Osvedčené triky, ktorými muži manipulujú ženy

0
Osvedčené triky, ktorými muži manipulujú ženy

Manipulátori číhajú na každom kroku. Svoje obete vyhľadávajú medzi kolegami, obchodnými partnermi aj rodinnými príslušníkmi. Práve domácnosti sú dejiskom, kde dokážu predvádzať tie najlepšie herecké výkony. Svoje o tom vedia všetky ženy, ktoré podľahli ich osvedčeným trikom.

Spôsobov, akými ostrieľaní manipulátori dostávajú ženy presne tam, kam chcú, je niekoľko. Muži, ktorí chcú dobyť ženské srdce takouto zákernou formou, však nie sú takí inteligentní, ako sa zdá. Používané triky totiž často opakujú ako cez „kopirák“, takže pri troche pozornosti a schopnosti priznať si pravdu napriek prechovávaným citom sa dajú rýchlo prekuknúť.

Foto: www.pixabay.com

V čom muži najčastejšie klamú?

V zdvorilosti nemá konkurenciu

Skôr, než sa z muža vykľuje manipulátor, si žena vlákaná do jeho pasce prejde rajom na zemi. Bez kytíc plných ruží, nežných dotykov a sladkých komplimentov by ju predsa nepobláznil. Vzťah s takýmto mužom začína vždy svetlými okamihmi, pri ktorých využíva neodolateľný šarm a dokonalé umenie dvoriť. Táto fáza trvá dovtedy, kým ženu úplne nepresvedčí o svojej nekonečnej „láske“ a tá mu nepadne k nohám.

Skúma všetky slabiny svojej obete

Súčasťou fázy dvorenia je aj snaha odhaliť slabiny obete, ktorá sa mu otvorí bez akéhokoľvek nátlaku. Manipulátor sa totiž zhostí roly pozorného poslucháča, ktorý naoko prejavuje vrúcny záujem o vnútorný svet ženy. Tej sa to javí ako skutočná empatia, čo v nej vzbudzuje hlbokú dôveru. Kým u nej sa počas tejto fázy ešte viac prehlbujú city a náklonnosť, manipulátor si už pripravuje pôdu na prechod k prebratiu kontroly.

Izolácia ženy od rodiny a priateľov

Fáza dvorenia a vzbudzovania dôvery je dôležitá najmä kvôli ďalšiemu kroku. Manipulátor potrebuje ženu poblázniť natoľko, aby bola kvôli nemu ochotná vzdať sa rodiny, priateľov či iných ľudí, ktorí by mu mohli stáť v ceste. Tento krok je vždy rizikom, takže pokiaľ chce muž držať ženu nakrátko, svoju žiarlivosť a obmedzovanie musí zdôvodňovať neovládaním túžby po jej neustálej blízkosti, prípadne utrpením v jej neprítomnosti. Bohužiaľ, pre mnohé ženy je takáto žiarlivá „láska“ znakom, že muž ich naozaj miluje. 

Neustále vzbudzovanie pocitu viny

Reči o nekontrolovateľnej túžbe a bolesti spôsobenej neprítomnosťou ženy majú iba dočasný účinok. Každá žena si časom uvedomí, že sa jedná len o vlastnícky pud. Vtedy musí nastúpiť sofistikovanejšia stratégia, ktorá sa zakladá na vzbudzovaní pocitu viny. Ten platí takmer na každú zaľúbenú ženu. Frázy typu „Ubližuješ mi, keď si vonku s kamarátkami.“ alebo „Ak by ti na mne záležalo, urobila by si to.“ sú účinnou metódou, ako brnknúť na ženské svedomie a rozohrať s ním mocenskú hru.

Porovnávanie partnerky s inými ženami

Ani vzbudzovanie pocitu viny nemusí prinášať dlhodobý efekt. Manipulátor tak musí trochu pritvrdiť. Na rad prichádza šliapanie po partnerkinej dôstojnosti a sebaúcte. To sa dá docieliť jej porovnávaním s inými ženami, ktoré manipulátor vykresľuje ako krajšie, starostlivejšie či celkovo lepšie. Štúdie potvrdzujú, že táto fáza je predzvesťou fyzického a psychického teroru. Navyše, ženy so zničenou sebaúctou prestávajú veriť, že sú dosť dobré, takže manipulátor im ľahko nahovorí, že si nezaslúžia nikoho lepšieho. To je postačujúci dôvod na zotrvávanie vo vzťahu pod nadvládou tyrana.

Pri snahe o rozchod sa mení na anjelika

Urážky, ponižovanie či porovnávanie s inými býva dôvodom, pre ktorý začína obeť zvažovať odchod. Pre skúseného manipulátora však nebude problém zvrátiť situáciu vo svoj prospech. V momente, keď vycíti snahu ženy odísť, sa zmení na romantického džentlmena ochotného zniesť svojej vyvolenej modré z neba. Pozornosť, komplimenty a pohladenia však vydržia iba do chvíle, kedy mu obeť zhltne obrat v jeho správaní.

Niektoré z týchto osvedčených trikov vôbec nevyzerajú ako rafinovaná taktika, ktorej by mali pozorné ženy naletieť. Opak je však pravdou. V hre sú city, emócie, falošné predstavy a túžba byť milovaná. Táto kombinácia dokáže potlačiť akýkoľvek racionálny úsudok. Vidieť pravdu tak neznamená pripustiť si ju.

Prečítajte si aj: Dve tretiny ľudí vraví, že týchto 5 vecí vám môže narušiť vzťah

Foto na titulke: www.pixabay.com

žiadne príspevky na zobrazenie