Chcete ušetriť? Najmite si radšej odborníka! Toto je 10 domácich vylepšení, ktoré ľudia najviac ľutujú

0
Chcete ušetriť? Najmite si radšej odborníka! Toto je 10 domácich vylepšení, ktoré ľudia najviac ľutujú

Karanténa poskytla mnohým ľuďom čas, aby začali s rekonštrukciou domu, ktorú odkladali a to od menších estetických vylepšení až po veľké renovácie. Avšak to, že sa projekt spočiatku javí ako dobrý nápad, ešte nemusí nevyhnutne znamenať, že na konci budete spokojní s výsledkom. Čítajte ďalej a zistite, ktorú renováciu domácnosti budete pravdepodobne ľutovať.

Nový prieskum odhaľuje, že existuje jedno konkrétne vylepšenie ktoré väčšina ľudí ľutuje: inštalácia osvetlenia pod skrinkou. Aj keď sa vám nalepenie niekoľkých svetiel pod vašu existujúcu skrinku nemusí zdať príliš náročné, respondenti prieskumu uviedli, že s tým mali negatívnu skúsenosť. Až 17 percent domácich kutilov, ktorí sa pokúsili nainštalovať na skrinku osvetlenie svojpomocne, uviedlo, že to nevyšlo tak, ako očakávali.

Podľa údajov prieskumu vo všeobecnosti 57 percent opýtaných domácich majstrov uviedlo, že podcenili čas potrebný na dokončenie renovácie, zatiaľ čo ďalších 50 percent uviedlo, že podcenili množstvo úsilia, ktoré na to bude potrebné vynaložiť.

V mnohých prípadoch precenenie vašich schopností vedie k neočakávaným faktúram aj po dokončení projektu. Až 46 percent respondentov, ktorí sa pokúšali robiť renováciu, museli zavolať profesionála, aby napravil ich chyby a v priemere minuli 1 500 eur na opravu svojej práce odborníkom.

9. Výmena vonkajšieho obkladu domu

Vďaka výmene vonkajšieho obloženia môže váš domov vyzerať skvele, ale toto rozhodnutie môžete aj oľutovať. Z majiteľov domov v prieskume až 14 percent pripustilo, že sa im výmena fasády vymkla z rúk.

8. Inštalácia interiérových dverí

Od rámovania po farbu, existuje veľa spôsobov, akými sa inštalácia interiérových dverí môže pokaziť, počnúc nákladmi. Ide o to, že na internete môžete nájsť nové dvere v cene, ktorá sa vám zdá lacná. Ak dvere vymieňate prvýkrát, môžete ľahko zabudnúť na ďalší doplnkový materiál, ktorý budete k tomu potrebovať: čalúnenie dverí, pánty, kľučky dverí, tesniace krúžky a farbu. V prieskume až 14 percent respondentov uviedlo, že uskutočnenie tejto renovácie nebol dobrý nápad.

7. Závesná televízia

Pokiaľ si nechcete zničiť omietky alebo drahú televíziu, mali by ste túto inštaláciu prenechať profesionálom. Prieskum zistil, že 14 percentám respondentov, ktorí sa snažili sami zavesiť TV na stenu, sa to nepodarilo.

6. Inštalácia podlahy

S novou sadou drevených podláh môže váš dom vyzerať lepšie a môže to dokonca zvýšiť jeho hodnotu pri ďalšom predaji. Je však na mieste zvážiť, či budete túto rekonštrukciu realizovať sami: 14 percent účastníkov prieskumu totiž uviedlo, že realizovanie podláh na vlastnú päsť bolo chybou.

Prečítajte si: 5 vecí, ktoré ľudia ľutujú, že majú vo svojich domácnostiach

5. Hydroizolácia podlahy na terase

Iste, hydroizolácia vašej drevenej terasy je dobrý nápad, avšak nemusí sa vám to podariť podľa vašich predstáv. Medzi ľuďmi, ktorých oslovil prieskum, 14 percent uviedlo, že oľutovali svoje rozhodnutie izolovať svoju terasu sami.

4. Inštalácia zrkadla

Správne zavesenie zrkadla si vyžaduje viac ako len správne odmeranie miesta. V prieskume totiž až 14 percent respondentov uviedlo, že im inštalácia zrkadla nevyšla podľa ich predstáv.

3. Maľovanie stien

Existuje dôvod, prečo sú tu profesionálni maliari: dosiahnuť rovnomernú vrstvu farby vašich stien je totiž ťažšie, ako sa zdá. V skutočnosti až 14 percent domácich majstrov uviedlo, že samotné maľovanie stien bolo pre nich negatívnou skúsenosťou.

2. Inštalácia sadrokartónu

Aj keď sa inštalácia sadrokartónu môže zdať jednoduchá, samotné zavesenie a lepenie sadrokartónových panelov nie je zrejme vôbec ľahké – 14 percent ľudí, ktorí odpovedali v prieskume, totiž uviedlo, že sa im to nepodarilo.

1. Inštalácia obkladačiek

Ľudia v prieskume uviedli, že robiť obklad bolo oveľa náročnejšie ako očakávali. Na problémy pri obkladaní steny sa v prieskume sťažovalo až 15 percent respondentov, čo z tejto rekonštrukcie robí jednu z najčastejších domácich „vylepšení“, ktoré ľudia neskôr ľutujú.

Zdroj: bestlifeonline.com

žiadne príspevky na zobrazenie