Odborníci hovoria, aby ste si nikdy nezabudli vziať tieto 2 veci do lietadla

0
Odborníci hovoria, aby ste si nikdy nezabudli vziať tieto 2 veci do lietadla

Vaša ďalšia cesta lietadlom by nemala prebehnúť bez týchto vecí v príručnej taške. Každý má inú rutinu, ako sa rád dostane cez dlhú cestu lietadlom, či už je to zbalenie dobrej knihy alebo časopisu na skrátenie času alebo zabezpečenie toho, aby mal všetko, čo potrebuje, aby sa trochu vyspal.

Ale pokiaľ ide o základné veci, možno si zabudnete uložiť do príručnej batožiny dve veci, ktoré môžu byť životne dôležité počas letu aj po ňom. Čítajte ďalej a zistite, čo by ste si pri cestovaní lietadlom mali vždy zbaliť.

Odborníci tvrdia, že na každý let by ste si mali pribaliť slúchadlá do uší a prenosnú nabíjačku

Vaša príručná batožina je pravdepodobne plná základných vecí, takže všetko od vašich dôležitých liekov až po vaše najobľúbenejšie elektronické zariadenia vás nikdy neopustí. Ak však plánujete využiť svoj čas na oblohe na sledovanie novej relácie vo vysokej nadmorskej výške alebo na hranie svojej obľúbenej hry, odborníci tvrdia, že by ste si nemali zabudnúť pribaliť prenosný počítač, nabíjačku a slúchadlá na každý let.

Nie všetky lietadlá ponúkajú na svojich sedadlách elektrické zásuvky

Ak ste pravidelne letíte, možno ste si už zvykli na to, že počas letu máte prístup k vstavanému zábavnému systému a napájaciemu zdroju prostredníctvom USB zásuvky alebo zástrčky v sedadle, aby vaše zariadenia zostali nabité počas trvania vašej cesty.

Flotily leteckých spoločností sa však môžu v jednotlivých lietadlách líšiť, čo znamená, že obrazovka a výkon, na ktorý ste sa spoliehali, že vás budú baviť na oblohe, nemusia byť dostupné vždy, keď nastúpite. Ak si uvedomíte, že vaše operadlo nie je vybavené výbavou na sledovanie filmov, je veľká šanca, že vaša letuška nebude mať ani slúchadlá, ktoré by vám dala alebo predala, keď nastúpite.

pixabay.com

To isté môže platiť aj pre bezdrôtové slúchadlá: Ak plánujete používať zabudovanú obrazovku, nebude možné použiť hardvér na počúvanie bez špeciálneho konektora. Mnoho leteckých spoločností ponúka zástrčky iba na niektorých svojich letoch – a niektorí populárni dopravcovia ich neponúkajú vôbec.

Možno ste pred cestou na letisko zabudli pripojiť telefón

Možno potrebujete použiť svoje zariadenie počas čakania v termináli a tesne pred vzletom má nižší výkon. Nech je to akokoľvek, nie vždy sa dá byť pripravený na cestu s batériou na 100 percent. Zatiaľ čo mnohé letecké spoločnosti vám budú vedieť presne povedať, čo môžete na palube očakávať, pokiaľ ide o dostupnosť slúchadiel alebo zábavných systémov, a to tak, že skontrolujú podrobnosti o vašom lete v ich aplikácii, vždy existuje možnosť, že váš dopravca nebude mať tieto služby k dispozícii.

Niektoré letecké spoločnosti v skutočnosti stále neponúkajú žiadny spôsob nabíjania telefónu alebo tabletu na palube, čo môže byť ťažké, ak používate tablet na sledovanie relácií alebo prehrávanie hudby počas dlhého letu. A aj keď je vaše lietadlo vybavené zástrčkou, nedá sa povedať, či nad ním po celý čas neprevezme velenie váš spolujazdec.

pixabay.com

Investícia do dobrej nabíjačky nie je márna

A aj keď neplánujete na svojom lete potrebovať elektroniku, investícia do dobrej nabíjačky a jej zabalenie na cestu môže byť dôležité, ak plánujete tráviť dni túlaním sa po destinácii. Ak si však so sebou beriete akýkoľvek externý zdroj energie, zákon v skutočnosti vyžaduje, aby ste si ho vzali so sebou v príručnej batožine a nepribalili si ho k odbavenej batožine.

„Náhradné (nenainštalované) lítium-iónové a lítium-kovové batérie, vrátane power bánk a puzdier na nabíjanie batérií mobilných telefónov, sa musia prepravovať iba v príručnej batožine,“ píše Federálny úrad pre letectvo (FAA) na svojej webovej stránke. „Keď sa kontroluje batožina pri bráne alebo pri lietadle, všetky náhradné lítiové batérie a power banky musia byť z tašky vybraté a ponechané spolu s cestujúcim v kabíne lietadla.“

Nebojte sa oddýchnuť si a úplne odpojiť aj počas letu

Nabíjačky môžu byť dôležité, aby ste mohli prísť so svojimi základnými zariadeniami na 100 percent. Niektorí odborníci však tiež poukazujú na to, že váš čas na oblohe môže byť v skutočnosti ideálnym momentom na skutočné odpojenie od technológií a relaxáciu. „Diaľkové lety môžu byť skôr príležitosťou ako nepríjemnosťou; všetko je vecou perspektívy,“ Naomi Ritz z cestovnej kancelárie Crossing Travel, hovorí AirHelp.

„Cestujeme z mnohých dôvodov – za prácou, za učením sa, za oddychom. Najlepšia vec, ktorú môžete počas letu urobiť, je dostať sa do správneho myslenia na cestu.“ Urobte si prestávku v písaní textových správ a postovaní, aby ste si prečítali knihu, zapísali si nejaké myšlienky do poznámkového bloku alebo sa porozprávali so svojím partnerom na cestách. Môže vám to pomôcť doraziť do cieľa, aby ste boli pripravení vidieť svet sviežejším pohľadom. 

Zdroj: bestlifeonline.com

žiadne príspevky na zobrazenie