Kedy je správny čas na výpoveď v práci?

0
Kedy je správny čas na výpoveď v práci?
kedy odísť zo zamestnania

Ukončenie práce, najmä ak nemáte vo výhľade žiadnu novú, lepšiu ponuku na plný úväzok, môže byť neuveriteľne stresujúce.

Existuje však celý zoznam dôvodov, prečo je dôležité dať výpoveď v momente, keď ste naozaj presvedčené, že táto práca už viac nie je pre vás, nič vám nedáva, cítite sa v nej zle a neposúvate sa nikam ďalej. Rovnako, ak sa vaše osobné hodnoty už viac nezhodujú s tými firemnými.

Prečo sa oslobodiť od práce, ktorú nemáte radi?

V prvom rade je to veľmi praktický dôvod. Je dôležité odchádzať v bode, kedy ste hodnotená na výbornú. V momente, keď sa dostanete do stavu, že začínate svoju prácu robiť s nechuťou a tým pádom aj jej kvalita klesá, bude už trošku neskoro. Vo firme nezanecháte dobré meno a aj vaše ďalšie referencie nemusia byť úplne pozitívne.

Podľa Toniho Thomsona, talentového riaditeľa a riaditeľa ľudských zdrojov, ak si nahnevaná alebo frustrovaná, začínaš robiť svoju prácu zle, vytváraš si tak zlé meno vo firme a to môže spôsobiť veľký problém pre tvoje budúce zamestnanie.

Thompson povedal, že rozhodne by ste sa nemali držať v práci, keď z nej nemáte dobrý pocit. Stáva sa z vás zlý zamestnanec, ste frustrovaná a s nechuťou fungujete aj v tíme s kolegami. Podstatné je byť k sebe úprimná. Treba sa opýtať samej seba: „Robí mi táto práca radosť? Som tu šťastná?“

Najlepšie kariérne rady 2017[link url=“http://“]Čítaj[/link]

V momente, keď cítite, že odpoveď je defitívne negatívna, je pravdepodobne najlepšie pokračovať bez práce, aby na vás spomínali len v dobrom. Nikdy neviete, kedy budete potrebovať zaklopať starému šéfovi a poprosiť ho o referenciu či odporúčanie. Ukončenie pracovného pomeru sa môže zdať ako pálenie mostov, ale v skutočnosti je omnoho horšie, ak si vašu výpoveď začne želať sám zamestnávateľ.

žiadne príspevky na zobrazenie