Lucia Plichtová z Powerlogy: Životnú silu hľadám v sebe

0
Lucia Plichtová z Powerlogy: Životnú silu hľadám v sebe

Lucia Plichtová je spolumajiteľka slovenskej firmy Powerlogy, ktorú založil jej manžel Dušan. Aktuálne ju však najviac zamestnáva rola mamy Laury (5 r.) a Dávida (1,5 r.), ale darí sa jej nájsť si čas aj na prácu a na seba. V rámci Powerlogy si prešla rôznymi pozíciami. Aktuálne sa stala kurátorkou značky. Materstvo a pôrody veľmi zmenili pohľad na jej vnútornú silu a vnímanie seba samej. V rozhovore nám Lucia prezradila:

  • čo ju na podnikaní s manželom baví a čo rozčuľuje,
  • v čom tkvie podľa nej ženská sila,
  • že manželstvo je pre ňu tvrdou prácou a nie je pre padavky,
  • kde nachádza svoju „power“ (životnú silu),
  • prečo bol pre ňu rok 2020 najväčšou výzvou jej života?

Lucka, vy ste úzko spätá s Powerlogy. Doslova ním žijete. Aké je to mať manžela, ktorý si razí vlastnú cestu ku kvalite jedla, bloguje, robí campy, prednášky, workshopy, eventy?

Mať takéhoto manžela (otca mojich detí) je veľkým darom pre mňa aj pre naše deti. Mňa osobne Dušan inšpiroval k zmene viacerých mojich vzorcov a paradigiem. Taktiež je vzorom v mnohých smeroch aj pre deti. Samozrejme, skĺbenie rodiny a všetkých pracovných povinností nie je vôbec jednoduché. Beriem to však ako našu spoločnú cestu.

Ako si v tom najdete miesto na seba a na váš vzťah?

Náš vzťah týmto intenzívnym obdobím trpí asi najviac. No uvedomujeme si to a berieme to ako obdobie, ktoré potrebujeme, a hlavne CHCEME zvládnuť.

Rok 2020 bol pre vás najťažšou výzvou života. Čo sa dialo?

Toto je myslím vyhlásenie môjho manžela a nie moje (úsmev). Rok 2020 bol pre mňa veľmi náročný hlavne v zmysle fyzickej energie. Počas prvej vlny pandémie som mala doma obe deti. David bol práve v období, keď potreboval veľa mojej fyzickej podpory. Keďže neboli povolené žiadne návštevy, ostala som bez pomoci. Do toho sme mali náročné obdobie aj v Powerlogy, nielen pre situáciu spôsobenú covidom.

Robili sme, čo sme vedeli. Striedali sme sa pri deťoch. Riešili sme firmu a rodinu. Nemali sme častokrát naplnené svoje osobné potreby oddychu, a už vôbec nie čas pre seba ako partneri. Pre mňa bolo náročné nájsť môj osobný balans. Ale ak mám zhodnotiť celý rok 2020, cítim veľkú spokojnosť. Bol to síce ťažký rok, no pre mňa to bol aj najvybalansovanejší. Inými slovami, počas minulého roka som sa cítila asi najviac spokojná a úplná. Ťažké chvíle mi pomohli oveľa intenzívnejšie vnímať chvíle, ktoré boli prijemné, a tých bolo omnoho viac.

V značke Powerlogy dominuje slovo power. V čom nachádzate životnú silu vy osobne? Kde ju hľadáte, ak sa cítite vyčerpane?

Jednoznačne v sebe. Snažím sa vnímať, čo mi chýba, čo potrebujem a nejakým spôsobom to zabezpečiť – aspoň z časti. Powerlogy produkty mi v tom veľmi pomáhajú. Dávajú mi energiu a plus aj skvele chutia, čo je pre povzbudenie mysle veľmi dôležité, aspoň pre mňa.

DONEE the Label: V zásadných rozhodnutiach sa nechávame viesť srdcom a intuíciou

Čo vás na podnikaní s manželom baví a čo vás, naopak rozčuľuje?

Na túto otázku neviem odpovedať. Podnikanie s manželom prijímam ako niečo, čo je súčasťou môjho života. Je to moje vedomé rozhodnutie.

V čom tkvie podľa vás ženská sila?

Ja som si svoju ženskú silu najviac uvedomila mojimi dvoma pôrodmi. Žena má schopnosť dať život. A nemusí to byť len dieťa, ale aj kniha, firma či niečo iné. Ja reálne čerpám silu z pôrodov. Pôrody ma o sebe samej naučili asi najviac. Myslím, že urýchlili moje „poznanie života“, podporili moju sebaúctu a koniec koncov aj sebadôveru. Som za to veľmi vďačná.

Aká bola Lucia Plichtová pred deťmi a aká je teraz?

