Deväť vecí, ktoré môžete robiť počas karantény

0

Ak nie ste v karanténe alebo v izolácii, mali by ste to zvážiť. Prenos koronavírusu je úžasne ľahký a niektorí lekárski odborníci tvrdia, že vírus môže prežiť na povrchoch až tri dni. Na rozklad vírusu bez dezinfekčných opatrení je potrebné ho nechať tri dni.

A keď ste teraz na dlhý čas zavretí doma, pripravili sme zoznam vecí, ktorý by ste si mohli postupne urobiť.

Deväť vecí, ktoré môžete robiť doma počas koronavírusu:

1. Zavolajte priateľovi

Zatelefonujte alebo pošlite správu cez WhatsApp, FaceTime alebo Zoom niekomu, s kým ste nejaký čas nehovorili. Predstavte si to ako skvelú príležitosť na opätovné obnovenie kontaktu.

2. Čítajte knihy

Prečítajte si päť kníh, ktoré ste stále plánovali prečítať, ale stále ste nemali ste čas. Teraz je dosť času. A ak si chcete oddýchnuť, pozrite si časopisy alebo náš online magazín:).

citanie knihy, jazero, zena
Foto: pexels.com

3. Zacvičte si doma

Nemôžete ísť do posilňovne? Môžete si urobiť vlastné kolečko cvikov aj doma. Robiť výpady, drepy, chodiť po schodoch, robiť kliky a výskoky. Prípadne zapnite YouTube a odtiaľ čerpajte inšpiráciu na cviky s vlastnou váhou, alebo skúste aerobik.

4. Nájdite nové televízne programy

Doprajte si tri, štyri alebo viac skvelých seriálov, ktoré vám priatelia odporučia. Počula som, že sa oplatí pozrieť The Good Place. Nevidela som to, ale je to na mojom zozname. Ak ste na sci-fi, sledujte Outsider (HBO) a I Am Not Okay With This či Strange Things (NetFlix). A pre romantikov odporúčam Once upon a Time.

5. Napíšte báseň alebo román

Nechajte sa kopnúť múzou. Okrem blogových príspevkov plánujem dokončiť svoje poviedky, ak sa mesiac karantény zmení na tri alebo viac. Len pri deťoch je to zložitejšie.

Prečítajte si, ako sa môžete stať autorkou v našom magazíne a napísať článok

6. Choďte do prírody

Prechádzajte sa vonku na slnku v zdravej vzdialenosti od ostatných ľudí (chodníky, lesy atď.). Ak máte psíka, vraj sa nemusíte obávať – neexistuje dôkaz o tom, že by sa rozkošný mopslík od susedov mohol infikovať koronavírusom a potom ho preniesť na toho vášho. Skúste si zabehať vonku a prirodzene si vytvoríte vitamín D. Čo by mohlo byť lepšie?

7. Varte a pečte

Vyskúšajte nový recept a potom sa nám s ním pochváľte, rady ho uverejníme na našom portáli akčné mamy. Vytvorte jedlo, na ktoré budete hrdí. Je dobré zásobiť sa cestovinami, ryžou, konzervovanou zeleninou a korením, aby ste mali na dosah viac receptov.

 

spagety
Foto: pixabay.com

8. Naštartujte svoju kreativitu

Ak práve nemáte chuť písať, stále je tu veľa možností, ako rozbehnúť svoju kreativitu. Môžete začať pliesť, šiť, vyrábať šperky, či vyskúšať keramiku, alebo si konečne kúpiť maliarsky stojan, po ktorom ste vždy túžili.

9. Naučte sa niečo nové

Chcete sa naučiť niečo z marketingu? Alebo vytvárať Facebook reklamy? Alebo sa naučiť variť? Na internete nájdete množstvo online kurzov. Aj to, ako si postaviť Rubikovu kocku. Na platforme Udemy je veľa rozličných kurzov, napríklad na zvládnutie rôznych programov, ako Photoshop a pod. Skvelé sú aj jazykové kurzy.

Bonus pre rodičov – postavte lego

Ak máte deti, táto aktivita priláka vašich potomkov a navyše dáte do poriadku niekoľko rozbitých setov:). Momentálne mám rozostavaný Final duel zo Star Wars a robota Wall-e. Ak vám chýbajú súčiastky, môžete ich objednať zo stránky Bricklink.com.

Foto: pixabay.com

žiadne príspevky na zobrazenie