Kniha Zelená karta prináša skutočný príbeh

0

„To ju chceš vydať pod svojím menom?“, opýtala sa ma dcéra. Každý, kto si knihu prečíta, pochopí, prečo sa ma to opýtala.

Volám sa Renata, som matkou dvoch už dospelých detí, ktoré so mnou prežili neľahký životný príbeh. Zelená karta je môj knižný debut. Písanie bolo pre mňa tak trocha terapiou na vyrovnanie sa s minulosťou a zároveň splneným snom.

O čom kniha je?

Po 15 rokoch manželstva, keď sa rodina zadĺži pri podnikaní, a príde takmer o všetko, hlava rodiny vymyslí neobyčajný plán.

Kúpiť si manželstvo v Amerike a získať Zelenú kartu. Zachrániť rodinu a postaviť im raj na zemi. Veľa ľudí dnes nevie, čo je Zelená karta, no po nežnej revolúcií bola snom mnohých. Je to identifikačná karta legálneho trvalého obyvateľa Spojených štátov, ktorý nemá americké občianstvo. Je to doklad, že držiteľ má povolenie na podmienený pobyt v Spojených štátoch.

Spolu s plánom sa začínajú smutné aj veselé a často šokujúce príbehy, o ktorých sa v knihe dočítate.

Osobný príbeh

Napísať skutočný príbeh znamená ísť s vlastnou kožou na trh. Nie každý má na to odvahu. V mojom príbehu nie je nič vymyslené, ale všetko poctivo prežité. Príbeh je zaujímavý tým, že odhaľuje čo je človek ochotný urobiť pre to, aby sa mal v živote lepšie. Keď neexistujú žiadne hranice.
V ceste nestojí vzdialenosť, zákon ani morálne presvedčenia. Moja kniha, samozrejme, nie je návodom na život, skôr varovaním, že pri tom, čo robíme, by sme mali brať ohľad aj na svoje okolie. Lebo všetko môže mať obrovské dôsledky.

Prečítajte si aj o knihe Grety Fabry

Komu je kniha určená?

Kniha je určená pre širokú cieľovú skupinu čitateľov. Ľuďom, ktorí v tejto dobe žili sa vďaka nej oprášia spomienky. Pre mladšiu generáciu to môže byť zaujímavé čítanie a spoznávanie obdobia, ktoré priniesla nežná revolúcia. Či už v tomto období vyrastali alebo o ňom vedia iba z počutia.

Ak máte radi skutočné príbehy, ktoré sa miestami zdajú byť neuveriteľné, podporte vydanie tejto knihy na startlab.sk/zelenakarta.

S vašou finančnou podporou kniha uzrie svetlo sveta v novembri 2019. Mnohým čitateľom teda stihne urobiť radosť aj pod vianočným stromčekom.

žiadne príspevky na zobrazenie