Najviac nezamestnaných mala v decembri Rimavská Sobota, na úradoch práce bolo viac ako 200-tisíc ľudí

0
Najviac nezamestnaných mala v decembri Rimavská Sobota, na úradoch práce bolo viac ako 200-tisíc ľudí

21.1.2022 (Webnoviny.sk) – Okres Rimavská Sobota zotrval aj v poslednom mesiaci minulého roka na prvom mieste v miere evidovanej nezamestnanosti. V tomto okrese totiž bola najvyššia miera evidovanej nezamestnanosti spomedzi všetkých okresov na Slovensku, keď dosiahla 19,90 percenta. Medzimesačne pritom vzrástla o 0,33 percentuálneho bodu.

Druhú najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti mal minulý mesiac okres Revúca, a to 18 percent. Oproti novembru minulého roka išlo o pokles o 0,40 percentuálneho bodu. Do trojice okresov s najvyššou nezamestnanosťou sa zaradil okres Kežmarok.

V tomto okrese sa miera evidovanej nezamestnanosti znížila o 0,06 percentuálneho bodu na 17,24 percenta. Nad úrovňou 15 percent bola miera nezamestnanosti aj v okresoch Vranov nad Topľou a Rožňava. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Trenčín mal najmenej nezamestnaných

Miera evidovanej nezamestnanosti v minulom mesiaci vzrástla v 61 okresoch, klesla v 17 okresoch a medzimesačne sa nezmenila v jednom okrese. Nezamestnanosť pritom najviac medzimesačne stúpla v okresoch Krupina, Bytča a Michalovce, a to o 0,39 až 0,43 percentuálneho bodu. Najviac sa nezamestnanosť oproti novembru minulého roka znížila v okrese Revúca, a to o spomínaných 0,40 percentuálneho bodu.

Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca v okrese Trenčín. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 3,12 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce. Nasledovali okresy Hlohovec, Ilava, Nitra a Piešťany. V okrese Hlohovec miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 3,15 percenta, v okrese Ilava 3,20 percenta, v okrese Nitra 3,21 percenta a v okrese Piešťany 3,25 percenta. Menej ako 4-percentnú mieru evidovanej nezamestnanosti vykázalo 14 okresov.

Viac ako 200-tisíc nezamestnaných

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v decembri minulého roka medzimesačne vzrástla o 0,12 percentuálneho bodu na 6,76 percenta. Celková miera nezamestnanosti sa oproti novembru zvýšila o 0,07 percentuálneho bodu na 7,40 percenta.

Počet disponibilných uchádzačov o zamestnanie, teda pripravených ihneď nastúpiť do práce, v poslednom mesiaci minulého roka stúpol o 3,2 tisíca na 182,8-tisíca. Celkovo bolo pritom na úradoch práce na konci minulého roka 200,2-tisíca nezamestnaných. Oproti novembru minulého roka je to viac o 1,9-tisíca nezamestnaných, avšak medziročne ide o pokles o 27,1-tisíca osôb.

Viac k témam: Miera nezamestnanosti
Zdroj: Webnoviny.sk – Najviac nezamestnaných mala v decembri Rimavská Sobota, na úradoch práce bolo viac ako 200-tisíc ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie