Batohy pre každú príležitosť – do mesta, aj na cesty

0
Batohy pre každú príležitosť – do mesta, aj na cesty

Ergonomický batoh, ktorý sa príjemne nosí, sa hodí takmer každému. Či už na cestovanie, na výlety do prírody, na cyklovýlety, na akýkoľvek šport či na prechádzku po meste, kedy radšej zvolíte batoh, ako mať všetko po vreckách, v kabelke či v taške cez rameno.

Pri nákupe batoha by ste mali vziať do úvahy niekoľko parametrov. Štýl a zameranie batoha, veľkosť batoha, možnosti upevnenia, či batoh disponuje bedrovými a hrudnými popruhmi a tiež, či má samostatné vrecko na notebook. Teda to v prípade, že potrebujete mať notebook pri sebe. V e-shope Bagalio, ktorý sa špecializuje na batohy a najrôznejšie batožiny, môžete batohy pohodlne filtrovať podľa veľkosti, určenia, značky, farby, materiálu alebo napríklad i podľa veľkosti notebooku.

Prečítajte si aj článok, ako sa dobre vystrojiť na túru

Aký veľký batoh zvoliť?

Tu samozrejme záleží na vás a na tom, čo so sebou chcete nosiť.

  • Na kratšie pochôdzky po meste a výlety si vystačíte s malými batohmi s objemom do 30 litrov.
  • Na viacdenné cesty, kedy potrebujete zabaliť veci na pár dní a tiež spacák, budete potrebovať batoh o objeme asi 50 litrov.
  • Na týždenné a dlhšie výlety, na cestovanie a na dlhšie výlety do hôr potom využijete veľké batohy o objeme 60 litrov a viac.

Detaily a vychytávky pri výbere batoha

Najdôležitejšia je samozrejme veľkosť, určenie a prevedenie batoha. Je tu ale ešte mnoho detailov, na ktoré by ste sa mali zamerať.

Ergonomicky tvarovaný batoh. Predovšetkým jeho chrbtová časť a vymäkčené popruhy pre pohodlné nosenie. Popruhy musia byť pevné a malo by sa s nimi dobre manipulovať.

Vstupovanie do batoha. Najmä u veľkoobjemových batohov skvelá vychytávka bočných vstupov, aby ste nemuseli všetko vybaľovať, keď sa potrebujete dostať k veciam, ktoré sú práve, ako na potvoru, v spodnej časti batoha.

Rozumne riešené vrecká. Je dobré mať v batohu dostatok vreciek, vďaka ktorým sa v batohu lepšie orientujete i udržujete poriadok. Niektoré vrecká je možné otvoriť i keď je celý batoh stále zatvorený. Je to tak pohodlné, keď potrebujete mať nejaké veci stále po ruke.

Bedrový a hrudný popruh. Tie oceníte hlavne pri väčších batohoch, kedy nosíte vyššiu váhu. Tá sa omnoho lepšie rozloží a hrudné popruhy tiež zabraňujú skĺznutiu popruhov z ramien a batoh je na chrbte lepšie usadený.

Množstvo ďalších doplnkov a vychytávok. Od sťahovacích páskov, cez pláštenky, popruhy na upevnenie cyklohelmy, snowboardu, skialpov či lezeckej výbavy. To všetko vám uľahčí nosenie a spríjemní vaše výlety či cestovanie.

A rada na záver. Batoh si vyskúšajte. Prejdite sa, zistite, či vám na chrbte naozaj dobre sedí. Ak batoh objednáváte cez e-shop, nemusíte sa báť. Pri všetkých batohoch nájdete detailný popis a v prípade potreby ho môžete vymeniť či vrátiť. Navyše si vyberáte sami v pokoji a pohodlí. A pokiaľ by ste potrebovali predsa len poradiť, je vám k dispozícii zákaznícka linka, kde vám určite radi povedia všetky detaily a poradia.

žiadne príspevky na zobrazenie