Digitálny COVID preukaz EÚ nedostanete automaticky, požiadať si oň môžete dvomi spôsobmi

0
Digitálny COVID preukaz EÚ nedostanete automaticky, požiadať si oň môžete dvomi spôsobmi

19.8.2021 (Webnoviny.sk) – Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) neposiela Digitálny COVID preukaz Európskej únie (EÚ) automaticky, je potrebné oň požiadať. Aby občan získal Digitálny COVID preukaz EÚ, potrebuje COVID-19-PASS, ktorý národné centrum taktiež nerozposiela automaticky.

Niektorí ho dostali koncom júna

Ide o 9 miestny kód, ktorý je automaticky vygenerovaný a pridelený občanovi systémom. Občan ho získa formou SMS a emailom. NCZI koncom júna jednorazovo rozposielalo COVID-19-PASS všetkým, ktorým bol už v minulosti pridelený. Národné centrum to pripomenulo na svojej webovej stránke.

Viac o téme: Koronavírus

COVID-19-PASS má každá osoba, ktorá bola kedykoľvek v minulosti testovaná, či už antigénovým alebo PCR testom, ak pri registrácii na testovanie využila formulár na stránke korona.gov.sk. Ak COVID-19-PASS občan nemá, môže ho získať dvomi spôsobmi.

Call centrum funguje do 20:00

Kontaktovať môže call centrum NCZI na telefónnom čísle 02/32 35 30 30, ktoré je k dispozícii denne od 8:00 do 20:00. Druhou možnosťou je vyplnenie elektronického formuláru a jeho následné zaslanie na emailovú adresu nczisk@nczisk.sk.

K žiadosti o Digitálny COVID preukaz EÚ je potrebné číslo mobilného telefónu, ktoré musí byť totožné s telefónnym číslom, ktoré občan zadával pri registrácii na očkovanie. Ďalej je potrebný COVID-19-PASS a rok narodenia.

Viac k témam: cestovanie, cestovanie covid-19, COVID pas, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Digitálny COVID preukaz EÚ nedostanete automaticky, požiadať si oň môžete dvomi spôsobmi © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie