Prečo sa oplatí prečítať knihu Tajomstvo Opery

0
Prečo sa oplatí prečítať knihu Tajomstvo Opery
DSC_6795

Láska. Vášeň. Túžba. Spomienky. Dobrodružstvo. Štúdium architektúry privádza mladú ambicióznu Emmu do Paríža. Dokonca priamo do Opery. Nevinná študentská stávka prevráti jej život hore nohami.

Odvážna Emma sa rozhodne stráviť noc v budove Opery. Sama. Bez strachu. Táto odvaha jej otvára nové možnosti a nové dvere. Až tam, kde doteraz temer nik nevkročil. Podzemné jazero, za ním chodba a tajný úkryt muža, ktorý zlomí jej srdce. Identita pre ňu ostáva neznáma. Muž v maske môže predstavovať potenciálne nebezpečenstvo. Emma však za maskou odhalí dobré, vnímavé a láskavé srdce. Srdce, ktoré zachytí tlkot toho jej srdca. Hoci muža nepozná, prebúdzajú sa v nej doteraz nepoznane silné city.

„Je zvláštne, ako niektoré vzťahy človekom prejdú bez toho, aby v ňom zotrvali – ako čistý priestrel. Guľka, ktorá prejde časťou tela a vyletí von. Rana sa zahojí a človek žije ďalej. Ale niektoré, z nám neznámych príčin, zanechajú nezmazateľnú a nezabudnuteľnú stopu. Ako strela, ktorá ostane vnútri, a rana sa zapáli. Vnímame ju dlho a bolestivo.“

Nečakané zvraty

Odrazu musí Emma utiecť. Aby si zachránila život. Sama nerozumie prečo. Hľadá odpovede, no nenachádza. Kto je ten muž, čo jej zlomil srdce? Muž, čo sa musí ukrývať. Muž s neznámou tvárou, no srdcom plným lásky, nehy a láskou k hudbe. Muž menom Raphael. Emma sa často vracia myšlienkami k chvíľam, keď jeho ruky hrali klavírne melódie a ona sa naplno oddala čaru hudby. Hudba a architektúra, to sú Emmine silné vášne. Aj preto ju to tak tiahlo do Paríža a do budovy Opery.

Láska si človeka nájde

Emma nakoniec nájde toho, koho hľadala. Nie je to však prvoplánové, jednoduché riešenie. Autorka veľmi šikovne zakomponovala do deja ďalšie zaujímavé postavy. Lásku matky, dôležitosť priateľstva, dôveru a možno tak trošku nebezpečenstvo dnešnej doby – sociálnych sietí. Je človek na druhej strane, naozaj ten, za koho sa vydáva? Viac však prezrádzať nebudem.

Ak chcete zažiť chvíle s jemne dobrodružnou romantikou, odporúčam vziať do ruky knihu Tajomstvo opery, zabaliť sa do deky a začítať sa. Emma vás vtiahne do deja a spolu s ňou budete objavovať nielen čaro architektonických skvostov, ale možno sa vrátite do čias prvej a veľkej lásky, ktorá vami otriasla. Príjemné čítanie!

„Emma, veríte v niečo? Ja si myslím, že vo svete neexistuje náhoda. Netvrdím, že všetko je nejakým spôsobom predurčené, ale myslím si, že ak niekoho stretneme, má to nejaký význam. Ja sa snažím v každého človeka vnímať ako dar a zobrať si z neho niečo pozitívne. A teším sa, že som natrafil práve na vás.“

Prečítajte si aj rozhovor s autorkou Alexandrou Vrábelovou, prečo sa rozhodla minuloročné Tajomstvo Opery vydať nanovo a v novom šate

O autorke

Alexandra Vrábelová je začínajúca slovenská spisovateľka. Vášeň ku knihám a písaniu ju sprevádza už od ranného detstva. Inšpiráciu k tvorbe čerpá predovšetkým zo životných zážitkov a cestovania. Pracuje ako zodpovedná redaktorka pre projekt Akčné ženy, venuje sa móde, stylingu a farebnej typológii. Vyštudovala Stavebnú fakultu, pracovala aj v Policajnom zbore. Alexandra je mamou štyroch detí, pri ktorých si splnila svoj druhý sen – vydanie knihy. Kniha sa dá zakúpiť tu.

Pri čítaní je vidieť, že autorka má skúsenosti a poznatky z oblasti architektúry, že vie, o čom píše a o čom hovorí. 

„Niekedy ide len o maličkosti, úsmev, pohľad, dotyk, ktorými nás ten druhý zasiahne. Keď o tieto drobné radosti prídeme, začína zvláštny proces.“

Zdroj foto: archív K. M.

 

 

 

žiadne príspevky na zobrazenie