová.

Alexandra Vrábelová – Tajomstvo opery

Ak máte romantickú dušu, zapáči sa vám novela od Alexandry, ktorá sa odohráva v súčasnom Paríži. Študentka architektúry, Emma, sa dostane do víru nezvyčajných udalostí kvôli stávke so spolužiakmi o to, kto strávi noc v nejakej známej budove. Jej kroky vedú do opery, kde sa dostane do pasce a stretne tajomného muža. Najskôr cíti strach, ale potom sa medzi nimi začne vyvíjať spriaznenosť. Môže mu veriť?

Alexandra si vydaním knihy plní svoj dlhoročný sen. „Nikdy nie je neskoro na snívanie,“ hovorí Alexandra. Knihu si môžete zakúpiť v „predpredaji“ na Startlabe.

Andrea Ágg – zbierka básní Muselo to prísť

Pod stromček môžete darovať ak kus srdca na dlani – básne! Tieto napísala súčasná mladá žena, ktorá citlivo vníma a zaznamenáva do veršov súčasnú situáciu vo svete i v duši.

Muselo to prísť je zbierka 30 krásnych básní. Obsahuje aj rovnomennú báseň, ktorá v čase prvej vlny koronavírusu obletela nielen Slovensko, a preto ste sa s ňou možno už stretli na sociálnych sieťach, či v iných médiách. Spontánne bola preložená do 11 cudzích jazykov a dokonca bola aj zhudobnená!

Donúti vás zamyslieť sa nad svojim životom a v lepšom prípade vás pohne k pozitívnej zmene. Túžbou autorky je opätovná znovuzrodenie poézie ako žánru a nachádzanie si cesty k nej. Andrea Ágg si pevne stojí za slovami: „Poéziou sa dá vyjadriť omnoho viac, ako dlhým románom.“

Kúpite na: andreaagg.sk

Foto: Milan Sitko

Kristína Balúchová – séria kníh pre deti Kapitán Padák

V knihe „Kapitán Padák & Straty a nálezy“ vás Daniel Padák pozýva na palubu Boeingu 737, ale predovšetkým na výlet okolo našej planéty. Okrem informácií o ovládaní ťažkého stroja vo výške niekoľkých tisícok stôp sa deti dozvedia o cestovaní v čase, fyzikálnych javoch v praxi, naučia sa letecký slovník a používať leteckú abecedu.

Kapitán Daniel Padák, jeho sestra Eva, dávny kamarát Peter Kufor, no predovšetkým zvedavá neterka Ivanka (pomenovaná po bratislavskom letisku) – to sú hrdinovia príbehu, vďaka ktorým mladí čitatelia spoznajú nové zvyky a iné kultúry na druhom konci sveta. V tomto príbehu si uvedomia silu priateľstva.

Kristína má za sebou už niekoľko literárnych skúseností a za zmienku stojí aj jej najnovšia kniha s krimi zapletkou Od Tatier k Dubaju, ktorá je románom pre dospelých. Dej sa odohráva v atraktívnom prostredí Dubaja, kde sa hlavná hrdinka, psychologička Eva, vracia k nemilým spomienkam na svojho otca a spomína na začiatok komplikovaného vzťahu s partnerom a bolestivý rozchod. Knihy si môžete zakúpiť tu.

Adela Jesenovcová – Moja mama povedala a mala pravdu

Úplne nová kniha Adely Jasenovcovej Moja mama povedala a mala pravdu je spoločné dielo dcéry a mamy o rodičovstve, výchove a vnútornom i vonkajšom svete dieťaťa. V knihe nájdete  praktické rady do života od dlhoročnej pedagogičky, ktorá 40 rokov učila v materských školách. Ako učiteľka pracovala s 1200 deťmi plus s jej dvomi vlastnými.

Kniha he o priznaní si pred sebou, že nám mamy vždy dobre radia a mali by sme ich počúvať.

Adela Jasenovcová je mama dvoch dcér a živí sa písaním. Má aj pozitívny vzťah k športu a miluje jogu. Keď sa potrebuje odreagovať, útočisko jej poskytnú knihy, filmy a dobrá hudba.

Nika Macinská – Deň za dňom – z denníka mamy 8 detí

Mama 8 detí, Nika Macinská, viac ako dva roky písala deň za dňom virtuálny denník. Bol o jej radostiach, smútkoch, postrehoch, vzťahoch. Písala aj denník neverejný. O tom, ako prežívala bolesť a smútok z neschopnosti zachrániť niečo, čomu som verila, že bude do konca života. Tento svoj denník chcela čitateľom priniesť aj v papierovej verzii, len si myslela, že to bude neskôr. Lebo najprv chcela vydať iné knihy.

„Okolnosti zariadili, že som na začiatku leta 2020 začala dávať dokopy deň za dňom svoj život za posledné dva roky. Bola to pre mňa súčasť psychohygieny po strate môjho Filipa. Akoby som potrebovala prejsť deň za dňom všetkým ešte raz. Pripomenúť si momenty, na ktoré som zabudla. Vidieť ho inak, ako v ten posledný deň jeho života. A tak to začalo…,“ opisuje Nika.

.

žiadne príspevky na zobrazenie