Ako si získať followerov? Buďte sami sebou! Tipy, ako pritiahnuť väčšiu pozornosť

1
Ako si získať followerov? Buďte sami sebou! Tipy, ako pritiahnuť väčšiu pozornosť
Zdroj: Unsplash.com

Publikovať fotografie a videá na Instagrame, prípadne na iných sociálnych sieťach, je jednoduché. Lenže nie každý vie, ako na to. Práca influencera nemusí byť na pohľad taká ťažká, no skrýva za tým omnoho viac. Musí byť najmä kreatívny a originálny. Z toho dôvodu vám prinášame tipy, vďaka ktorým si ľudia lepšie zapamätajú váš profil.

Majte oči na stopkách

V prvom rade si musíte určiť, na čo má presne slúžiť váš instagramový profil. Ak by ste chceli rozbehnúť podnikanie, sledujte účty, ktoré sú podobne zamerané. Inšpirujte sa. Ukladajte si všetko, čo vás ihneď zaujalo a premýšľajte nad vlastnou taktikou.

Nepodceňujte silu hashtagov

Používajte tie, ktoré sú pre vašu firmu najrelevantnejšie. Samotný Instagram odporúča, aby ste začali zoširoka a neskôr túto škálu zúžili. Aj vďaka hashtagom vás môže vypátrať väčšie množstvo ľudí. Len im to musíte umožniť.

Zdroj: Unsplash.com

Na detailoch záleží

Nie je azda nič krajšie, ako keď so sebou všetko perfektne ladí. Skúste preto používať rovnaké/ podobné filtre, tóny farieb a pod. Je dôležité, aby váš profil očaril potenciálneho followera už na prvý pohľad. To dosiahnete, ak sa budete prezentovať kvalitnými snímkami, príťažlivými farbami a predovšetkým súladom.

Ukážte jedinečnosť

Ťažko si predstaviť život bez sociálnych sietí, preto treba byť vynaliezavý. V tomto prostredí sa nachádza mnoho firiem, ktoré si chcú získať svojich followerov. Nenechajte sa však zastrašiť konkurenciu a ukážte svoju jedinečnosť. Ak napríklad vytvárate a predávate istý produkt, ukážte ľuďom, aká je náročná a vzácna jeho výroba. Môžete tak urobiť prostredníctom fotografií alebo pútavého videa.

Reprezentatívna fotografia

Toto je jeden z najdôležitejších elementov. Treba si uvedomiť, že ľudia si nemusia zapamätať názov vášho profilu, no na fotografiu si môžu spomenúť rýchlejšie. Ako informuje Buffer, mali by ste sa zamyslieť, aký obrázok by vás poriadne reprezentoval. Určite nie je na škodu vytvoriť si logo.

Komunikujte s followermi

Možno ste už našli svoj vkus, viete, čo zaberá na vašich sledovateľov, ale to nestačí. Je veľmi dôležité, aby ste s nimi komunikovali a budovali dobré vzťahy. Ak máte čas a niekto sa vyjadril v správe k vášmu produktu, slušne mu odpíšte a pokojne aj prezdieľajte jeho odpoveď. Poďakujte sa tiež za pekné komentáre pod vašimi postami. Táto interakcia je kľúčová.

Zdroj: Unsplash.com

Zdroj: Instagram, Buffer

Zdroj fotografií: Unsplash.com

žiadne príspevky na zobrazenie

1 komentár