Fettuccine so smotanovou omáčkou a zubáčom

Share

Kto z nás by nemal rád rýchle a chutné cestoviny? A ešte k tomu bez náročnej a zložitej prípravy. Ako vieme, druhov cestovín je neúrekom. Fettucine predstavujú ploské slíže široké asi 6,5 mm, širšie ako tagliatelle. Sú vhodné na smotanové omáčky alebo ragú. Pozývame vás vyskúšať recept ideálny na štyri porcie. Stihnete uvariť za približne 30 minút.

Čo budeme potrebovať :

  • 300 g fettuccine cestovín
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 300 g šampiňónov
  • 150 ml smotany na varenie
  • 50 g syru eidam
  • 1 lyžicu masla
  • Pol lyžičky mletej sladkej papriky
  • Čerstvý koriander
  • 500 g filet zubáča
  • Soľ
  • Korenie
  • Šťavu z polovice limetky

Postup :

  1. Pripravíme si rybu. Zubáča umyjeme, osušíme, pokvapkáme limetkovou šťavou, osolíme a okoreníme ho. Na panvici ho pečieme najprv kožou dole 10 minút, potom naopak 5 minút.
  2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
  3. Cibuľu nakrájame na kocky a šampiňóny olúpeme a taktiež nakrájame.
  4. V hrnci zohrejeme lyžicu olivového oleja, orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané huby a túto zmes osolíme a posypeme červenou paprikou. Miešame aspoň tri minúty a následne vlejeme do hrnca smotanu.
  5. Pridáme na tenko nastrúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí. Omáčku privedieme k varu a hneď potom pridáme maslo. Keď sa roztopí, vypneme sporák.
  6. Uvarené cestoviny pridáme k omáčke a poriadne premiešame. Pridáme aj nasekaný koriander a podávame.
  7. Na vrch cestovín uložíme kúsky hotového zubáča.

Viac na www.zrodene.eu

Zdroj: Zrodené v EÚ

Titulná foto: pixabay.com

Vyskúšajte originálne recepty na spracovanie bravčového mäsa