Poznáte PO-ETI-KO kozmetiku? Je čisto prírodná, no účinnosťou sa vyrovná luxusným značkám

9
Poznáte PO-ETI-KO kozmetiku? Je čisto prírodná, no účinnosťou sa vyrovná luxusným značkám

PO-ETI-KO alias POmalá Etická Kozmetika, je československá prírodná kozmetika, ktorá prináša na trh prvotriedne organické produkty a vyvracia mýtus, že prírodnou kozmetikou nemôžeme dosiahnuť viditeľné zlepšenie.

V článku sa dozviete:

  • aká je hlavná filozofia tejto značky a v čom sa líši od ostatných,
  • v čom tkvie jedinečnosť ich výrobkov a prečo by nemali chýbať ani vo vašej beauty rutine,
  • ktoré výrobky si budete môcť zadarmo otestovať na vlastnej koži.

Ako vznikla Vaša značka a kto za ňou stojí?

Sme partia ľudí, priateľov, kolegov a odborníkov so spoločnou víziou a hodnotami. Približne pred dvoma rokmi sme sa zhodli, že nám na československom trhu chýba kvalitná prírodná kozmetika, ktorá by v sebe spájala organické lokálne ingrediencie s vedeckým prístupom zaisťujúcim vysokú a komplexnú účinnosť. Jednoducho sme chceli vyvrátiť mýtus, že prírodná kozmetika je síce fajn a šetrná k pokožke, ale žiadne veľké výsledky od nej očakávať nemôžeme.

Zároveň sme si vytýčili cieľ, že pôjdeme ešte ďalej a zameriame sa aj na vplyv, ktorý má naše podnikanie na svet, v ktorom žijeme. Preto sme sa napríklad rozhodli nepoužívať žiadne druhotné obaly (papierové krabičky), produkty balíme do skla alebo recyklovaných plastov a vždy, keď je to možné, zvolíme lokálneho dodávateľa. Úplnou samozrejmosťou je aj férová lokálna výroba v malých výrobných dávkach.

A pretože sami dobre vieme, že správnou starostlivosťou o telo to len začína, chceli sme na trh priviesť značku, ktorá bude zákazníčky inšpirovať k pomalšiemu a vedomejšiemu životu, aby sa cítili krásne a spokojné nielen navonok, ale aj vo vnútri. Uvedomujeme si totiž, ako náročné je byť ženou 21. storočia a ako veľmi cenné sú okamihy spomalenia, kedy môžeme byť tu a teraz.

Nebáli ste sa konkurencie?

Na trhu existujú skvelé a zaujímavé značky, ktoré sú pre nás v mnohom inšpiráciou. Avšak pre POETIKO sme vytvorili práve také produkty, ktoré nám osobne chýbali a veríme, že v tom nie sme sami a má to tak aj mnoho ďalších akčných žien. Veríme, že naše produkty zaujmú a vnesú im do života niečo nové.

https://www.instagram.com/p/COHziPUr-NZ/

Čo bol úplne prvý produkt, ktory ste vyrobili?

To už je naozaj dávno. Začali sme tým snáď najtradičnejším kozmetickým produktom – tuhým mydlom. A postupne sme sa dopracovali až k vysoko komplexným a funkčným receptúram, ako sú pleťové krémy či masky.

Aká je filozofia vašej značky a prečo?

Pri tvorbe našich výrobkov sa riadime princípmi SLOW beauty (slow je akronym slov sustainable, local, organic a whole, teda udržateľný, lokálny, organický a blahodárny). Dalo by sa povedať, že ide o holistický životný štýl, ktorý nás učí, ako si život vychutnať do hĺbky a zodpovedne.

