Krupicové halušky netradične. Zdravá alternatíva vás nadchne!

0
Krupicové halušky netradične. Zdravá alternatíva vás nadchne!

Hľadáte bezmäsité, ale pritom sýte a výživné jedlo? Ak áno, môžem vám odporučiť tieto možno trochu netradičné halušky z celozrnnej krupice. Sú jemné a výborne sa hodia na slano aj na sladko. Ak práve nemáte doma celozrnnú krupicu, môžete použiť aj tú obyčajnú.

Deti sa určite potešia takému ľahkému jedlu, ktoré sa navyše konzumuje bez krájania. Alebo ho použijete ako prílohu k mäsu pre vášho partnera:)

Čo potrebujete?

  • 180 g celozrnná krupica,
  • 500 ml mlieka,
  • 5 hrstí hladkej múky,
  • 1 ks vajce,
  • štipka soli,
  • bryndza,
  • kyslá smotana

Prečítajte si aj: Milujete vianočku? Tento recept si zamilujete!

Postup:

Mlieko necháme zovrieť a pomaly prisypávame krupicu. Uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť a primiešame múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na hustejšie cesto.
Cesto hádžeme cez haluškovač do vriacej vody. Ak nemáte špeciálne sitko s otvormi, skúste dať cesto na drevenú dosku a po kúskoch z neho odkrajujte príborovým nožom priamo do hrnca s vriacou vodou. Volá sa to hackanie:)
Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme sitkom. Podávame s kyslou smotanou alebo bryndzou.

Prečo celozrná krupica?

Celozrnosť povznesie krupicu na plnohodnotné, sýte jedlo, ktoré obsahuje množstvo vlákniny a vitamínov. Vhodná je tiež na prípravu knedlíčkov, dajú sa z nej prípraviť výborné ňoky alebo ju viete použiť ako zahusťovadlo pokrmov. Krupicová kaša bude razom nie len chutná, ale i hodnotná.
Dobrú chuť!
Máte pre nás tiež svoj akčný recept? Podeľte sa oň s nami v komentároch alebo nám ho napíšte a pridajte aj vaše fotografie na email redakcia@akcnezeny.sk.

žiadne príspevky na zobrazenie