Apartmán Carrie Bradshaw zvýšil hodnotu okolitých nehnuteľností o 221%

0
Apartmán Carrie Bradshaw zvýšil hodnotu okolitých nehnuteľností o 221%
Od sídla newyorkského apartmánu zo Sexu v meste, cez Fresh Prince až po prímestský dom Harryho Pottera – svet kinematografie nám ukázal niekoľko skutočne ikonických nehnuteľností.

S premiérou Bel-Air, obnovenej klasiky Willa Smitha, ktorá sa vysielala minulú nedeľu (13. februára), chcel portál Uswitch zistiť, či bývanie v blízkosti slávnej nehnuteľnosti na obrazovke môže zvýšiť hodnotu vášho domu.

Na tento účel bola priemerná hodnota nehnuteľnosti v rámci PSČ slávneho domu porovnaná s priemernou hodnotou nehnuteľnosti na tej istej ulici ako fiktívny dom. Vypočítalo sa percentuálne zvýšenie cien nehnuteľností, čím sa určil ikonický televízny dom, ktorý najviac zvyšuje hodnotu okolitého domu.

Ak vás tento výskum zaujíma, pozrite si odkaz na celú štúdiu.

zdroj: uswitch.com/mortgages

Okolité ceny nehnuteľností najviac zvyšuje kaštieľ Fresh Prince of Bel-Air

Uswitch.com/mortgages môže odhaliť, že nehnuteľnosť s najväčším nárastom v porovnaní s okolitými nehnuteľnosťami je sídlo Willa Smitha v The Fresh Prince of Bel-Air. Nachádza sa v Brentwood, Kalifornia, priemerná hodnota nehnuteľnosti v rámci PSČ je takmer 2,2 milióna EUR. V porovnaní s priemernou cenou nehnuteľnosti na tej istej ulici, kde sa nachádza kultové sídlo, s priemernými cenami domov o niečo viac ako 7 miliónov EUR, sa to však zvyšuje o neuveriteľných 222%!


Sídlo Fresh Prince of Bel Air, foto: youtube.com

V tesnom závese za druhým je byt Carrie Bradshaw zo Sexu v meste na Manhattane na Perry Street. Priemerná cena domu v rovnakom PSČ sa odhaduje na niečo vyše 1,4 milióna eur. Nehnuteľnosti na ulici Perry, ktorú preslávila Carrie a jej kamarátky, však môžu narásť na hodnote až o neuveriteľných 221 %.

Pri bytoch v priemere 4,5 milióna EUR ide o 60 % nárast oproti priemernej cene nehnuteľností nachádzajúcich sa v blízkosti apartmánu Friends – ktorý je vzdialený len 30 minút chôdze! Prvú trojku dopĺňa symbolický byt z Priateľov, v ktorom býval každý člen hlavnej šestky počas 10-ročného trvania série.

Apartmán Carrie Bradshaw na 66 Perry Street v New Yorku, foto: streeteasy.com

Priemerná hodnota nehnuteľností v rámci poštového smerovacieho čísla v New Yorku je niečo vyše 1,4 milióna eur. V porovnaní s bytmi na Bedford Street, kde sa byt nachádza, však vzrástli o 100 % na priemer tesne pod 3 milióny eur.

Medzi top 10 patrí britská Sexuálna výchova a nehnuteľnosti v Downtown Abbey

Prvou nehnuteľnosťou v Spojenom kráľovstve, ktorá sa dostala do top 10, je nádherná chata Otisa Milburna zo seriálu Sex education, ktorá sa nachádza v Herefordshire.

Ceny nehnuteľností v rámci PSČ luxusného domu s výhľadom na les dosahujú v priemere necelých 400 000 EUR, no v porovnaní s nehnuteľnosťami na tej istej ulici sa tieto ceny zvyšujú o 37 % na necelých 600 000 EUR.

Chata zo seriálu Sex education, zdroj: sexeducation.fandom.com

Dom, ktorý preslávila šou, je k dispozícii na prenájom až pre 10 osôb, pričom ceny začínajú na 1 016 dolároch za noc. Honosný dom z Downton Abbey na juhu Newbury nasleduje tesne za ôsmym miestom.

Priemerná hodnota nehnuteľnosti v rámci poštového smerovacieho čísla hradu Highclere je viac ako 700 000 EUR, avšak v porovnaní s cenou nehnuteľností na tej istej ulici (770 000 EUR) vzrastá len o 9 %. S premiérou filmu Downton Abbey: A New Era 20. mája tohto roku v USA sa predpokladá, že tieto nehnuteľnosti budú čeliť ďalšiemu zvýšeniu hodnoty.

Hrad Highclere, kde bolo filmované Downton Abbey, wikipedia.com

Zdroj: Uswitch.com/mortgages, foto na titulke Tara Rice

žiadne príspevky na zobrazenie