Jedného dňa som nevedela, čo variť. V chladničke ostali len párky a pár základných potravín. A tak som sa rozhodla, že spravím úplne jednoduchý recept. A teraz patrí k našim obľúbeným večerám. Deti to majú veľmi radi a je to celkom jednoduché. Pečiem to väčšinou v rúre, aby boli zemiaky chrumkavé.
Ingrediencie
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 100 gramov slaniny, nakrájanej na kocky
- 8 stredne veľkých zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na štvrtiny
- 8 párkov
- panenský olivový olej
- soľ a korenie
- rozmarín alebo petržlen – sušený alebo čerstvý
- 3-4 vajíčka (nie je podmienka)
Prečítajte si: Čo variť alebo jedálniček na týždeň so zoznamom potravín
Postup:
- Cibuľu opražte na liatinovej panvici na extra panenskom olivovom oleji asi 5 minút alebo dovtedy, keď je jemne opečená. Vyberte ju z panvice a odložte bokom.
- Na panvicu pridajte asi 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja.
- Vložte do nej na kolieska pokrájané zemiaky. Ochutíme ich soľou a korením. Varte 15 minút, často premiešajte.
- Dajte zemiaky do predhriatej vetranej rúry na 190 stupňov Celzia. Zapekajte pol hodinu. Pridajte párky, rozmarín, cibuľu a slaninu a zapekajte ďalších 15 minút.
- Na vrch môžete ešte vyliať rozmiešané vajíčka
Zdroj foto: www.apronandsneakers.com