Nechajte sa očariť krásou farieb: Takto ju zachytili Lukáš Kimlička a Patrik Staněk

0
Nechajte sa očariť krásou farieb: Takto ju zachytili Lukáš Kimlička a Patrik Staněk

Dvaja profesionálni fotografi. Dva rôzne svety. Lukáš Kimlička fotí módne kolekcie, zatiaľ čo portfólio Patrika Staněka je oddané krásam prírody. Teraz boli obaja postavení pred rovnakú výzvu: zachytiť krásu farieb, ako len najlepšie dokážu.

Ich profesionálny postup nemohol byť odlišnejší, jedno však mali spoločné – smartfón, ktorý to celé umožnil. Vzali si na pomoc čerstvú novinku – aktuálne najlepší fotomobil sveta, Huawei P50 Pro.

Fotoaparát špičkovej úrovne

Aj vy sa pýtate, prečo bol model P50 Pro ideálnou voľbou pre túto fotografickú výzvu? Odpoveď je jednoduchá. Huawei do fotoaparátu integroval tak kvalitný hardvér, že sa výsledné snímky môžu vyrovnať profesionálnym zrkadlovkám. Detaily na fotkách sú neskutočné ostré a všetky farby vyzerajú realisticky.

Foto: Lukáš Kimlička

Žiarivé prírodné farby sú úplne iné ako extravagantné odtiene na kúskoch oblečenia. Nie je teda divu, že cesta za krásou viedla u každého z fotografov úplne rozdielnym smerom. Pre takúto neľahkú úlohu si Lukáš a Patrik nemohli vybrať len tak hocijaký foťák. Siahli teda po spoľahlivom profíkovi – smartfóne P50 Pro od spoločnosti Huawei.

Novo predstavený model je ďalším prírastkom do osvedčeného radu lídrov na trhu s fotomobilmi. Vďaka spojeniu revolučnej optiky Huawei XD s foťákom Dual Matrix a technológiou True-Chroma Image smartfón zaručuje snímky profesionálnej kvality s prirodzenými farbami a presnými detailmi.

Magické odlesky Lukáša Kimličku

Lukáš Kimlička sa pohral s pôvabom lesklých luxusných farieb výrazného make-upu modelky Kristíny Krajčírovej. Jej pohľady sa do objektívu často upierajú cez robustné brúsené sklo, ktoré vytvára neuveriteľné obrazové efekty.

Kreácie vizážistu Tomáša Vidu prechádzajúce zo sýto fialového do temne zeleného až po citrónovo-žlté očné tiene sa v Lukášových rukách zhmotnili v dychberúci vizuálny zážitok.

Foto: Lukáš Kimlička

Lukáš na svojich snímkach hravo pracuje s odrazmi a zrkadlením svetla. Tajuplné odlesky tváre a záhadné pohľady cez brúsené sklo dodávajú jeho fotografiám zasnený nádych, ktorý veľmi zaujímavo kontrastuje s bujarou energiou prekrásnych farieb.

Naturálna krása Patrika Staněka

Pred Patrikovým objektívom Dual-Matrix fotoaparátu Huawei P50 Pro sa striedali úplne iní modeli. Hady s nablýskanými šupinami, papagájmi so žiarivým perím a mnoho ďalších obyvateľov džungle preverilo Patrikov fotografický um.

Ide o snímky, ktoré sa v mnohom líšia od tých, s ktorými prišiel Lukáš. Patrikove fotky nie sú nijako inscenované, ba práve naopak – zachytávajú číru realitu, skutočnú krásu prírody. Majestátne šelmy, elegantné vtáky a nebezpečné plazy na snímkach Patrika Staněka potvrdzujú známe pravidlo o tom, že v jednoduchosti je krása a stelesňujú úplne odlišný postup dvoch talentovaných fotografov.

Foto: Patrik Staněk

Dvoma cestami k rovnakému výsledku

Zatiaľ čo Lukáš Kimlička sa pustil do odvážnej hry s odrazmi svetiel, pohľadmi cez sklá a výraznou štylizáciou, Patrik Staněk si dal za cieľ zobraziť rýdziu skutočnosť čistej prírody.

Aj keď sa každý vydal úplne iným smerom, obaja profesionáli došli k totožnému cieľu: zachytili nesmiernu krásu farieb, ktorá je všade okolo nás. Snímky oboch fotografov sú veľmi živé a energické, nádherné farby z nich priam sálajú.

Lukáš a Patrik vykresľujú na svojich fotkách svet plný žiarivých farieb a dokazujú, že krásu je možné zobraziť rôznymi spôsobmi.

Ďalší borec v rade – skladací P50 Pocket

Spoločne s P50 Pro prichádza aj Huawei P50 Pocket, smartfón s ohybným displejom a OLED obrazovkou o veľkosti 6,9 palca. Inovatívne funkcie umožňujú zobrazenie notifikácií, aj keď je telefón zložený, takže vám nikdy nič neunikne. Batéria má kapacitu 4 000 mAh a Huawei SuperCharge s výkonom 40 W ju dokáže superrýchlo nabiť. P50 Pocket má fotoaparát s technológiou Ultra Spectrum, ktorá vám pomôže zachytiť krásu vášho sveta.

žiadne príspevky na zobrazenie