Najluxusnejšie hotely na svete

0
Najluxusnejšie hotely na svete

Vzácne materiály, prepychové vybavenie, nadštandardné služby či osobná starostlivosť o zákazníka. To sú len niektoré benefity, ktoré ponúkajú najluxusnejšie hotely na svete. Kráľovský pobyt v týchto ubytovacích zariadeniach však nie je pre každého. Brány do hotelových kráľovstiev sú otvorené iba pre tých, ktorí sú ochotní utratiť tisícky dolárov za jedinú noc.

Hotel President Wilson (Ženeva, Švajčiarsko)

5-hviezdičkový ženevský rezort sa v rebríčkoch najdrahších hotelov sveta pravidelne objavuje na popredných priečkach. Royal Penthouse, ako je nazvaný prezidentský apartmán situovaný na najvyššom poschodí, ho dokonca niekoľkokrát dostal na 1. miesto. 1 noc v apartmáne so 4 spálňami a 6 kúpeľňami stojí vyše 60 000 USD. V niektorých obdobiach sa vyšplhá aj na viac ako 80 000 USD. V tejto cene je osobný kuchár, šofér aj čarovný výhľad na Ženevské jazero, ktoré môžu hostia pozorovať spoza nepriestrelných okien.

Grand Resort Lagonissi (Kalyvia Thorikou, Grécko)

Nádherný výhľad na čeriacu sa hladinu vody ponúkajú aj najluxusnejšie ubytovacie jednotky v Grand Resort Lagonissi. Ten vyhlásili majitelia 5-hviezdičkového hotelového rezortu za najluxusnejší hotel na Aténskej riviére. Nadštandardne vybavené veľkometrážne bungalovy s výhľadom na Egejské more, ktoré sú najväčším lákadlom rezortu, ho zároveň radia aj medzi najluxusnejšie hotely na celom svete. Cena za noc v takomto bungalove alebo v luxusnej suite sa môže vyšplhať až na 75 000 USD.

Raj Palace (Jaipur, India)

Luxusný hotel zariadený v starom mogulskom štýle je pýchou vyše 3-miliónového indického mesta. Raj Palace bol zriadený v nádhernom paláci s významnou architektonickou hodnotou, v ktorého útrobách sa ukrýva vyzdobený interiér s vysokými stropmi a krištáľovými lustrami. Izby sú vybavené vzácnym starožitným nábytkom a cennými predmetmi, ktoré kedysi patrili mogulskej kráľovskej rodine. Čím viac vzácnych starožitností sa v izbe nachádza, tým je cena za nocľah vyššia. V prípade najdrahšieho apartmánu dosahuje až 60 000 USD.

Atlantis Bahamas (Bahamy)

Hotelový rezort Atlantis Bahamas, postavený na umelom ostrove, sa dostal medzi najdrahšie a najluxusnejšie hotely sveta najmä vďaka „mostnej suite“, ktorá spája 2 hotelové veže. Táto suita je zariadená ako prázdninový byt pre celú rodinu, ktorá si užije pobyt v nadštandardne vybavenom priestore. V tom sa nachádzajú viaceré honosné doplnky, medzi ktorými vyniká 22-karátový zlatý luster. Súčasťou apartmánu, ktorého cena za 1 noc prekračuje 20 000 USD, sú aj prepychové mramorové podlahy.

Hotel Atlantis The Palm (Dubaj, SAE)

Luxusný hotel, ktorého majitelia vsadili na názov s lákavým pojmom Atlantis, sa nachádza aj v Dubaji. Hotel Atlantis The Palm nesie tento názov kvôli tematickému dizajnu a zariadeniu honosného komplexu. Návštevníci sa v ňom majú cítiť ako v Atlantíde, čomu je prispôsobený aj charakter plážového hotela. Jeho súčasťou sú bazény, tenisové kurty, nákupná pasáž a malý zábavný park. Hlavným lákadlom dubajského rezortu sú špeciálne podmorské apartmány.

Foto: www.pixabay.com

Emirates Palace (Abú Zabí, SAE)

Plážový rezort v Dubaji nie je zďaleka jediným luxusným hotelom v SAE. Ďalší, ktorý patrí medzi najluxusnejšie na svete, je Emirates Palace. Pýcha mesta Abú Zabí je rozprávkovým palácom zariadeným v duchu starej arabskej kultúry. Interiér je ozdobený zlatými doplnkami a v izbách sú veľké mramorové kúpeľne. Steny hotela zdobia nádherné ornamenty a sklenené mozaiky v typickom arabskom štýle. Celkový dojem a príjemnú atmosféru dotvárajú vzácne textílie a historický nábytok.

Hotel Four Seasons New York (New York, USA)

Luxusné hotely ponúkajúce vysoký nadštandard nechýbajú ani v USA. Ten najdrahší a podľa mnohých spokojných hostí aj najluxusnejší sa nachádza na Manhattane. Hotel Four Seasons New York má len niekoľko izieb, no každá z nich je výkvetom hotelového dizajnu s dôrazom na komfort. Top izbou je Ty Warner Penthouse s 360-stupňovým výhľadom na Manhattan. V suite s výmerou takmer 400 m² sú ónyxové doplnky a jej steny sú dekorované perlami. Za 1 noc v takomto luxuse je potrebné zaplatiť 45 000 USD. V cene je zahrnutý aj prenájom auta značky Rolls Royce s osobným šoférom.

Zoznam uvedených hotelov nie je oficiálnym rebríčkom. Ide o výber 7 ubytovacích zariadení, ktoré patria do širšieho zoznamu najdrahších a najluxusnejších hotelov na svete. Uvedené ceny za izby v jednotlivých hoteloch sú orientačné. Ich výška sa môže v závislosti od sezóny alebo dopytu meniť.

8 hotelov s kurióznym dizajnom budovy

Zdroj foto na titulke: www.pixabay.com

žiadne príspevky na zobrazenie