SLOW beauty vracia do popredia starú múdrosť, že krása vychádza zvnútra, a preto kladie rovnaký dôraz na starostlivosť o pokožku aj celkovú životnú rovnováhu, pohodu a úctu k okoliu. Pri tvorbe POETIKO produktov preto dbáme na to, aby ich výroba prebiehala s rešpektom k ľuďom, ale aj k planéte. Naše princípy vychádzajú z lona matky prírody a svoje piliere staviame na ohľaduplnej starostlivosti, organických ingredienciách a šetrnej lokálnej výrobe.

https://www.instagram.com/p/CPDA6fdLtEe/

Ako vznikol váš názov a prečo práve PO-ETI-KO?

Aj keď by sa mohlo zdať, že náš názov odkazuje len k poetickým chvíľkam, ktoré sa snažíme pomocou našich produktov vnášať do každodenného života, tak sa v skutočnosti jedná o akronym. PO sú prvé dve písmenká zo slova POMALÁ, ktoré odkazuje k princípom SLOW beauty, ktorými sa riadime. ETI je zo slova ETICKÉ, pretože ako značka vyznávame etický prístup k prírode aj ľuďom okolo nás. A KO je zo slova KOZMETIKA. Sme teda pomalá etická kozmetika.

Prečítajte si tiež Účinný bojovník proti vráskam? Kolagénové fit tyčinky!

Niektorí tvrdia, že kamarátstvo a biznis nejdú dokopy. Čo vy na to?

V našom prípade to bolo tak, že nás najprv dohromady zviedli spoločné profesijné sny, ciele, hodnoty a predovšetkým rovnaký prístup ku kozmetike. Vďaka tomu sa aj z profesionálov a pracovných kolegov môžu ľahko stať priatelia, ktorí si užijú veľa zábavy ako v práci, tak mimo nej.

https://www.instagram.com/p/CPQW3OzL4m6/

V čom sú vaše produkty výnimočné a prečo by nemali chýbať žiadnej Akčnej žene?

Keď vyvíjame naše produkty, tak myslíme na všetky akčné ženy 21. storočia. :-) Na naše kamarátky, sestry, mamičky … Na ich strasti i radosti a predovšetkým na to, aké kozmetické výrobky by im mohli spríjemniť každodenný život a priniesť ich pleti práve to, čo potrebuje.
Preto sa neuspokojíme len tak s niečím a preukázateľné účinky sú pre nás extrémne dôležité.

Naša unikátnosť spočíva predovšetkým vo vedeckom prístupe, s ktorým k tvorbe našich produktov pristupujeme. Zameriavame sa na dlhodobý efekt a prevenciu, nebudeme teda nikdy sľubovať zázračné účinky po jednej aplikácii, práve naopak, nabádame zákazníčky k trpezlivosti a spomaleniu v rámci filozofie SLOW. Keď ale vytrvajú, môžu sa tešiť na dlhodobé účinky a spokojnú, krásnu a predovšetkým zdravú pleť.

Tvorba našich receptúr prebieha vždy holisticky – tak, aby sa jednotlivé ingrediencie podporovali a násobili svoje účinky. Pracujeme napríklad s funkčnými vôňami – naše vonné kompozície z esenciálnych olejov tak neslúžia len ako potešenie zmyslov, ale vždy majú zároveň blahodárny efekt na potreby daného typu pleti. Zameriavame sa aj na príjemné moderné textúry, kedy často hľadáme inšpiráciu u obľúbených textúr konvenčných značiek, ktoré potom vytvárame za pomoci prírodných ingrediencií a obohacujeme ich o náš špecifický prístup.

Po ktorych vašich výrobkoch je najväčších dopyt a prečo je to podľa vás tak?

Naše zákazníčky si zatiaľ najviac obľúbili ranné a večerné masky. Veríme, že im pomáhajú vniesť do každodenných hektických dní aspoň drobné ošetrujúce rituály. Ranná maska ​​je ako zelené bylinkové smoothie pre pleť – prebúdza, rozjasňuje a dodáva energiu na celý deň. Večerná maska ​​je naopak ako zamatové pohladenie. Hodvábna textúra a vôňa čerstvých ruží nám ľahko pomôžu navodiť večernú relaxačnú atmosféru. Vďaka účinnému zloženiu s komplexom aktívnych látok je navyše pleť po prebudení dôkladne zregenerovaná, vyhladená a vyživená.

https://www.instagram.com/p/CO254kFh8p6/

Ktorý výrobok nesmie za žiadnych okolností chýbať vo vašej „beauty“ rutine a prečo?

