Britskú vládu zaujímajú dlhodobé príznaky COVIDU, miliónmi libier podporí nové štúdie

0
Britskú vládu zaujímajú dlhodobé príznaky COVIDU, miliónmi libier podporí nové štúdie

18.2.2021 (Webnoviny.sk) – Britská vláda podporí štyri nové štúdie, ktoré sa zameriavajú na takzvaný dlhý covid. Výskum toho, prečo niektorí ľudia majú príznaky ochorenia COVID-19 aj mesiace po tom, ako ochorejú, a aké to má následky, dostane finančnú podporu vo výške 18,5 milióna libier. Vo štvrtok to oznámilo britské ministerstvo zdravotníctva.

Väčšina ľudí sa z nákazy koronavírusom zotaví v priebehu pár týždňov, každý desiaty človek však má príznaky aj o 12 týždňov neskôr. Čo u týchto ľudí naďalej spôsobuje symptómy ako dýchavičnosť, bolesti hlavy a únava, sa snažia pochopiť vedci po celom svete.

Viac o téme: Koronavírus

Skupina britského parlamentu pre koronavírus výskum privítala, ale uviedla, že to nestačí. Poslanci vyzývajú, aby bol dlhý covid klasifikovaný ako choroba z povolania u pracovníkov v prvej línii, aby pacienti mohli dostať kompenzáciu, ak pre chorobu nemôžu pracovať.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Britskú vládu zaujímajú dlhodobé príznaky COVIDU, miliónmi libier podporí nové štúdie © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie