Praktická aj úsporná štvordverová chladnička

0
Praktická aj úsporná štvordverová chladnička

Určite sa to už stalo aj vám. Sú dni, keď sa nakúpené potraviny, ovocie, zelenina, dózy so zvyškami od obeda alebo pohostenie jednoducho nie a nie zmestiť do chladničky. A tak putujú na balkón alebo za okno, kde často rýchlo stratia svoju kvalitu kvôli svetlu a striedaniu teplôt.

Možno je na čase prehodnotiť veľkosť súčasnej chladničky a vybrať si väčšiu i modernejšiu. Skvelou voľbou sú štvordverové chladničky. Stoja na rozhraní medzi veľkými „amerikami“
a chladničkami typu French Door s mraziacimi zásuvkami. Aké majú výhody a na čo si dať pri výbere pozor?

Dosť miesta na všetko

Štvordverové americké chladničky ponúkajú skutočne veľkorysú úložnú kapacitu, ktorá sa blíži až k 600 l vnútorného priestoru. Hodia sa do väčších rodín i tam, kde treba šetriť čas kvôli rýchlemu životnému tempu a nestrácať čas každodenným nakupovaním.

Aj do úzkych kuchýň a s úsporou

Štvordverové chladničky sú rozdelené na hornú chladiacu a spodnú mraziacu časť a každá z nich sa otvára dvojicou dverí. Sú teda veľmi vhodné nielen do veľkorysých kuchýň, ale aj do tých úzkych, pretože dverné krídlo potrebuje na otvorenie v porovnaní s veľkou kombinovanou chladničkou menej miesta. Sú výhodné aj z pohľadu spotreby. Na to, aby ste vybrali len to potrebné, stačí otvoriť jedny malé dvere, a tak šetríte množstvo energie, ktorá by sa inak vyplytvala na opätovné schladenie veľkého priestoru. Praktické je aj umiestnenie mraziacej časti dolu – nemusíte sa často ohýbať, pretože v porovnaní s chladničkou sa mraznička otvára len občas.

Pozor na technológie

Čo by ste určite nemali podceniť, sú moderné technológie. Aj keď nie sú vidieť, zásadne ovplyvňujú kvalitu uskladneného jedla. Špičkové americké chladničky, ako je napríklad novinka Hisense RQ760N4AFF, sú vybavené technológiami priestorového chladenia Multi AirFlow, ktoré zaručujú presné uchovanie teploty a vlhkosti v jednotlivých častiach chladničky a rovnomerné prúdenie vzduchu bez toho, aby dochádzalo k miešaniu pachov. To je totiž zásadné na uchovanie lákavej chuti i vône skladovaného jedla.

„Veľkou výhodou spomínanej americkej chladničky Hisense RQ760N4AFF je pokročilá beznámrazová technológia No Frost, vďaka ktorej už nebudete musieť myslieť na odmrazovanie. Chladnička má jeden z najlepších chladiacich systémov, ktorý je inštalovaný priamo v mraziacej časti, vďaka čomu zabraňuje tvorbe ľadu a námrazy.

Cirkulácia ionizovaného vzduchu navyše pôsobí ako antibakteriálna ochrana a bráni vysychaniu jedla. Spolu s inteligentným systémom Multi AirFlow, pokročilými technológiami a zadnou stenou pokrytou nerezovou oceľou zaistí, že bude v celom priestore chladničky ideálna klíma a potraviny vydržia dlhšie čerstvé bez ohľadu na to, na ktorú policu ich umiestnite,“ hovorí Rok Omladič, špecialista Hisense.

Užitočné sú funkcie rýchleho chladenia a mrazenia, ktoré šetria čas nutný na obnovenie ideálnej teploty – napríklad po vložení nákupu. Aj to pomáha, aby si jedlo lepšie uchovalo svoje nutričné hodnoty a ostalo dlhšie čerstvé.

Nepodceňte špeciálne zásuvky

Niekedy potrebujete viac priestoru v chladničke a inokedy v mrazničke. Skvelá je preto konvertibilná zásuvka My Fresh Choice, ktorú nájdete práve aj v novej „amerike“ Hisense RQ760N4AFF. Umožňuje reguláciu teploty od +5 °C až do -20 °C. Pritom zhruba platí, že +5 °C je ideálna teplota na skladovanie vína, koláčov a syrov, +3 °C napr. na zemiaky, 0 °C na mäso a mäsové výrobky a -15 °C až -20 °C na mrazené potraviny.

Táto chladnička ponúka aj dve extra veľké zásuvky na zeleninu a ovocie Fresh Crisper, medzi ktorými je aj šikovná zásuvka na drobné potraviny. Veľmi praktický je aj Fresh Box, čo je samostatná zóna na skladovanie rýb a mäsa s teplotou okolo 0 °C. Ak máte niektoré zvlášť obľúbené mrazené potraviny, ako je napríklad zmrzlina, oceníte špeciálnu policovú zásuvku. Zachováte si ľahko prehľad o stave zásob vašej obľúbenej pochúťky a pohodlne si môžete vziať čokoľvek, na čo máte práve chuť.

Aj k ostatným mrazeným potravinám sa dostanete veľmi pohodlne – extra veľké zásuvky s výškou 22 cm majú jednoduchý pojazd. Ku komfortu prispievajú aj priehradky v dvierkach chladiacej i mraziacej časti, kam ľahko uložíte aj objemné a vysoké dózy alebo fľaše.

Pastva pre oči

Štvordverová „amerika“ sa stane nepochybne luxusnou dizajnovou dominantou kuchyne a okamžite upúta pozornosť. Nemusíte zostať len pri obľúbenom povrchu z kefovaného nerezu či elegantnej snehovo bielej. Dosť možné, že si vás získa extravagantná novinka s povrchom z čierneho brúseného nerezu a so zapustenými rukoväťami, vďaka ktorým pôsobí ešte subtílnejšie. V dvierkach ponúka dobre prístupný „bar“ s dávkovačom studenej vody, ľadu a ľadovej triešte aj bez nutnosti pripojenia na vodovod. Táto chladnička sa predáva aj vo variante z prémiového svetlého brúseného nerezu – ide o model Hisense RQ760N4AIF.

Novinka v čiernom brúsenom nereze Hisense RQ760N4AFF alebo svetlom brúsenom nereze Hisense RQ760N4AIF

Vybavte si domácnosť elegantnou štvordverovou americkou chladničkou Hisense RQ760N4AFF vo variante z prémiového čierneho brúseného nerezu (alebo svetlého brúseného nerezu ako model Hisense RQ760N4AIF). Poskytne dobre prístupný a skutočne veľký priestor na uchovanie všetkých druhov potravín – 352 l v chladiacej časti a 233 l v mraziacej časti. Chladnička má jeden z najlepších chladiacich systémov, ktorý je inštalovaný priamo v mraziacej časti, aby zabránil tvorbe ľadu a námrazy. Neobľúbeného odmrazovania vás zbaví aj beznámrazová technológia Total No Frost.

O rovnomernú distribúciu vzduchu sa postará inteligentný systém Multi AirFlow, ktorý zaistí, že bude na každej polici ideálna klíma a potraviny vydržia dlhšie čerstvé bez ohľadu na to, na ktorú policu ich umiestnite. Cirkulácia ionizovaného vzduchu navyše pôsobí antibakteriálne a bráni vysychaniu jedla. V chladničke nájdete dve extra veľké zásuvky Fresh Crisper na ovocie a zeleninu, v mraziacom priestore sa zase nachádza praktická zásuvková polica a ľahko vysúvateľné zásuvky. Chladnička poteší nízkou spotrebou energie, funkciou šetrného rýchleho schladenia a zamrazenia uložených potravín alebo kvalitným LED osvetlením pre dokonalý prehľad. Užitočný je aj alarm otvorených dverí.

Odporúčaná cena každého z modelov bude 2 399 EUR – v predaji budú od marca 2021.

O spoločnosti:

Skupina Hisense je predným celosvetovo pôsobiacim výrobcom inovatívneho sortimentu technologických produktov, ktoré výrazne zasahujú do mnohých odborov spotrebnej elektroniky – konkrétne domácich spotrebičov, klimatizácií, mobilných komunikačných zariadení alebo riešení pre infraštruktúru a zdravotníctvo. Je štvrtým najväčším výrobcom televízorov na svete. Skupina zamestnáva viac ako 80 000 pracovníkov takmer po celej planéte. Táto pôvodom čínska spoločnosť pôsobí prostredníctvom 54 zámorských obchodných spoločností, 12 výskumných centier a 14 výrobných závodov (vrátane dvoch v ČR) vo viac ako 130 štátoch.

V roku 2018 sa spoločnosť Hisense International stala 100 % vlastníkom svetovej skupiny Gorenje Group. Táto strategická akvizícia ďalej posilnila pozíciu Hisense na európskych trhoch a priniesla synergiu vo vývoji a výrobe, prevádzkovej efektivite a distribúcii.

Na Slovensku má spoločnosť Hisense zastúpenie od roku 2015. Postavenie si postupne buduje nielen v segmente televízorov s uhlopriečkou od 32 až do 100 palcov, vybavených patentovanou technológiou ULED a všetkými typmi tunerov, ale aj chladničiek, práčok a klimatizácií. V apríli roku 2019 prebrala spoločnosť Gorenje, s. r. o. predajné a marketingové aktivity značky Hisense v Českej republike a na Slovensku s cieľom predstaviť a stabilizovať značku Hisense na týchto trhoch.

žiadne príspevky na zobrazenie