NÚSCH, a. s. otvoril nové moderné priestory pre Oddelenie arytmií a kardiostimulácie

0
NÚSCH, a. s. otvoril nové moderné priestory pre Oddelenie arytmií a kardiostimulácie

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, a.s., úspešne otvoril nové moderné priestory pre Oddelenie arytmií a kardiostimulácie

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, a.s. (NÚSCH, a.s.), rozširuje svoje aktivity  v rámci diagnostiky a liečby kardiovaskulárnych ochorení. Súčasťou komplexu NÚSCH, a.s., je novopostavená „budova B“ s heliportom. Šesťpodlažná prístavba s celkovou plochou  5 940 m2 je prepojená krytým nadzemným mostom s budovou komplexu.

Vyšší štandard pre pacientov

Po Oddelení zlyhávania a transplantácie srdca sa do nových moderných priestorov presťahovalo aj Oddelenie arytmií a kardiostimulácie pod vedením primára prof. MUDr. Roberta Hatalu, CSc. Lôžková časť pracoviska s kapacitou 19 lôžok poskytne pacientom vyšší štandard  a komfort pri využití moderných možností monitorovania srdcovej činnosti.

Adekvátne podmienky pre prácu lekárov

„Nové priestory pre liečbu arytmií sa zaraďujú medzi najväčšie svojho druhu v strednej Európe. Želám všetkým lekárom, sestrám a ďalším zdravotníckym pracovníkom príjemné pracovné prostredie a čo najviac úspešne liečených a spokojných pacientov. Súčasťou komplexu  Národného ústavu je nová „budova B“ s heliportom, kde sa po Oddelení zlyhávania a transplantácie srdca presťahovalo aj Oddelenie arytmií a kardiostimulácie pod vedením profesora  Roberta Hatalu. Veľmi ma teší, že lôžková časť pracoviska s kapacitou 19 lôžok poskytne pacientom vyšší a zaslúžený štandard a zdravotníkom zaslúžené a adekvátne podmienky na svoju prácu,“ povedal minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský.

Prečítajte si aj: Transplantácia srdca nie je samozrejmosť

Moderné operačné časti

Operačná časť pozostáva z 3 veľkoryso koncipovaných intervenčných sál pre diagnostiku a liečbu srdcových arytmií. Sály sú vybavené nielen najmodernejšou RTG technikou, ale aj novými technológiami pre lokalizáciu a následné odstránenie patologických ložísk v srdcovom svale, ktoré arytmie vyvolávajú. Kombinácia týchto technológií umožní minimalizovať dávky potrebného RTG žiarenia a chrániť tým pacientov a medicínsky personál. Operačné sály sú koncipované tak, aby boli pripravené aj na využívanie nových robotických technológií.

Prečítajte si aj: Nové detské kardiocentrum v Bratislave

Našou snahou je spokojný pacient

„Uvedením do prevádzky týchto nových priestorov Oddelenia arytmií a kardiostimulácie, popri väčšej kapacite budeme schopní skrátiť čakacie doby na tieto výkony. Našou snahou je vždy spokojný pacient. Veľká vďaka nášmu vysoko erudovanému personálu,“ uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva NÚSCH, a.s., Mongi Msolly. Výskyt srdcových arytmií neustále rastie a tieto patria v súčasnosti medzi najčastejšie diagnózy kardiologických pacientov. Nové priestory NÚSCH, a.s., zaraďujú centrum pre liečbu arytmií medzi najväčšie svojho druhu v strednej Európe a umožnia zvýšenie kapacity pre potrebnú operačnú a intervenčnú liečbu chorých s poruchami srdcového rytmu, ktoré neliečené môžu vyústiť do ohrozenia pacienta náhlou smrťou alebo srdcovým zlyhávaním.

Zdroj foto: archív NÚSCH, a. s.

žiadne príspevky na zobrazenie