Stretnú sa s pápežom okrem očkovaných aj testovaní? Dohoda je jasná a dúfam, že bude platiť, hovorí Lengvarský

0
Stretnú sa s pápežom okrem očkovaných aj testovaní? Dohoda je jasná a dúfam, že bude platiť, hovorí Lengvarský

25.8.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 25. augusta 14:17

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský neuvažuje nad tým, že by sa s pápežom stretli aj testovaní ľudia alebo tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19„Ja si myslím, že dohoda je jasná a tá bude platiť, dúfam,“ povedal pred rokovaním vlády.

Viac o téme: Návšteva pápeža Františka na Slovensku

Minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak po rokovaní vlády uviedol, že pri návšteve pápeža by nemusel byť problém vyčleniť sektory pre ľudí, ktorí nie sú plne zaočkovaní.

Opakovane však zdôraznil, že ide o jeho osobný názor a plne rešpektuje dohodu Lengvarského, Vatikánu a Konferencie biskupov Slovenska (KBS). „Ak by sme vzhľadom na nahlásené počty účastníkov uvažovali o prehodnotení, ja by som sa tomu nebránil,“ doplnil šéf rezortu práce.

Minister hospodárstva Richard Sulík by nastavené pravidlá pri návšteve pápeža nemenil. Ako konštatoval po rokovaní vlády, bolo jasne povedané, že s pápežom sa môžu stretnúť iba plne zaočkované osoby a pravidlá by podľa jeho slov „počas hry“ nemenil. „Ak však premiér príde s návrhom zmeny, my sa o zem hádzať nebudeme,“ dodal.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, minister zdravotníctva SR, návšteva pápeža Františka na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Stretnú sa s pápežom okrem očkovaných aj testovaní? Dohoda je jasná a dúfam, že bude platiť, hovorí Lengvarský © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie