Polícia bude kontrolovať dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom, vzrástol počet nehôd

0
Polícia bude kontrolovať dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom, vzrástol počet nehôd

20.1.2022 (Webnoviny.sk) – Policajti budú od pondelka 24. januára intenzívne kontrolovať dodržiavanie povinností chodcov a cyklistov a povinností vodičov voči chodcom a cyklistom. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, cieľom opatrení je zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu vo vzťahu k najzraniteľnejšej skupine účastníkov cestnej premávky.

Do akcie budú okrem dopravných policajtov zapojené aj ďalšie zložky, poriadkoví a železniční policajti. Viac policajtov bude predovšetkým na priechodoch pre chodcov, v blízkosti škôl, nemocníc, železničných a autobusových staníc, kostolov, cintorínov a nákupných centier.

„V posledných dňoch zaznamenala polícia viacero dopravných nehôd, pri ktorých prišli o život najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky, chodci a cyklisti. Okrem preventívnych opatrení preto polícia prijala aj ďalšie opatrenia,“ uzavrela Bárdyová.

Viac k témam: Polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia bude kontrolovať dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a cyklistom, vzrástol počet nehôd © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie