Ako vybrať zdravý riad pre deti? Pozor na tieto materiály!

1
Ako vybrať zdravý riad pre deti? Pozor na tieto materiály!

Máte malé deti a chcete si byť istí, že jedia z bezpečných tanierikov a pohárikov? Čomu sa pri kúpe riadu vyhnúť? V čom by mali byť detské jedálenské súpravy iné ako tie dospelácke? Nakúpiť bezpečný riad našťastie nie je tak ťažké. Zhrnuli sme pre vás zopár rád.

Nerozbitné nerovná sa plastové

Stačí málo a tanier padá na zem. Ak ste preto prešli na plastový riad, spozornite. Plast totiž neznamená nerozbitný riad: v plaste často vznikajú praskliny, ktoré sú pre deti nebezpečné. Odlupujúci sa plast navyše deti ľahko vdýchnu alebo prehltnú. Radšej preto zvoľte silikónový riad. Nelúpe sa a vydrží.

Pozor na ďasná a zúbky

Deti sa s vlastnými pomôckami ešte len učia jemnej motorike, preto často narazia lyžičkou alebo hrnčekom priamo do ďasien a zúbkov. Najlepší hrnček a lyžička sú preto tie mäkké – ideálne silikónové. Napríklad riad od Minikoioi je citlivý na detské pusinky.

Silikón je pre vaše dieťa najbezpečnejší variant.

Zdravie na prvom mieste

Lacné plasty sú často farbené nebezpečnými farbivami. Silikón nie je plast, vyrába sa z piesku – z rovnakého materiálu ako sklo, s ktorým má spoločné vlastnosti. Nepohlcuje nečistoty, môžete ho ohrievať, chladiť a pokojne aj vyvariť. A hlavne – nevylučuje škodliviny do jedla. Neobsahuje PVC, nebezpečné BPA ani ťažké kovy. Tieto látky, žiaľ, nájdete v lacných plastových miskách s obrázkami.

Foto: instagram.com/minikoioi_czsk/

Hľadajte riad bez BPA

U kvalitného detského riadu hľadajte označenie „bez BPA“. BPA (bisfenol A) je zlúčenina propánu, ktorá po zahriatí spôsobuje deťom zdravotné problémy. Nachádza sa aj v mnohých plastových výrobkoch. Preto hľadajte riad, ktorý neobsahuje BPA ani ftaláty alebo ťažké kovy. Odporučiť môžeme veselé detské riady Minikoioi zo silikónu.

Silikón vzniká z piesku, je 100% prírodný a recyklovateľný. Ale čo je hlavné: kvalitný silikón vydrží roky. Šetríte s ním ako prírodu, tak peňaženku.

Európske a prírodné

Európska výroba a prírodný pôvod naznačujú, že je riad pre vaše deti bezpečný. Európske výrobky musia spĺňať základné normy a prejsť prísnymi testami. 100% prírodný pôvod potom eliminuje nežiadúce látky v riade. Pre deti nie je nič lepšie ako čistý a prírodný materiál. Možno vás to prekvapí, ale úplne prírodný je aj silikón.

Zvládne aj mikrovlnku

Vyberajte si praktický riad, ktorý vám ušetrí čas. Silikónový riad od Minikoioi môžete ohrievať v rúre aj v mikrovlnke, piecť v ňom, chladiť v chladničke alebo mrazničke a zbaliť na cesty. Je ľahký, odolný – a deťom sa jednoducho páči.

Silikón vám uľahčí život

Plastový riad sa po čase olúpe, kov je pre detské ďasná veľmi tvrdý, sklo a keramiku detské rúčky ľahko rozbijú. Preto je dobré vybrať si silikón, ktorý je nezničiteľný.

Má silikón nevýhody?

Pre úplnosť doplníme aj jedinú nevýhodu silikónu: Môže byť drahší ako plastové varianty. Asi každý rodič ale potvrdí, že zdravie detí za tých pár korún navyše stojí. Súhlasíte? A ako sa ceny pohybujú? Pozrite sa sami. V e-shope Minikoioi nájdete všetko od lyžičiek cez misky a hryzadlá po podbradníky zo silikónu. Urobíte svojim deťom radosť?

Aktuálne si môžete na eshope nakúpiť produkty s 30% zľavou, všetky ceny sú už na webe znížené až do konca roka.

 

žiadne príspevky na zobrazenie

1 komentár