Nový projekt Akčné mamy a jeho krst

0
Nový projekt Akčné mamy a jeho krst
Akčné mamy

Projekt Akčné ženy vznikal minulý rok v lete, dlhšie sa však popri jeho fungovaní vynárala myšlienka na vytvorenie podsekcie Akčné mamy. Akčné mamy sú totiž špecifické tým, že musia fungovať popri deťoch, čo si vyžaduje čas, logistiku, a častokrát sa túžba tvoriť stretáva s nedostatkom spánku. Preto sme vytvorili koncept, ktorý by združoval dámy, ktoré si majú čo povedať nielen o svojich ratolestiach, ale aj o svojich snoch a plánoch.

Krst projektu Akčné mamy si vzala na starosť mamina dvoch detičiek, Katarína Hodorová. A ako krstnú mamu si prizvala čerstvú dvojnásobnú maminu, odborníčku na marketing na Instagrame, Tamaru Gončárovú. Celý krst by nebol kompletný bez tretej sudičky. Tou sa stala taktiež mamina, a zároveň akčná zakladateľka portálu Akčné ženy, Martina Novotná.

Krstilo sa kvalitným proseccom Just-be, ktoré si mohli dať ako prípitok všetky prítomné dámy. Keďže išlo o projekt pre mamy, druhým nápojom bolo mlieko z fľašky, ktoré symbolicky predstavovalo potravu pre náš začínajúci projekt.

Martina Novotná, Katarína Hodorová, Tamara Gončárová
Na foto zľava: Martina Novotná, Katarína Hodorová, Tamara Gončárová

Na krste bolo veľmi veselo. Prečo? Pretože akčné mamy majú väčšinou aj akčné deti, a tých bolo v Monsters Café neúrekom! Event moderovala už tradične Martina Beňová, ktorá taktiež prispela svojim dielom k vytvoreniu pozitívnej nálady.

O zdravej strave, cvičení a sebarealizácii

Ako prvá vystúpila Jana Maščuková Šimkovičová, ktorá nám prezradila viac o detskej strave a svojom novom video programe s názvom SUPER BODY. Nájdete ho na jej stránke cvicte.sk. Hovorila o tom, ako svoje deti naučila jesť zdravo, a že to spočiatku vôbec nebolo jednoduché. Dávala aj praktické príklady, ako ísť na malých maškrtníkov, a kde pridať zdravé potraviny do jedla tak, aby ich aj tie najvyberavejšie deti zjedli.

Jana Šimkovičová
Foto: Lucia Hrapková – Jana Šimkovičová

Tamara Gončárová namotivovala všetky mamičky k sebarealizácii a pridala aj konkrétne tipy ako na to. Poukázala na to, aký je potrebný efektívny time-manažment. Ak chcú mamičky pracovať na svojom projekte, nech si k deťom skúsia zabezpečiť opatrovateľku, a tak sa budú snažiť ten čas využiť ešte lepšie. Ale ak majú doma dve malé deti a nemajú možnosť stráženia, nech radšej so svojou prácou počkajú a zapíšu si všetky svoje nápady, aby potom na ne nezabudli.

Talentovaná koučka Zuzana Palková nás podporila v tom, aby sme spoznávali svoje talenty. Jej téma mala názov Ako si začať plniť sny na materskej dovolenke. S mamičkami sa podelila o svoje skúsenosti – čo počas svojej prvej materskej dovolenky robila, aby ju to nasmerovalo k súčasnému povolaniu. Tiež nám dala 7 tipov, ktoré pomôžu naše sny objaviť a postupne dosahovať.

Zuzana Palková
Foto: Lucia Hrapková – Zuzana Palková

Lucia Klebercová rozpovedala svoj podnikateľský príbeh a tiež tipy na zdravé a prírodné produkty od Dulcia natural. Opísala nám, čo obsahuje ich ručne vyrábaná kozmetik – je založená najmä na bio ružovej vode, esenciálnych olejoch a aloe vera. Taktiež prezradila, ako vybrať správny krém pre seba a svoje dieťa a povedala nám, na čo si dávať pozor pri kúpe a ako čítať zloženie na obale.

Lucia Klebercová
Foto: Lucia Hrapková – Lucia Klebercová

Pestrý program s relaxom

Na evente ste mohli stretnúť a zoznámiť aj s krásnou zakladateľkou firmy Luminia, Natáliou Gápľovskou. Ponúkala svoje voňavé luxusné sviečky Luminia Crystal Candles. Vďaka Arkana Slovensko si mohli mamičky poriadne oddýchnuť a nechať sa skrášliť v relaxačnej zóne. Nejedna z nich využila príjemnú masáž tváre.

Akčná mamina Iryna Zelyk nám zase predstavila svoju prvú detskú knižku o detských pocitoch O dvoch jašteričkách a slnku. Kniha pomáha deti hravou formou naučiť, ako prijať príchod nového súrodenca a ukazuje im, že rodičia milujú svoje deti rovnako, bez ohľadu na to, či majú jedno, dve alebo viac detí. 

akcne mamy
Foto: Lucia Hrapková

Popri programe sa mohli mamičky odfotiť pri krásne nazdobenom stromčeku. Pod profesionálne fotografie sa podpísala šikovná Lucia Hrapková, ktorá pôsobí pod názvom GaleriEmotion – Ihre Fotografin. Všetky fotografie z podujatia nájdete na našom Facebooku.

Za vianočné balíčky pre všetky akčné mamy na pečenie ďakujeme firme Dr. Oetker. Zdravý pitný režim zabezpečili nápoje Diva’s Drink for Women.

Ak máte záujem zapojiť sa do projektu Akčné mamy, kontaktujte Katarínu Hodorovú a píšte jej na email spolupraca@akcnezeny.sk. Na stránke sa už pracuje a čoskoro sa tam objavia vaše prvé autorské články a blogy – https://akcnemamy.sk . Ak by ste sa chceli odprezentovať, zorganizovať s nami spoločný workshop, alebo sa spolupodieľať priamo na projekte www.akcnemamy.sk, napíšte nám email. 

Video si pozrite na youtube a všetky fotky z krstu nájdete aj tu:

https://www.facebook.com/akcnezeny/photos/a.1092636200897079/1092638210896878/?type=3&theater

Budeme sa tešiť na všetky vaše komentáre, postrehy a články!

žiadne príspevky na zobrazenie