Maroš Žilinka vyzdvihol spoluprácu prokuratúry s Úradom pre verejné obstarávanie

0
Maroš Žilinka vyzdvihol spoluprácu prokuratúry s Úradom pre verejné obstarávanie

16.12.2021 (Webnoviny.sk) – Generálny prokurátor Maroš Žilinka oceňuje činnosť Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) ako nezastupiteľnej kontrolnej inštitúcie. Vzájomnú spoluprácu s úradom považuje za zásadnú pre dôsledné presadzovanie a garantovanie zákonnosti. Ako informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová, skonštatoval to po dnešnom stretnutí s predsedom ÚVO Miroslavom Hlivákom.

Hlivák v tejto súvislosti povedal, že Generálna prokuratúra SR je kľúčová inštitúcia, ktorá má silné kompetencie pri vyvodzovaní zodpovednosti za nekalé praktiky vo verejnom obstarávaní v kontexte trestného práva. „Aj v tomto roku sme na generálnu prokuratúru postúpili naše zistenia v niekoľkých prípadoch, pričom o niekoľkých prípadoch sme už aj verejne informovali. Dnes sme s pánom generálnym prokurátorom nadviazali aj na náš posledný rozhovor ohľadom potreby sprísnenia legislatívy v oblasti machinácií vo verejnom obstarávaní,“ povedal Hlivák.

Keďže v októbri bola schválená zásadná novela zákona o verejnom obstarávaní, ktorá okrem iného uvoľňuje niektoré pravidlá, Hlivák zdôraznil, že je potrebné, aby spolu s účinnosťou tejto novely nadobudli účinnosť aj zmeny v oblasti machinácií vo verejnom obstarávaní. „Tieto legislatívne zmeny sme už odrokovali v konštruktívnom dialógu s pani ministerkou Máriou Kolíkovou, čo ma veľmi teší. Verím, že čoskoro budú legislatívne zmeny v danej oblasti predstavené verejnosti v rámci pripomienkového konania,“ dodal Hlivák.

Viac k témam: Generálny prokurátor
Zdroj: Webnoviny.sk – Maroš Žilinka vyzdvihol spoluprácu prokuratúry s Úradom pre verejné obstarávanie © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie