Dôležitý odkaz Lucie Ďuriš Nicholsonovej: Pochváľme jedna druhú!

0
Dôležitý odkaz Lucie Ďuriš Nicholsonovej: Pochváľme jedna druhú!
Zdroj: IG/lucia_duris_nicholsonova

Je tak ľahké polichotiť niekomu komplimentom, no niekedy z toho robia ľudia drámu. Stáva sa, že aj ženy majú problém pochváliť sa navzájom. Prečo? K čomu to je dobré? Nie sme predsa žiadne rivalky, práve naopak – mali by sme držať spolu. K tejto problematike sa vyjadrila aj poslankyňa Európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová.

„Videla som dnes Cate Blanchet. Nebojte sa, bola len na reklamnom paneli a ja som si povedala, že je to krásna žena, jedna z najkrajších. V práci mám kolegyne z 27 krajín Európy, mnohé z nich sú veľmi pekné ženy. Rada dávam ženám komplimenty. Je to jedna z mála slobôd – polichotiť rovnakému pohlaviu, ktoré my, ako ženy v porovnaní s mužmi máme,“ napísala na sociálnej sieti.

Sama Nicholsonová vnímala tieto lichôtky ako niečo podozrivé. Nechcelo sa jej veriť, že by ju žena len tak pochválila. Ide pritom o úplne jednoduchú vec. „Pamätám sa, že keď som prišla do EP a kolegyne z iných krajín mi pochválili účes alebo oblečenie, pozerala som na ne podozrievavo: Čo odo mňa asi tak budú chcieť? Lenže ukázalo sa, že nechceli nič. Len nezištne pochváliť inú ženu,“ vysvetlila.

Problém bol v tom, že na také čosi nebola zvyknutá. Na Slovensku tieto komplimenty slúžiť aj na iné účely. „Myslím, že by sme mali naplno využívať, že na rozdiel od mužov máme tú výhodu polichotiť druhej žene bez toho, aby sme vytvárali nejaké chybné predsudky,“ uzavrela.

Chceli by sme však dodať, že nie je vôbec zlé, keď muž pochváli iného muža. Čo by na tom malo byť také zvláštne? Nemusí byť automaticky homosexuál za to, že pochváli istého chlapa. Toto je ďalšia vec, na ktorej by sme mali ako spoločnosť zapracovať.

Ak ešte váhate, prečo niekoho pochváliť, uvedomte si tieto veci:

Komplimentom dokážete človeku zlepšiť deň.

Ženy nie sú rivalky, mali by sme sa naučiť uznávať sa navzájom.

Ak niekoho úprimne pochválite a šírite dobrú energiu, vráti sa vám späť.

Buďte milá, polichoťte svojej kamarátke alebo neznámej žene a sledujte, čo sa stane. Často to môže byť presne to, čo práve potrebujú.

žiadne príspevky na zobrazenie