Nezabúdajte na Pinterest: 6 dôvodov, prečo by ste ho mali pužívať

0
Nezabúdajte na Pinterest: 6 dôvodov, prečo by ste ho mali pužívať
Zdroj: Unsplash.com

V časoch, kedy sa využívajú na reklamu najmä Instagram, TikTok a Facebook, by ste nemali zabúdať ani na ďalšie sociálne siete. Príkladom je Pinterest, ktorý vás dokáže svojimi vlastnosťami poriadne prekvapiť.

Väčšia šanca na predaj

Veľkou zaujímavosťou je, že na Pintereste sa z návštevníkov vášho profilu stávajú častejšie kupujúci ako na iných webových stránkach či sociálnych sieťach. Je to veľmi jednoduché. Ak sa človeku páči to, čo vidí, stačia mu dva kliky a kúpi si to. Pinterest ponúka čo najkratšiu cestu k predaju a človek sa na ňom vôbec nemusí „namáhať“.

Zdroj: Unsplash.com

Skvelá inšpirácia

Na sociálnych sieťach nájdete skutočne všeličo, no práve Pinterest vám ponúka inšpirácie z rôznych oblastí. Či sa už jedná o nábytok, dekorácie, módu…dalo by sa povedať, že každý tam objaví to „svoje“. Ak sa teda pohybujete v jednej z týchto sfér, nebojte sa tam uverejňovať svoje výtvory. Môžete vďaka tomu získať viac pozornosti a taktiež spätnú väzbu.

Prepojenie na web

Obrovskou výhodou Pinterestu je jeho ľahké prepojenie na webovú stránku. Táto sociálne sieť vám pomôže zvýšiť počet odkazov na váš web a to je pre vás, samozrejme, len výhodné. Vďaka tomu budete mať vyššiu návštevnosť a lepšie sa zviditeľníte. Z tohto hľadiska sa potvrdilo, že niet sociálnej siete, ktorá by mala túto funkciu viac „vyšperkovanú“.

Špendlíky vám doslova zmenia život

Vyššie uvedené prepojenie na web je možné práve vďaka tzv. špendlíkom. Práve tie obsahujú link, ktorý následne dostane ľudí na vašu stránku. Len si to predstavte. Zverejníte na svoj profil určitú fotografiu, ktorej súčasťou bude tento špendlík a prostredníctvom jediného kliku sa niekto ocitne tam, kde ste ho chceli. Šanca na predaj je o to vyššia. Skvelý nápad, no nie?

Zdroj: Unsplash.com

Spokojnosť zákazníkov

Ďalším benefitom spomínanej platformy je jej jednoduchosť. Používatelia si pochvaľujú jednoduché vyhľadávanie a zdieľanie obsahov. Nie je podstatné, aby mala sociálna sieť množstvo funkcií, ktoré koniec-koncov nefungujú dobre. Jednoduchosť je kľúčová, ľudia nemajú radi komplikované veci. Keďže aj po tejto stránke vyniká Pinterest, vášmu podnikaniu to môže len pomôcť.

Dobrý prehľad

Pinterest svojim používateľom ponúka možnosť zistiť, čo je aktuálne v trendoch. Čo ľudí zaujíma, na čo najradšej klikajú. To je, samozrejme, dobré aj pre vašu marketingovú stratégiu. Sledujte aj vy ostatné osoby, učte sa od nich, inšpirujte sa a nájdite svoje „know-how“.

Zdroj: Unsplash.com

Zdroj: HubSpot, Strong Coffee Marketing

Zdroj fotografií: Unsplash.com

žiadne príspevky na zobrazenie