Bayern Mníchov má šesť futbalistov v karanténe, väčšina z nich nepodstúpila očkovanie

0
Bayern Mníchov má šesť futbalistov v karanténe, väčšina z nich nepodstúpila očkovanie

21.11.2021 (Webnoviny.sk) – Už piati hráči nemeckého futbalového veľkoklubu FC Bayern Mníchov zostali v karanténe, keďže boli v kontakte s osobou pozitívnou na koronavírus.

Viac o téme: Koronavírus

K Joshuovi Kimmichovi sa nechtiac pridali Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting a Michael Cuisance, tí všetci sa musia izolovať podľa pokynov miestneho úradu verejného zdravia po kontakte s pozitívnou osobou, ktorá úzko spolupracuje s tímom nemeckého majstra. Mimo hry je aj Josip Stanišič, ktorý mal pozitívny test po návrate z reprezentačného zrazu chorvátskej reprezentácie.

Štyria hráči sú neočkovaní

Klub neuviedol, ako dlho budú hráči mimo hry. Najbližšie však určite vynechajú utorkový zápas Bayernu Ligy majstrov na ihrisku Dynama Kyjev.

Podľa správ nemeckých médií sú až štyria vyššie spomenutí hráči neočkovaní, čo pravdepodobne vysvetľuje, prečo musia po kontakte s infikovanou osobou prijať mimoriadne opatrenia.

„Neočkovaní hráči stále chápu, že riziko vynechania zápasov alebo tréningov je u nich oveľa vyššie ako u zaočkovaných futbalistov,“ uviedol tréner Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann. Jeho zverenci v piatok nečakane prehrali v Augsburgu (1:2) a na čele bundesligového pelotónu majú už len jednobodový náskok pred hráčmi Borussie Dortmund.

Kimmich mal výhrady proti vakcíne

Reprezentačný stredopoliar Kimmich je už druhýkrát v karanténe po tom, čo sa opäť dostal do kontaktu s nakazenou osobou. Kimmich sa tiež musel izolovať predchádzajúci týždeň, preto zmeškal záverečné zápasy Nemecka v kvalifikácii o postup na MS 2022.

Vtedy bol príčinou jeho absencia pozitívny test jeho spoluhráča Niklasa Süleho, s ktorým predtým strávil istý čas. Práve Kimmich nedávno vyvolal v Nemecku rozruch za svoje názory, keď otvorene vystúpil s výhradami proti očkovaniu, resp. niektorým jeho možným vedľajším účinkom.

Nemecko hlásilo cez víkend rekordných 106 651 nakazených koronavírusom, pričom najviac zasiahnuté sú štáty Bavorsko a Sasko.

Viac k témam: Karanténa, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Bayern Mníchov má šesť futbalistov v karanténe, väčšina z nich nepodstúpila očkovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie