Preslávili sa aj v zahraničí – príbehy úspešných Čechov a Slovákov

0
Preslávili sa aj v zahraničí – príbehy úspešných Čechov a Slovákov

Každý z nás má svoje hranice, ktorých prekročenie môže byť výzvou, ale zároveň to tiež môže byť začiatok procesu zmeny k lepšiemu, nielen pre nás, ale aj pre naše okolie.

Originálny projekt a kniha s názvom „Amazing Stories by IQOS“ predstavuje desiatku Čechov a Slovákov, ktorí sa nebáli urobiť krok do neznáma, čím sa im otvorili nové možnosti.

Radek Hasman – šéfkuchár

Ich životné príbehy zachytil prostredníctvom fotografií svetoznámy módny fotograf Braňo Šimončík. Tie teraz slúžia ako inšpirácia k zamysleniu sa nad vlastnou životnou cestou aj zmenou pohľadu na svoje zdravie. V tejto knihe sa za každou tvárou skrýva príbeh podobný tomu vášmu.

Motivujú k zmene perspektívy na život

Život je o hľadaní výziev, prekračovaní vlastných hraníc a hľadaní nových a lepších prístupov k životu. To je hlavné motto projektu „Amazing Stories by IQOS“, ktorý predstavuje desať osobností zo Slovenska a Česka a ich životné príbehy. Tanečnica, fitness trénerka, zubárka, hudobný manažér, vizážista, riadiaci leteckej prevádzky a ďalší chcú inšpirovať každého, kto chce svoj život zmeniť k lepšiemu.

Peter Cvik – umelec

Motivujú k zmene perspektívy na život a zároveň dodávajú odvahu, nemusíme byť predsa perfektní, aby sme aj my písali úžasnú „story“. Za originálnym projektom stojí značka IQOS spoločnosti Philip Morris SR a.s., ktorá sa snaží budovať budúcnosť sveta bez dymu a popola a meniť životy dospelých fajčiarov k lepšiemu.

„Fotenie je dialóg, na výsledku musí byť vidieť duša“

Od dokumentárnych a reportážnych fotografií, za ktoré bol niekoľkokrát ocenený, do najznámejších módnych časopisov a sveta módy, to je v skratke cesta známeho slovenského fotografa Braňa Šimončíka, ktorý celý projekt nafotil. Vďaka svojmu povolaniu žije striedavo v Bratislave, Lisabone a New Yorku, fotí pre najznámejšie a najvplyvnejšie svetové módne magazíny.

Ria Hrušovská – fitness trénerka

Často pracuje pre Vogue, označovaný za módnu bibliu, Elle, alebo napríklad GQ, jeden z najpopulárnejších pánskych magazínov. Vďaka spolupráci s najprestížnejšími magazínmi sa mu pred fotoaparátom vystriedala aj séria známych osobností. Pre Braňa ale nie je podstatné, či fotí celebritu, svetovú topmodelku alebo zdanlivo obyčajného človeka.

Pozrite si aj fotografie z Francúzska – ako ožíva svet po koronakríze?

Dôvera je nevyhnutná

„Je to o komunikácii medzi fotografom a človekom, ktorý je portrétovaný. Vytvorenie dôvery a istej náklonnosti sú v tomto zmysle nevyhnutné, pretože vždy sa snažím o to, aby portrét priniesol konkrétny obraz o celistvosti človeka,“ vysvetľuje Braňo.

Tanečnica Pavla Harangová

K projektu Amazing Stories dodáva „Tento pocit sme nadobudli ihneď počas fotení — všetci portrétovaní boli úžasní, otvorení k spoločnému nachádzaniu unikátnych momentov. Každý z fotografovaných pre knihu mal iný originálny príbeh, výnimočnú osobnosť a práve to špecifické v každom jednom som sa snažil zachytiť v spojení s jeho osobnosťou.“

Cesta na vrchol nie je o úplnej dokonalosti

Nad tým, že cesta za snami nemusí byť nutne spojená s úplnou dokonalosťou, sa vo svojich príbehoch zamýšľa desať osobností. Pred fotoaparát Braňa Šimončíka sa postavili fitness trénerka Ria Hrušovská, šéfkuchár Radek Hasman, hudobný manažér a producent Adnan Hamzič, umelec Peter Cvik, tanečnica a choreografka Pavla Harangová, vizážista Pavel Kortán, riadiaci letovej prevádzky Marián Bujdák, zubárka Erika Mihalovičová, výtvarníčka Gabriela Lautnerová a kaderníčka Martina Novotná.

Erika Mihalovičová – zubárka

Všetky tieto osobnosti, okrem originálneho životného príbehu, spája to, že sa rozhodli pre zmenu. Aj keď nechceli alebo nedokázali prestať užívať tabak úplne, zvolili alternatívu lepšiu pre svoje zdravie. Prechodom z klasických cigariet na nahrievaný tabak prekonali sami seba a otvorili sa zmene. Často stačí byť sám sebou a nebáť sa výziev, aby sme našli lepšiu cestu.

Foto na titulke: Braňo Šimončík, foto: Sylvie Micková

 

žiadne príspevky na zobrazenie