Toto je pre nás zákerná otázka, pretože väčšina našich výrobkov vznikla práve podľa toho, čo v kozmetických taštičkách chýbalo nám samotným, našim kamarátkam, mamičkám … Proste ženám v našom okolí. Takže absolútnu väčšinu našich výrobkov denne používame.
Ak by sme ale predsa len mali odpovedať, tak za úplný základ považujeme kvalitné odlíčenie a vyčistenie pleti – pravidelne teda používame naše dvojfázové odličovače, ktoré v jednom kroku šetrne odlíčia pleť aj oči a vhodné sú tak aj do uponáhľaných dní. Pre okamihy, kedy si naopak chceme dopriať relaxačné ošetrujúce rituály, siahneme po osviežujúcej rannej maske alebo upokojujúcom odličovacom balzame, ktorý sa dá ľahko použiť aj na tvárovú masáž.

Čo všetko ponúkate a aké sú vaše plány do budúcnosti?

V súčasnosti ponúkame produkty pre starostlivosť o pleť a telo s najrôznejšími textúrami a vôňami. Do budúcnosti budeme náš sortiment rozširovať tak, aby u nás zákazníčky našli všetky produkty potrebné pre starostlivosť o svoju pleť, telo aj vlasy. Skrátka aby mohli byť od hlavy po päty v poetiku. :-) Na jeseň predstavíme ešte niekoľko špeciálnych noviniek, ktoré zákazníčkam pomôžu vychutnať si SLOW momenty a drobné ošetrujúce rituály aj počas tých najhektickejších dní.

https://www.instagram.com/p/CQJe9nlovrO/

Naše čitateľky si budú môcť v rámci testovania zadarmo vyskúšať niektore z vašich produktov. O aké produkty pôjde a pre koho sú určené?

Pre Vaše čitateľky sme do testovania vybrali naše dve novinky – Krém pre unavenú pleť a Krém pre mastnú a aknóznu pleť. Sme na ne patrične hrdí, pretože ich vývoj nám dal poriadne zabrať. Myslíme si však, že výsledok naozaj stojí za to. Krém pre unavenú pleť v sebe snúbi silu prírodného liftingu a rozjasňujúce účinky starostlivo vybraných bylín a olejov. A jeho osviežujúca vôňa vás zaručene nabije pozitívnou energiou.

Krém pre mastnú a aknóznu pleť obsahuje komplex aktívnych látok, ktoré regulujú produkciu séba, zatočí s pupienkami a upchatými pórmi. Stretávame sa s tým, že aj u žien, ktoré mali celý život bezproblémovú pokožku, sa vplyvom nosenia respirátorov a rúšok začína vyskytovať akné. A tento krém je skvelý pre obnovenie rovnováhy pleti. Oba krémy majú navyše jemnú sviežu textúru, takže sú ideálne aj do horúceho letného počasia

Zaujala vás táto kozmetika a chceli by ste si ju vyskúšať na vlastnej koži? Zanechajte nám komentár prečo by ste boli práve vy vhodnou kandidátkou na testovanie a možno vyberieme práve vás. Tešíme sa.

Mohlo by vás zaujímať Poznáme najprelomovejšie produkty proti vráskam. Už ste ich vyskúšali?

