Chyba, ktorú robia ľudia pri novoročných predsavzatiach

0
Chyba, ktorú robia ľudia pri novoročných predsavzatiach

Všetky tie novoročné predsavzatia o návšteve posilňovne, šetrení peňazí a úplnej zmene vášho života sú ušľachtilé, no je tu len jeden problém: Ľudia nemajú tendenciu držať sa ich. Výskum ukázal, že iba 8 percent ľudí skutočne dosiahne svoje ciele!

Prečo je to tak?

Ako sa ukazuje, medzi novoročnými predsavzatiami býva jeden spoločný problém. Podľa odborníkov je najväčšou chybou novoročného predsavzatia každého, kto si stanoví nereálny cieľ a potom očakáva, že ho dosiahne v krátkom čase.

„Mnoho ľudí chce zmenu tak veľmi, že vytvárajú obrovské, zastrašujúce očakávania, ktoré sú v konečnom dôsledku nezvratné alebo ohromujúce.“ Hovorí klinická psychologička Carla Marie Manly, PhD.

„V dôsledku toho sa jednotlivec úplne vzdá úsilia – a potom to cíti ako zlyhanie. Predsavzatia sú oveľa udržateľnejšie a dosiahnuteľné, keď sa k nim pristupuje tak, že ich robíte po častiach a spôsobom, ktorý vytvára stabilnú pozitívnu zmenu.“

Ako by teda malo vyzerať vaše predsavzatie?

Ak sa chcete dostať do lepšej kondície, zamerajte sa na 15 minút cvičenia denne. Ak sa chcete zdravšie stravovať, skúste do svojho jedálnička zaradiť dve denné porcie čerstvého ovocia a zeleniny.

A ak sa vaše novoročné predsavzatie týka vášho súkromného života a zoznamovania, „nedávajte si predsavzatie vydať sa, ak ste už tri roky nemali skutočný vzťah.“ To radí terapeutka a licencovaná klinická poradkyňa Stefanie Juliano„Najlepšie môže byť pridať sa na zoznamku a hľadať dlhodobý vzťah.“

Vo všetkých oblastiach života vyhráva preteky pomalý a stabilný. Ak chcete tento rok urobiť nejakú skutočnú a trvalú zmenu, určite sa vyvarujte tejto úplne bežnej chyby novoročného predsavzatia. Nie ste si istí, kde začať? Vyskúšajte týchto 15 jednoduchých novoročných predsavzatí, ktorých sa budete v roku 2024 skutočne držať.

žiadne príspevky na zobrazenie