Dezinformátorom nie je nič sväté, smrť Jula Viršíka spájajú s očkovaním AstraZenecou

0
Dezinformátorom nie je nič sväté, smrť Jula Viršíka spájajú s očkovaním AstraZenecou

27.5.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská dezinformačná scéna využíva smrť moderátora Júliusa Viršíka na vyvolanie odporu k očkovaniu proti ochoreniu COVID-19. Upozorňuje na to polícia na webe „Hoaxy a podvody – Polícia SR“.

Užívateľský profil Ján Bielčik, ktorý podľa polície obsahuje viaceré konšpirácie, zverejnil screenshot statusu Viršíka z 18. apríla, kde rozhlasový moderátor informoval, že sa dal zaočkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca.

Zomrel na zástavu srdca

Predmetný užívateľ podľa polície status okomentoval: „Julo Viršk – moderátor Rádia RockFM … Astra Zeneca!!! 56 rokov ! … Dnes zomrel !!!, kľudne sa ďalej „očkujte“. Polícia však pripomína, že podľa doterajších informácií skonal moderátor na chate v Malých Levároch na Záhorí na zástavu srdca.

„Presnú príčinu smrti určí až pitva. Súvis s očkovaním nebol doteraz nikým potvrdený,“ zdôraznila polícia.

Krvné zrazeniny ohrozovali najmä mladších

Zároveň polícia konštatuje, že celkový pomer prínosov a rizík vakcíny od AstraZeneca aj naďalej zostáva pozitívny.

„Navyše zriedkavé ale závažné prípady nezvyčajných krvných zrazenín boli zaznamenané najmä u očkovaných do 50 rokov,“ uviedla polícia s tým, že všetky liekové agentúry v Európskej únii veľmi pozorne monitorujú hlásenia podozrení na nežiaduce účinky liekov, vrátane vakcín proti COVID-19.

Policajti dodali, že pri 34 miliónoch podaných vakcín AstraZeneca sa vyskytlo 222 podozrení na zrazeniny a 30 podozrení na úmrtie zo zrazeniny.

Viac k témam: hoax, očkovanie, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Dezinformátorom nie je nič sväté, smrť Jula Viršíka spájajú s očkovaním AstraZenecou © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie