Najlepšie chrumkavé zemiakové placky – rýchly recept, ktorý si zamilujete

2
Najlepšie chrumkavé zemiakové placky – rýchly recept, ktorý si zamilujete

Každá rodina má na placky iný vkus. Niektoré sú ploché a chrumkavé, zatiaľ čo iné sú hrubšie a mäkšie. Krása tohto jedla spočíva však v tom, že akokoľvek ho pripravíte, nemôže byť zlé.

Tento recept je vynikajúci pre začínajúcich kuchárov, ktorí hľadajú prílohu alebo hlavné jedlo, ku ktorému si môžu dať tatársku omáčku alebo kyslú smotanu. Ale aj keď ste odborníkom na výrobu placiek, tento recept vám môže pomôcť niekoľkými trikmi na vylepšenie. 

Postup, ako pripraviť klasické zemiakové placky

Najdôležitejším prvkom placky, nemusí byť druh zemiakov alebo to, čo vyberiete ako spojivo. Je to skôr olej, na ktorom sa tieto zemiakové placky vyprážajú. Mimochodom, najlepší typ zemiakov na placky je varný typ C.

Najlepšie sa vypráža na liatinových panviciach, pretože rovnomerne rozdeľujú teplo a zadržujú ho. Dajte pozor, aby po pridaní každej placky neklesla teplota oleja. Ak má olej správnu teplotu, mali by sa robiť placky stále počas celej doby vyprážania.

Ak ich chcete mať chrumkavé, pridajte čo najmenej múky. Dokonca nepotrebujete dávať ani vajíčko, ja to však robievam. Zemiaky by mali pustiť dosť škrobu, aby drzali postrúhané zemiaky pohromade. Alebo namiesto múky môžete pridať trochu strúhanky, ak vám zemiaky pustia veľa vody.

Základné ingrediencie

  • 8 stredných zemiakov (suchšie)
  • hladká múka
  • vajíčko
  • soľ
  • korenie
  • majorán

Kedy sú placky hotové?

Keď sa pokúsite otočiť placky, mali by držať pohromade a nerozpadnúť sa. Vrch môžete ozdobiť tatárskou omáčkou alebo kyslou smotanou.

Tip na náradie: Kuchynský robot so sekaním. Po tom, čo sa mi rozbila sklenená miska k robochefovi, som hľadala nový. Nevedela som nájsť taký, kde by sa vyslovene uvádzalo, že strúha zemiaky, tak som nakoniec kúpila klasický na sekanie ovocia a zeleniny Bosch, ktorý má príkon 600 W a stál asi 30 eur. Je to skvelý šetrič času, zemiaky nemusím strúhať. Rovnako, ako pri haluškách.

Foto: www.vvsupremo.com

žiadne príspevky na zobrazenie

2 KOMENTÁRE