Nadrozmerný náklad zo zahraničia skomplikoval dopravu cez tunel Branisko, vodič svojvoľne zastavil premávku

0
Nadrozmerný náklad zo zahraničia skomplikoval dopravu cez tunel Branisko, vodič svojvoľne zastavil premávku

10.1.2022 (Webnoviny.sk) – Dvaja vodiči z Rumunska a jeden z Maďarska v piatok v noci skomplikovali dopravu na diaľnici v smere od Prešova na Poprad.

Vodič vozidla, ktoré sprevádzalo dva nadrozmerné náklady, svojvoľne zastavil cestnú premávku pred vstupom do tunela Branisko.

Zobrali im doklady a evidenčné čísla

Informovala o tom v pondelok polícia na sociálnej sieti. Vodiči skončili po zásahu polície bez dokladov a tabuliek s evidenčnými číslami.

O preprave dvoch nadrozmerných nákladov sa v piatok v noci dozvedela hliadka diaľničnej polície. Vozidlá odstavila na odpočívadle čerpacej stanice Malý Šariš.

„Vozidlá jazdili bez potrebných povolení na prepravu nadrozmerného nákladu. Navyše bolo zistené, že nadrozmerný náklad prekračuje maximálne prípustné rozmery,“ opísala polícia.

Pokračovať môžu iba s povoleniami

Obaja vodiči, ktorí prevážali nadrozmerný náklad, boli z Rumunska, vodič sprievodného vozidla bol z Maďarska. Ten bol za svoje konanie riešený v blokovom konaní.

Vodičmi prepravujúcimi nadrozmerný náklad sa zaoberala hliadka Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol, ktorá bola prizvaná k súčinnosti z dôvodu podozrenia preťaženia vozidla, čo sa aj potvrdilo.

„Ďalšia jazda nadrozmerných nákladov bola zakázaná, vodičom boli odobraté doklady a tabuľky s evidenčnými číslami, ktoré im vrátia po vybavení potrebných povolení,“ uzavreli policajti.

Viac k témam: Nadrozmerný náklad
Zdroj: Webnoviny.sk – Nadrozmerný náklad zo zahraničia skomplikoval dopravu cez tunel Branisko, vodič svojvoľne zastavil premávku © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie