Užite si svoj jedinečný čas s Aperolom

0
Užite si svoj jedinečný čas s Aperolom

Aperol Spritz je absolútne neprekonateľná ikona ľahkých moderných drinkov, ktorá je u nás už skoro rovnako populárna ako Taliansku, kde nápoj vznikol.  Nezameniteľná chuť Aperolu pochádza z tajnej a originálnej receptúry, ktorá si v priebehu rokov zachovala svoju autentickosť. Ide o dokonale vyváženú kombináciu základných surovín vrátane pomarančov, bylín a koreňov.

Jeho jedinečnú korenistú a mierne horkastú chuť si môžete vychutnať sami alebo v spoločnosti ľudí, s ktorými sa cítite dobre. Či už je to na chate s priateľmi, na rodinných oslavách, ale aj počas bežného dňa ako odmenu po práci. Stačí pohár až po okraj naplniť ľadom, pridať jeden diel Prosecca a rovnaký diel Aperolu, zastreknúť sódou a dozdobiť plátkom pomaranča.

Ako na dokonalý Aperol spritz?

Pohár naplňte až po okraj veľkými kockami ľadu. Na ľad nalejte 6 cl Prosecca a následne 6 cl Aperolu. Ako posledné pridajte 3 cl perlivej vody. Na premiešanie potom stačí len jedno otočenie dlhou lyžičkou – to preto, aby sa drink krásne spojil a zároveň si uchoval perlivosť. Aperol Spritz má mať zjednotenú chuť, žiadne vrstvy. Na záver vložte do drinku plátok čerstvého pomaranča a vychutnajte si harmóniu chutí a vôní.

Hoci je postup prípravy Aperolu veľmi jednoduchý, stačí pár maličkostí a namiesto lahôdky budete servírovať sklamanie. Čomu sa teda oblúkom vyhnúť?

1) Ľadu nie je nikdy dosť. Pohár naplňte naozaj až po okraj a používajte veľké kocky, nikdy nie ľadovú triešť. Keď bude ľadu málo, bude sa rýchlo rozpúšťať a zbytočne drink riediť.

2) Na Aperol Spritz sa tradične používa Prosecco, ktoré v drinku perfektne ladí s Aperolom. Nenahradzujte ho inými šumivými vínami a už vôbec nie tichým vínom. Má to jedinú výnimku: pre dokonale vyladenú chuť barmani odporúčajú špeciálne šumivé víno Cinzano Pro-Spritz, ktoré bolo vytvorené práve na prípravu perfektného Aperol Spritz-u.

3) Všetko svieže a čerstvé. A tým nemyslíme len pomaranč, ale aj Prosecco a sódu. Perlivosť je v drinku úplne zásadná, nezbavujte sa jej ani prehnaným miešaním drinku. Slamky nechajte v zásuvke, pripravili by ste sa o výnimočnú bylinkovo-pomarančovú vôňu.

Aperol po taliansky

Čas na Aperol majú Taliani spojený s tzv. cicchetti. Ide o drobné delikátne pochutiny, ktoré nájdete v každom bare v Benátkach. Možnosti sú nekonečné, nič ale nepokazíte smaženými krúžkami chobotnice, marinovanými sardinkami sarde in saor, kúskami syra a salámy, tradičným pokrmom baccala mantecato, smotanovou solenou treskou, ale aj pečenou sépiou alebo krevetami. Cicchetti skvele dopĺňajú Aperol Spritz a spoločne tvoria rituál, ktorý Benátčania berú veľmi vážne. Je to čas na oddych, stretnutie s priateľmi, užívanie si jednoduchého potešenia z dobrého jedla, pitia a spoločnosti. Skúste to tiež!

Užite si sladké leto s novými sviežimi drinkami od Cinzano

žiadne príspevky na zobrazenie