Ivana Antal Petrušová alias Sweet Lady Lollipop: Platené spolupráce beriem ako prirodzenú súčasť

0
Ivana Antal Petrušová alias Sweet Lady Lollipop: Platené spolupráce beriem ako prirodzenú súčasť

Ivana Antal Petrušová je na Slovensku známa ako Sweet Lady Lollipop. Kto ju sleduje, tak už vie, že sa v septembri vydala za dlhoročného priateľa. Aké má plány do budúcnosti?

Začali ste s blogom na webe a potom ste prešli na Facebook a Instagram, stíhali ste pridávať príspevky na všetky tri platformy?

Obsah sa väčšinou preklápa z jednej platformy do druhej (či tretej), nakoľko ako pri Instagrame, tak aj FB, ide o rozličné publiku – i keď sa to možno na prvý pohľad nezdá (úsmev). Samozrejme, je tam nejaký prienik, no nie je tak výrazný. Zároveň všetky tri platformy slúžia na vzájomnú podporu.

Ako ste vnímali Instagram vtedy a ako teraz?

Spočiatku bol Instagram len taká menšia galéria fotiek, viac-menej súkromná, na komunikáciu a sledovanie kamarátov a úzkeho okruhu ľudí, vôbec nie marketingový nástroj. Dnes zohráva skôr úlohu portfólia a miesta, kde sa cielene chodím inšpirovať, zabaviť či dokonca nakupovať. V mojich očiach je to veľmi pozitívny priestor, ktorý si môžem vyskladať podľa seba.

Čo vám pomohlo vybudovať si stabilnú základňu fanúšikov?

Netuším (úsmev). Asi to je skutočnosť, že tvorba obsahu celkovo ma dlhodobo baví a nikdy som to nerobila s vidinou toho, že budem slávna alebo na tom zarobím. Moje publikum rastie v porovnaní s kolegami omnoho pomalšie, no o to stabilnejšie je – sledujú ma dievčatá, ktoré si pamätajú prvý rok môjho blogovania – čo je pre mňa dychberúce a veľmi si to vážim.

Ktorá časť vášho blogerského života vás baví najviac?

Asi to bude to vymýšľanie. Zároveň je to najťažšia časť práce, lebo nie vždy to ide úplne hladko (úsmev). Ale keď sa to podarí, o to lepší pocit to je.

Ako vnímate platené spolupráce na sieťach?

Beriem ich ako prirodzenú súčasť. Mňa osobne nerušia, naopak, mám pocit, že dokážu posunúť obsah dobrým smerom – pokiaľ to človek, ktorý danú spoluprácu má, robí zodpovedne. Obsah je tak zaujímavejší a rôznorodejší.

Mnohí ľudia sa snažia svoj feed zladiť farebne alebo si rozdeľovať príspevky do skupín alebo do riadkov. Podľa čoho tvoríte ten svoj?

Kedysi som mala tendenciu “ladiť” a prestriedať príspevky tak, aby mi tematicky sedeli, teraz to už neriešim. Mám pocit, že v poslednom čase je opäť trend návratu k “raw” verzii, a síce reálnejší Instagram s neformálnymi fotografiami, čo mňa osobne veľmi teší. Mám síce rada pekné a kvalitné fotky, no také sa dajú urobiť aj za prirodzených okolností.

Ste známa blogerka a máte množstvo followerov. Vidíte ešte priestor na nejaký ďalší posun v rámci Instagramu a tvorby, ktorú na ňu pridávate?

Posun je z môjho pohľadu vždy v závislosti od aktuálnych trendov a ochoty tvorcu reagovať na ne (úsmev). A tiež od chcenia učiť sa nové veci. Kedysi som vôbec nerobila videá, dnes ich do obsahu už zaraďujem a ich tvorba mi robí rovnakú radosť ako fotografie. Priznám sa však, že prirodzene by som k videám asi neinklinovala – nikdy ma nejako extra nenadchýnali. Ako však Instagram prišiel s funkciou reels, kreatívne prepojenie záberov, strihu a hudby mi začalo dávať zmysel a dnes ich už robím rada.

Prečítajte si: Clubhouse je len pre vyvolených

Ktoré insta profily sledujete najradšej a inšpirujú vás?

Vedú u mňa módne a kreatívne inšpirácie, no rada sledujem aj rodiny, cestovateľské profily či účty, ktoré sa zaoberajú bývaním. Ak mám byť konkrétnejšia, zo SK tvorcov je to napríklad styleofbecca, adriazia či tvorit_a_lubit, zo zahraničných juliaberolzheimer, iddavanmunster, blaireadiebee, nest_number_9, taramilktea či hilvees.

Nedávno ste sa vydali. Ako sa cítite ako vydatá žena, zmenilo sa niečo?

Okrem priezviska sa nezmenilo vôbec nič. :) Všetko je rovnako skvelé ako predtým.

Aké máte plány do budúcnosti?

Nebudem prezrádzať, aby sa náhodou medzičasom nepokazili (úsmev). Predsa, kým nie je niečo “hotové”, treba s tým narábať opatrne.

Na čo sa môžu tešiť účastníčky webináru Trendy v sociálnych sieťach v roku 2021?

Budeme sa rozprávať o tom, aké formáty aktuálne najviac rezonujú v online priestore, ako ich jednoducho vytvoriť a na čo sa zamerať.

Webinár sa bude konať 23.2 o 18:00 a môžete sa na neho prihlásiť tu.

Skúste nám dať tri rady pre ženy, ktoré by sa chceli vydať na cestu za svojim snom

Pri plnení snov je dôležitá trpezlivosť – nech už ide o čokoľvek. Len málo zázrakov sa deje z večera do rána (úsmev). Potom vytrvalosť – netreba sa pri prvom páde vzdávať, ideálne je sa z neho poučiť.  A napokon láska k tomu, čo robíte – tá je zo všetkého najdôležitejšia.

Zdroj foto: archív Ivana Antal Petrušová

žiadne príspevky na zobrazenie