INÁ. Presne ako popisujete, cítim sa oveľa silnejšia a oveľa lepšie dokážem vnímať samu seba. Ale to nie je len pôrodmi, ale tým, že pôrody a deti podporili a urýchlili moju túžbu spoznávať samu seba.

Na svojich sociálnych sieťach píšete, že manželstvo je tvrdá práca, nie je pre padavky a je pre vás výzvou. Na čom pracujete aktuálne teraz?:)

Snažíme sa o navyšovanie kvalitného času stráveného spolu ako pár. Taktiež, aby sme boli pred deťmi v súlade, aj keď môžeme mať rozličné pohľady na „výchovu“.

https://www.instagram.com/p/COnYTAprS_B/?utm_source=ig_web_copy_link

Je niečo, čo deti nemajú dovolené jesť alebo čoho naozaj papajú viac ako ostatné deti?

Prirodzene doma žijeme a stravujeme sa zdravo. Neznamená to ale, že si nedáme aj jedlá, ktoré sú všeobecne považované za nezdravé. Ja vo výžive vnímam dôležitosť individuálneho prístupu. Sledujem svoje telo, a to, čo mi nerobí dobre, tak nejem. Vnímam tiež dôležitosť kvality ingrediencií. K tomu myslím prirodzene vedieme aj naše deti. Naše deti jedia to, čo jeme my.

Kupujeme to, čo deti majú dovolené jesť, a teda to, čo dovolené nemajú, doma nenájdu. Ak sme na návšteve alebo oslave, nezakazujeme. Tam platia iné pravidla ako u nás doma – to si pripomíname.

Zakladateľka značky Heavenly: Aj vo veľkom meste sa dá žiť udržateľný život

Na vašom IG profile nájdeme výrok „Svojim deťom môžeme dať len to, čo máme sami.“ Čo by ste najradšej svojim deťom odovzdali zo samej seba a opačne, čo by ste nechceli odovzdať?

Takúto túžbu nemám. Deti si zoberú, čo potrebujú. A to, čo sa mne môže zdať dnes na mne „negatívne“, môže byť koniec koncov pre nich aj prospešné. Skôr sa snažím odovzdať im nástroje, pomocou ktorých si vedia v živote pomôcť sami. Prijímam ich emócie a snažím sa neposudzovať, či sú dobré alebo zlé.

https://www.instagram.com/p/CGBERdGnfMr/?utm_source=ig_web_copy_link

Rada trávite svoj voľný čas športom, pohybom, cvičením alebo radšej s knihou v ruke?

Aktuálne mám veľa fyzickej záťaže s deťmi, hlavne málo spánku. Mám veľmi rada pohyb, no často mi neostáva energia. Ale rada si tancujem aj sama doma (úsmev). Baví ma aj vzdelávanie, nemusí to byť nutne kniha v ruke. Vypočujem si aj podcast, absolvujem seminár, stretnutie s koučom, kde môžem seba spoznávať ešte viac. Tiež ma baví ísť do hĺbky detskej psychológie a pomocou nej vlastne lepšie chápať človeka ako takého.

Pomáhajú vám funkčné potraviny z vašej produkcie zvládať chod firmy a rodiny? Ktorý je váš najobľúbenejší a prečo?

Jednoznačne áno. Koniec koncov, Dušan to často spomína, že produkty vyvíja hlavne pre seba a pre podporu svojho života, a teda aj nášho rodinného života. Najobľúbenejší produkt, ktorého som najvernejšou zákazníčkou od začiatku, je naša káva, na ktorú sa môžem stopercentne spoľahnúť. Ak mi Dušan urobí inú, väčšinou nie som spokojná. Okrem kávy pravidelne používam kolagén (aj pre deti) a Nougat. No a keď som energeticky „na pokraji“, tak priznávam, že vyjedám Pistacchio lyžicou (úsmev).

Ktorá žena je pre vás vzorom?

V prvom rade jednoznačne moja mamka a ženy z nášho rodu – hlavne babky. Všetko to sú a boli silné ženy. Myslím, že hlavne im vďačím za to, že som schopná žiť svoju silu viac a viac. V rámci podnikania ma inšpirujú ženy (často ich poznám aj osobne), ktoré majú rodinu a podnikajú spolu so svojím mužom. Taktiež sa rada inšpirujem ženami, ktoré žijú svoju silu, zdieľajú svoje vhľady a spôsob, akým to robia, mi dáva zmysel. Často sú to zdanlivo „obyčajné“ ženy, ktoré sú pre mňa inšpiráciou.

Aké otázky by ste položili vy akčnej žene?

  • Prečo robíš to, čo robíš?
  • Naozaj to chceš alebo musíš?
  • Robíš to pre seba alebo pre iných?

Zdroj foto: archív L. P., @luciwings

Ilustračná foto: Kristína Botlová

Olívia Hurbanová: Naozaj využívame iba 10% kapacity nášho mozgu?

 

 

žiadne príspevky na zobrazenie