Poznáte mimoriadne čaje Matcha Tea?

0
Poznáte mimoriadne čaje Matcha Tea?

Čaje Matcha Tea sú svetový unikát. Sú to 100% zelené, jemne mleté čaje, dovážané letecky z Japonska. Čaje sa vyznačujú pozoruhodnou farbou a skvelou chuťou s mnohými mimoriadnymi účinkami.

Spracovanie Matcha Tea prebieha rovnako už viac ako 800 rokov Čajovníkové polia sa pár týždňov pred zberom zakryjú sieťami, aby k lístkom dopadalo len minimum slnečného svetla. Zbierajú sa len tie najkvalitnejšie a najvrchnejšie lístky.

Pri procese sušenia sa odstránia žilky, stopky či stonky, a v žulových mlynoch sa na jemný prášok melie len samotná dužina listov. Vďaka náročnému spracovaniu bol matcha po dlhé stáročia nápojom japonských cisárov a samurajov.

Prečo je Matcha Tea mimoriadny?

Tento unikátny čaj je plný látok, ktoré prospievajú nášmu organizmu. Vďaka veľkému obsahu chlorofylu má výsostné postavenie, pokiaľ ide o množstvo antioxidantov a aminokyselín. Matcha Tea je 10x silnejšia ako bežné zelené čaje.

Matcha povzbudzuje mozog, zlepšuje sústredenie a dodáva postupnú dávku energie po dobu až šiestich hodín. Môže tak predstavovať pre telo šetrnejšiu náhradu kávy (káva obsahuje vysokú
dávku kofeínu, ktorá je na vrchole svojho pôsobenia asi pol hodiny po požití a potom prudko klesá, navyše ju sprevádzajú vedľajšie účinky ako búšenie srdca, nervozita, či potenie).

Hovorí sa tiež, že matcha pomáha kontrolovať hmotnosť a navodzuje pocit uvoľnenia a dobrej nálady. Zelený čaj matcha obsahuje vysoký podiel silných antioxidantov zvaných katechín. V matcha nájdeme aj veľké množstvo vlákniny, alebo vitamíny A, E, C a minerály, ako železo, vápnik, draslík, zinok.

Príprava nápoja matcha je rýchla a jednoduchá

Stačí zaliať vodou, pár sekúnd pretrepať v šejkri alebo inej uzatvárateľné fľaši a môže sa piť. Keď sa nápoj ešte dochutí čerstvou ovocnou šťavou alebo medom, máte vitamínovú bombu plnú prírodných antioxidantov. Studený matcha v lete osvieži, horúci nápoj v zime zahreje.

Aktuálne ponúka značka Matcha Tea na svojom e-shope www.matchatea.sk zľavy až 50%!!!!! Neváhajte, akcia je časovo obmedzená od 27.6. do 3.7.!

žiadne príspevky na zobrazenie