 

 

žiadne príspevky na zobrazenie

9 KOMENTÁRE

  1. Dobrý deň, prihováram sa k vám všetkým takto prvýkrát :) veľmi sa teším, že aj u nás vznikla a ďalej sa rozvíja takáto prírodná kozmetika! A prístup v rámci SLOW BEAUTY je úplne super! Vytrvať pri používaní produktu a zároveň si užiť takúto dennú rutiny krásy by mal byť základ (a odmena :)) pre každú z nás. Dotazník som vyplnila s veľkým očakávaním, tak som zvedavá, či budem môcť otestovať krém POETIKO pre aknóznu a mastnú pleť :)

  2. Ahojte, pozdravujem všetky akčné žienky,

    rada by som sa aj ja zapojila do testovania noviniek spoločnosti POETIKO.ORGANIC. Zaujal ma hlavne krém určený na unavenú pleť. Nakoľko som často unavená, popri synčekovi a druhé dieťatko je momentálne na ceste, bývam vyčerpaná, pleť mám prevažne suchú a dehydrovanú, bez jasu a už aj prvé vrásky vidno, odzrkadľuje sa to aj na stave mojej pleti. Potrebovala by povzbudiť, dodať potrebné prírodné zložky, posilniť a dodať pružnosť a rozjasniť celkovo. Zaujali ma aj prírodné zložky obsiahnuté v tomto produkte, rada by som vyskúšala ich účinky. Testovanie by ma veľmi potešilo.

  3. Pozdravujem ?
    nakoľko moja pleť (tvár ) je jedna veľká sušienka ?, čo sa odráža aj na skoršom stárnutí pleti rada by som vyskúšala niečo čo moju pleť rozžiari, povzbudí a dodá jej o5 mladistvý nádych, verím, že krém pre unavenu pleť a produkty od tejto firmy pomáhajú ženám aj dievčatám nájsť to správne pre svoju pleť ale aj telo. A hlavne ma zaujala filozofia tekto značky ??

    • :) no ako matka dvoch dcér mám pleť aj unavenú aj aknoznu, takže tuším by sa mi zišli oba ??. Ale, popravde, nástupom cyklu 2 roky po druhom pôrode sa mi pleť zbláznila a mám akné ako pubertiacka. Takže uprednostňujem vyskúšanie krému na mastnú a aknoznu pleť a až sa mi osvedčí, do toho druhého rada zainvestujem sama :))) minimálne filozofia (a názov!!!) sa mi veeeelmi páči :)))

  4. Pozdravujem ?
    nakoľko moja pleť (tvár ) je jedna veľká sušienka ?, čo sa odráža aj na skoršom stárnutí pleti rada by som vyskúšala niečo čo moju pleť rozžiari, povzbudí a dodá jej o5 mladistvý nádych, verím, že krém pre unavenu pleť a produkty od tejto firmy pomáhajú ženám aj dievčatám nájsť to správne pre svoju pleť ale aj telo. A hlavne ma zaujala filozofia tekto značky ??

  5. Zdravim vsetkych, ja by som rada vyskusala Krém pre unavenú pleť. Mam 55 rokov a moj ksicht je uz fakt unaveny z tych desiatok rokov pouzivania chemickych elixirov z drogerie :D. Ovisnute kontury tvare mi dodavaju poklesnuty vyzor a krk uz tiez nevyzera mlado. Vpadnute oci ma ale fakt trapia, aj vidim horsie kvoli nim, ale operovat sa nedam. Rada vyskusam vas kremik, som zvedava!

  6. Zdravím vás Akčné ženy,
    Rada by som otestovala kozmeniku a to konkrétne krem na mastnú a aknoznu pleť.
    Mam pocit ze po ukončení dojčenia sa moja pleť pokazila, horšie je to samozrejme v období pred menštruáciou ale aj v tieto letné dni.
    Moje dve bambulky mi dávajú zabrať a často mam na tvári okrem denného krému aj packy z mňamiek a moja pleť si to odnáša… Samozrejmosťou je aj to, ze rúško mi nepridáva na kráse a potime sa pod nim, tak by som sa chcela trosku zapáčiť aj sama sebe.
    Ďakujem krásne za prečítanie