Bödörovci lustrovali za vlády Smeru-SD viacero politikov. Vzťahové diagramy im urobila polícia

0
Bödörovci lustrovali za vlády Smeru-SD viacero politikov. Vzťahové diagramy im urobila polícia

11.10.2021 (Webnoviny.sk) – Skupina okolo nitrianskeho veľkopodnikateľa Norberta Bödör lustrovala za jednofarebnej vlády strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) ministrov súčasnej vlády Igora Matoviča (OĽaNO) a Richarda Sulíka (SaS), bývalého predsedu Kresťanskodemokratického hnutia Alojza Hlinu, bývalého lídra strany Sieť Radoslava Procházku a súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Informoval o tom Denník N s tým, že rok pred parlamentnými voľbami 2016 si skupina okolo Norberta Bödöra a vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara nechala políciou vypracovať „vzťahové diagramy“, ktoré sa týkali hlavných politických rivalov strany Smer-SD.

Lustrácie už vyšetruje inšpekčná služba

Lustrácie opozičných politikov vrátane ich rodín, áut, bydliska, čísiel mobilov, občianskych preukazov a pasov teraz vyšetruje Úrad inšpekčnej služby, ktorý obvinil zo zneužitia právomoci vtedajšieho riaditeľa odboru podpory riadenia Národnej kriminálnej agentúry Mariana Zetocha.

Vzťahový diagram o svojej osobe a rodine cez víkend zverejnil Alojz Hlina. Vraví, že v jeho prípade polícia vyhotovila až tri takéto diagramy. Dva sa týkajú jeho osoby, tretí jeho firiem.

Zločinecká skupina okolo Bödöra

„V uznesení je presne uvedené, že ide o Procházku, Lipšica, Sulíka, Matoviča a o mňa,“ hovorí Hlina. „Dosť nepríjemno-zvláštny pocit pozerať sa na policajnom monitore na svojich rodinných príslušníkov na vypracovanom vzťahovom diagrame,“ napísal bývalý predseda KDH na sociálnej sieti.

To, že je vedený ako poškodený v dvoch trestných konaniach týkajúcich sa nezákonného sledovania a nezákonnej lustrácie potvrdil aj Radoslav Procházka. Dodal, že dopustiť sa ho mali členovia zločineckej skupiny označenej v uznesení ako Bödör, Gašpar a spol. Procházka videl v uznesení vyšetrovateľa spojku medzi Marianom Zetochom, lustráciami, oligarchom blízkym Smeru a bývalým policajným prezidentom.

Richard Sulík na otázku Denníka N, či už bol vypovedať, odpísal, že si ho v tejto veci polícia zavolala na utorok. Potom sa k prípadu vyjadrí.

Lustrovať mali až 43 osôb

Podľa vyšetrovateľa Zetochu diagramy z lustrácie politikov dodával aj bývalému šéfovi finančnej spravodajskej jednotky NAKA Pavlovi Vorobjovovi a ďalšiemu obvinenému v kauze Očistec – expolicajtovi NAKA Milanovi Žáčikovi. Ten politikov ako Igor Matovič a Daniel Lipšic sledoval.

Lustrovať mali celkom 43 osôb a nie je jasné, či ide o politikov a ich príbuzných, alebo aj o ďalších ľudí.

Viac k témam: Kauza Očistec, Lustrácia, Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí)
Zdroj: Webnoviny.sk – Bödörovci lustrovali za vlády Smeru-SD viacero politikov. Vzťahové diagramy im urobila polícia © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie