Nenechajte sa zaslepiť láskou: Veci, ktoré treba prediskutovať ešte pred svadbou

0
Nenechajte sa zaslepiť láskou: Veci, ktoré treba prediskutovať ešte pred svadbou
Zdroj: Unsplash.com

Láska je krásna, ale vie byť aj bolestivá. Najmä ak vo vzťahu chýba komunikácia. Tá je priam kľúčová. Možno máte pocit, že ste konečne našli svoju polovičku a padli slová už aj o svadbe. To je síce pekné, ale prediskutovali ste už nasledujúce témy?

Financie

Práve toto môže byť veľkým kameňom úrazu. Ak nemáte presne stanovené, kto čo platí, časom to vyústi do vážnych konfliktov. Nemôže jeden človek platiť všetko a druhý si len tak užívať. A čo sporenie? Chcete ho mať spoločné alebo radšej každý zvlášť? Dávajte si na to pozor. Hoďte s vašou polovičkou vážnu reč. Nedá sa žiť iba z lásky a aby ste mali pokojnú domácnosť, treba si určiť správny spôsob fungovania.

Zdroj: Unsplash.com

Deti

Nie každý ich chce. Či už ide o ženy alebo mužov. Je to každého osobná voľba. Lenže keď sa už chystáte s niekým usadiť, ani túto debatu by ste nemali vynechať. Nemôžete od niekoho automaticky očakávať potomkov len preto, že mnohí ľudia vo vašom okolí ich už majú. Ak by ste sa zhodli, že rozhodne chcete svoje ratolesti, kto by išiel na materskú? Dnes je už úplne bežné, že aj keď sú ženy matkami, stále si túžia budovať kariéru. Kto z vás teda zostane doma?

Výchova

Tá nikdy nie je jednoduchá a neexistuje na ňu presný návod. Keby ste sa rozhodli mať deti, ako by ste k nim pristupovali? Napríklad v prípade, že vás sklamú, nahnevajú alebo spravia niečo zlé…dohovorili by ste im alebo ich nejakým spôsobom potrestali? Opäť ide o kľúčovú tému, na ktorú by ste nemali zabúdať.

Domáca práce

Bolo by veľmi prospešné, keby sa práce v domácnosti prestali deliť na mužské a ženské. Žena by tiež dokázala pokosiť, či vymeniť žiarovku. Prečo by teda chlap nemohol navariť alebo povysávať? Samozrejme, niektoré ženy majú rady, keď sa iba ony starajú o svoju domácnosť a nikto sa im do toho nestará. No nemusí to tak byť vždy. Ak si potrpíte na tom, aby aj vaša polovička priložila ruku k dielu, otvorene to povedzte a nájdite kompromis. To sa dá vždy, len treba chcieť.

Zdroj: Unsplash.com

Predstava o intímnom živote

Je pochopiteľné, ak sa po dlhšom čase zmení v partnerstve intímny život. Nie vždy má človek chuť a energiu na milovanie. Môže mať kopu povinností a najmä stres. Manželstvom sa nič nekončí, práve naopak. Stále by ste mali randiť, dávať si navzájom nehu a venovať sa jeden druhému aj za zavretými dverami spálne. Pohovorte si, ako si tieto faktory predstavujete a čo naozaj potrebujete. Nedovoľte, aby ste stratili svoju iskru. Dohodnite sa, ako ju budete udržiavať – napríklad koľkokrát do mesiaca si dáte kvalitné rande, odložíte telefóny a zameriate sa iba na seba.

Zdroj fotografií: Unsplash.com

žiadne príspevky na zobrazenie