Do upratovania Slovenska sa zapojilo 900 kolegov Tesca

0
Do upratovania Slovenska sa zapojilo 900 kolegov Tesca

Spoločnosť Tesco sa rozhodla znovu prispieť k boju proti odpadu aj mimo svojich prevádzok. Zhruba 900 kolegov Tesca sa pri príležitosti svetového Dňa Zeme, ktorý už tradične pripadá na 22. apríl, zapojilo do upratovania naprieč celou krajinou. Kolegovia upratovali v okolí každej prevádzky Tesca a vyzbierali viac ako päť ton odpadu. Reťazec tak opäť potvrdil, že je dobrým susedom pre mestá a obce, v ktorých pôsobí.

Podpora komunít

Tesco sa dlhodobo angažuje v oblasti podpory komunít. „Veľmi sa tešíme, že aj prostredníctvom iniciatívy pri príležitosti Dňa Zeme sa nám podarilo potvrdiť náš silný záväzok voči komunitám, v ktorých na Slovensku pôsobíme. Chceme celoročne aktívne prispievať k tomu, aby boli čistejšie i krajšie, a to nielen pre našich kolegov, ale aj pre všetkých ľudí zo susedstva. Veľké ďakujem preto patrí všetkým kolegom Tesca, ktorí sa do tohtoročného jarného upratovania zapojili,“ uviedla manažérka CSR Tesca na Slovensku Katarína Pšenáková.

Snahou Tesca bolo zapojiť do pomoci životnému prostrediu čo najviac zamestnancov a podporiť aj iniciatívu Upratujem doma. Celkovo sa k upratovaniu pridalo zhruba 900 kolegov z centrálnej kancelárie, distribučných centier a obchodov Tesco po celom Slovensku. Vysoká účasť kolegov potvrdila, že životné prostredie im nie je ľahostajné.

Svetový čistiaci deň

„Aj tento rok sme na Slovensko priniesli celosvetovú iniciatívu Svetového čistiaceho dňa, ktorá každý rok aktivizuje vyše 150 krajín a milióny dobrovoľníkov po celom svete. A to v zbieraní odpadu v prírode, mestách či napríklad oceánoch. Pre aktuálnu situáciu sme sa zamerali na iniciatívu Upracme doma. Veľmi náš teší, že sa k iniciatíve tento rok opäť pridal aj reťazec Tesco, a to vo veľkom u seba ,doma‘.

Zapojiť taký počet zamestnancov a vyčistiť nielen okolie svojich prevádzok je skvelý počin v boji proti znečisťovaniu životného prostredia,“ povedala hlavná koordinátorka iniciatívy Upracme Slovensko Veronika Repiská. Organizátori Upracme Slovensko majú za cieľ vyčistiť krajinu od čiernych skládok a voľne pohodených odpadkov. Okrem Celosvetového čistiaceho dňa organizujú aj ďalšie upratovania či menšie výzvy, ako napríklad tohtoročnú iniciatívu Upracme doma.

Prečítajte si viac:

Tlačová správa

žiadne príspevky na zobrazenie